دولت یازدهم موفقترین دولت تاکنون در زمینه توسعه بسترهای ارتباطی و فناوری بوده است و در طول چهار سال فعالیت خود توانسته رشد ۹۹۰ درصدی در زمینه ظرفیت پهنای باند داخلی کشور ایجاد کند و شاخص اینترنت را تا ۹۶۱ واحد رشد دهد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطابق با «قانون وظایف و اختیارات» این وزارتخانه، مشتمل بر ۱۴ ماده و هفت تبصره که در تاریخ ۸۲/۹/۱۹ در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است، به عنوان متولی سیاستگذاری، برنامهریزی کلان و تأمین زیرساختهای ارتباطی و فناوری اطلاعات معرفی شده است.
تأمین و پشتیبانی شبکههای مادر مخابراتی این وزارتخانه توسط شرکت دولتی ارتباطات زیرساخت صورت میگیرد.
شبکه مادر مخابراتی از مجموعه سامانههای شبکه زیرساخت راه دور (شبکه بین استانی، بین مراکز استانها، شهرها و مناطق خاص) و بینالملل مخابرات کشور از جمله شبکه ریزموج (مایکروویو)، شبکه اصلی تار نوری بین استانی و مناطق خاص، شبکه بین آنها و ایستگاههای زمینی ماهوارهای مخابراتی مرتبط با زیرساخت، مراکز سوئیچینگ راه دور بین استانی و بینالمللی تشکیل شده که تأمین ظرفیتهای انتقال و راهیابی جریان راه دور و بینالملل و پشتیبانی و مدیریت هر نوع جریان صوت، تصویر و داده مورد نیاز کشور در محدوده بین استانی و مناطق خاص را برعهده دارد.
این شرکت در ابتدای شروع به کار دولت یازدهم و بر اثر دیدگاههای سلبی دولتهای نهم و دهم در ارتباط با مقوله فضای مجازی و ارتباطات با پهنای باند داخلی ۶۲۴ گیگابیت بر ثانیهای مواجه بود که به هیچ عنوان پاسخگوی برنامه تحول و توسعه مبنایی دولت یازدهم در امر ارتباطات نبود.
وضعیت اینترنت و اینترانت کشور یک سال پس از دولت یازدهم
شرکت ارتباطات زیرساخت یک سال پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، توانست ظرفیت شبکه آیپی داخل کشور را با ۱۴۰ درصد رشد به ۱۵۰۰ Gbps برساند و فصل جدیدی در حوزه ارتباطات زیرساخت بازگشاید.
تأکید دولت یازدهم بر افزایش ظرفیت ارتباطی کشور باعث شد تا تنها در مدت هشت ماه از فعالیتش ۴۰ گیگابیت بر ثانیه به ظرفیت پهنای باند اینترنت اضافه شود و کل پهنای باند این بخش تا پایان سال ۹۲ به واحد ۱۱۰ گیگابیت بر ثانیه دست یابد.
پهنای باند اینترنت رفته رفته با ضرایب بالاتری توسعه یافت به گونهای که تا پایان سال ۹۳ ظرفیتی بالغ بر ۳۵۰ Gbps برای نخستین بار در کشور فراهم شد و کاربران اینترنت کشور پس از سالها تنگنا و بیتوجهی به این حوزه، توانستند اینترنت با سرعت بالاتر را نیز تجربه کنند.
کارنامه اینترنتی روحانی در سال ۹۴
روند توسعه در همین نقطه ثابت نشد و پهنای باند شبکه آیپی کشور با رشدی ۲٫۶ برابری مواجه شد و از ۱۵۰۰ Gbps در سال ۹۳ به ۴۰۰۰ Gbps در سال ۹۴ رسید و همین رویه برای پهنای باند اینترنت نیز صادق بود.
ظرفیت اینترنت کشور حدفاصل سالهای ۹۳ تا ۹۴ با رشدی ۵۶ درصدی مواجه شد و به ۵۴۷ Gbps رسید.
از آن جهت که دولت در سال ۹۶، ماراتن انتخاباتی را در پیش داشت، تمام هم و غم توسعهای خود را برای فضای ICT گذاشت و براساس جدیدترین گزارشهای آماری از وضعیت ارتباطات داخل کشور، توانست تا پایان سال گذشته ظرفیت اینترنت و اینترانت کشور را به ترتیب به ۷۴۳ و ۶۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه برساند.
این میزان توسعه، رشدی ۹۹۰ درصدی در زمینه پهنای باند داخل کشور یا همان شبکه آیپی داخلی را نشان میدهد که این روزها «شبکه ملی اطلاعات» نیز لقب گرفته است.
افزایش ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور (بینالملل) به میزان ۹۶۱ درصد به نسبت ابتدای کار دولت یازدهم نیز نشان از همت والای مسئولان بخش ارتباطی برای اعتلای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد که امیدواریم این رویه در چهار سال آینده نیز ادامهدار باشد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران