به تازگی یک مدل هوش مصنوعی جدید منتشر شده که میتواند عکسهای قدیمی و مخدوش را در عرض چند ثانیه ترمیم کند. این مدل که GFP-GAN نام دارد، تحت پروژهای موسوم به «بازیابی چهره با مدل زایای چهره قبلی» ایرادهای تصاویر قدیمی را برطرف میکند و با بازسازی پیکسلها کمک میکند که جزئیات عکسها بیشتر شود.
این هوش مصنوعی میتواند با فایلهای کمکیفیت و کمرزولوشن هم کار کند و عملکردی بسیار بهتر از سایر ابزارهای ترمیم عکس داشته باشد. با این حال، گفتنی است که تصاویر خروجی از این مدل واقعی نیستند و صرفا بر اساس حدسیات هوش مصنوعی ساخته میشوند. البته این حدسیات بسیار زیاد به واقعیت شباهت دارند.
نسخه بهبودیافته 1.3 از مدل GFP-GAN سعی میکند آنچه درون تصویر وجود دارد را آنالیز کند تا درک بهتری درباره محتویات آن داشته باشد. این سیستم سپس جاهای خالی را پر میکند و پیکسلهای مدنظرش را به تصویر میافزاید. این هوش مصنوعی برای راهنمایی مدل زایای خود در مقیاسهای مختلف در حین فرآیند کار از یک مدل از پیش تعلیمیافته StyleGAN-2 استفاده میکند.
هوش مصنوعی GFP-GAN بدون اشکال نیست
البته GFP-GAN بینقص هم نیست. به گفته توسعهدهندگان این مدل، اگرچه جزئیات تصاویر پس از انجام پردازشها بالاتر میرود، اما چهره شخص ممکن است عوض شود. این اتفاق بیشتر در عکسهایی میافتد که رزولوشن بسیار پایینی دارند و خیلی آسیب دیدهاند. بنابراین در صورت استفاده از این مدل در اکثر مواقع خروجی مناسبی دریافت میکنید، اما باید انتظار داشته باشید که گاهی اوقات هویت شخص عوض شود و در خروجی شخص دیگری را ببینید که اصلا او را نمیشناسید.
هوش مصنوعی چند سالی است که در پردازش تصاویر قدیمی کاربردهای جالبی داشته و حالا روزبهروز در این زمینه پیشرفتهتر میشود. اگر میخواهید کد این برنامه را دانلود کنید، میتوانید به این لینک بروید یا برای آزمایش دموی آنلاین آن از این وبسایت استفاده کنید.
نظرات کاربران