به گزارش پیوست به نقل از فستکمپانی، دو غول آمریکایی در اتحادیه اروپا با جریمههای سنگینی مواجه هستند. گوگل پس از شکست روز گذشته باید ۲.۴ میلیارد یورو جریمه کمیسیون اروپا را بپردازد و اپل نیز ۱۳ میلیارد یورو مالیات معوقه دارد.
دادگاه گوگل در بیانیه خبری خود اعلام کرد: «با حکم امروز، دیوان عدالت اعتراض را رد میکند و درنتیجه حکم دادگاه عمومی را به رسمیت میشناسد.»
کمیسیون اروپا این جریمه را سال ۲۰۱۷ برای این شرکت در نظر گرفت. به گفته این کمیسیون،گوگل به شکلی غیرمنصفانه بازدیدکنندگان موتور جستجوی خود را به بخش فروشگاهی خود منتقل کرده است. این جریمه یکی از سه جریمه چند میلیارد دلاری کمیسیون علیه گوگل است که در یک دهه گذشته شاهد آن بودیم و فشار اروپا بر غولهای فناوری ادامه دارد.
گوگل در بیانیه کوتاهی گفت: «ما از تصمیم دادگاه که مربوط به یک سری حقایق بسیار محدود است، نا امید شدیم.»
مالک بزرگترین موتور جستجوی جهان میگوید در سال ۲۰۱۷ برای پیروی از تصمیم کمیسیون اروپا مبنی بر رفتار یکسان با رقبا، تغییراتی را اعمال کرده است. گوگل میگوید مناقصههایی را برای لیست جستجوی خرید برگزار کرده و این شرکت در کنار رقبا برای خدمات پیشنهاد ارائه میکند.
به گفته شرکت: «رویکرد ما برای بیش از هفت سال موفق بود، میلیاردها کلیک برای بیش از ۸۰۰ خدمات مقایسه خرید بوجود آورد.»
گوگل به تصمیم دادگاه اعتراض کرد اما دادگاه عمومی اتحادیه اروپا، این اعتراض را در سال ۲۰۲۱ رد کرد و مشاور دیوان عالی نیز در نهایت رد اعتراض را پیشنهاد داد.
گروه حمایت از مشتریان اروپایی BEUC با استقبال از تصمیم دادگاه گفت که قانون رقابت اروپا در بازارهای دیجیتال از اهمیت بالایی برخوردار است.
آگوستین راینا، رئیس این گروه گفت: «گوگل با تضمین اینکه خدمات خرید رقبا عملا نامرعی هستند، به میلیونها مشتری اروپایی آسیب زده است. فعالیتهای غیرقانونی گوگل مانع دسترسی مشتریان به قیمتهای احتمالا ارزانتر و اطلاعات مفید محصولی از رقبای خدمات خرید در بسیاری از محصولی از لباس گرفته تا ماشینهای لباسشویی شده است.»
گوگل همچنین اعتراض در دادگاه به دو حکم دیگر ضد انحصار اعتراض کرده است. این دو حکم مربوط به سیستم عامل اندروید و پلتفرم تبلیغاتی AdSense هستند. این شرکت پس از آنکه دادگاه عمومی اتحادیه اروپا جریمه ۴.۱۲۵ میلیارد یورویی را طی تصمیمی در سال ۲۰۲۲ تایید کرد با شکست روبرو شد. اعتراض اولیه گوگل علیه جریمه ۱.۴۹ میلیارد یورویی در پرونده AdSense نیز هنوز در انتظار تصمیمگیری است.
این سه پرونده بخشی از تلاشهای رگولاتورهای سراسر جهان برای فشار بر صنعت فناوری است. اتحادیه اروپا تا به امروز تفحصهای متعددی را درمورد شرکتهای بزرگ فناوری آغاز کرده است و قانون جدیدی به نام بازارهای دیجیتال نیز از منزوی کردن بازار جلوگیری میکند.
مارگارت وستاگر، کمیسر اروپایی،میگوید پرونده خرید یکی از اولین تلاشها برای تنظیمگری یک شرکت دیجیتال بود و باعث تلاشهای مشابهی در سراسر جهان شد.
وستاگر طی یک نشست خبری در بروکسل گفت: «این پرونده یک نماد است زیرا نشان داد که حتی قدرتمندترین شرکتهای فناوری را نیز میتوان مسئول دانست. هیچکس بالاتر از قانون نیست.»
وستاگر که احتمالا در ماه اکتبر پس از ۱۰ سال از سمت کمیسر نظارت بر رقابت کنار میرود، میگوید این کمیسیون به اقدام قانونی براساس قانون خدمات دیجیتال ادامه میدهد. قانون خدمات دیجیتال به اتحادیه اروپا اجازه میدهد تا گوگل و دیگر غولهای فناوری را مجبور میکند تا گزینههای بیشتری را در اختیار مشتریان بگذارند.
گوگل در حال حاضر فشار بیسابقهای را در حوزه تبلیغات دیجیتال اتحادیه اروپا روبرو است و در ایالات متحده نیز فناوری تبلیغات این شرکت را هدف گرفته است.
نظرات کاربران