ترافیک شبکه پستی کشور سال گذشته بیشترین تأثیر را از توسعه شبکههای ارتباطی و بسترهای ICT به خود دید و ترافیک کل این شبکه ۲۶٫۳ درصد به نسبت سال ۹۴ کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار بادیجی، شبکه پستی ایران امروزه به مراتب از مبادله صرف پیامهای میان فردی فراتر رفته و با تبیین فرهنگ مکاتبهای برای سازمانهای دولتی و خصوصی که با مردم سر و کار بسیار دارند، به سمت زیربنایی کردن فعالیت پست در کل جامعه رفته است.
بیتردید ارمغان این فرهنگ مکاتبه رویهها و امور سازمان یافته، کاهش تردد، ترافیک و آلودگیهای زیست محیطی، صرفهجویی در زمان، هزینه و منابع ملی و شخصی است.
از آنجا که در صورت حذف این شبکه از سطح جامعه، توده عظیم استفاده کننده از خدمات متنوع پستی مجبور به متوقف کردن تمامی فعالیتهای اجتماعی، علمی، اقتصادی، بازرگانی و… خود شده و به ناچار اقدام به حملونقل انواع مرسولات خواهند کرد که این امر اتلاف وقت، تحمل خسارات عظیم مالی و در نهایت اختلال در تمامی شئون اجتماعی و اقتصادی را موجب میشود، لذا توسعه شبکه پستی کشور و کارآمدی آن تأثیری مستقیم بر شاخصهای اقتصادی کلان از جمله رشد اقتصادی خواهد داشت و این توسعه محقق نخواهد شد مگر با شناخت و استفاده درست سازمانها، وزارتخانهها و همه بخشهای جامعه از امکانات و توانمندیهای شبکه پستی.
برای شناخت و استفاده درست بخشهای مختلف کشور از این ظرفیت، نیاز است تا با تجزیه و تحلیل دقیق وضع موجود و رفع کاستیها به ارائه آن پرداخت.
شبکه پستی کشور در شرایط تحقق بسترهای نوین ارتباطی تنها در شرایطی قادر به بقا است که در عرصه نوین، حرفی برای گفتن داشته باشد در غیر این صورت با توجه به عدم نیاز به وظایف سنتی پست (با توجه به مرتفع شدن این نیازها توسط بسترها و ساختارهای ارتباطی)، نقش آن در جامعه کمرنگ میشود.
برای اثبات این ادعا، به بررسی گزارش عملکردی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در یکی دو سال اخیر میپردازیم.
ترافیک کل شبکه پستی ایران تا پایان سال گذشته ۴۹۵ میلیون و ۲۳۴ هزار و ۱۱۱ بوده که در مقایسه با آمار سال ۹۴، افتی ۲۶٫۳ درصدی داشته است.
تا پایان سال ۹۴ سرانه مرسولات پستی در شبکه توزیع پست ۸٫۵۳ بود که در پایان سال ۹۵ به ۶٫۲۱ مرسوله کاهش یافت.
براساس گزارشهای آماری سمنان، تهران و یزد به ترتیب بیشترین سرانه مرسولات پستی در سال ۹۵ را به ترتیب با ۱۵٫۸۰، ۱۳٫۴۴ و ۱۰٫۱۳ مرسوله داشتهاند.
تهرانیها تا پایان سال ۹۴ سرانه مرسولهای در حد میانگین ۲۲٫۱۷ داشتهاند که سال گذشته با افت چشمگیری مواجه شدهاند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران