حاکمیت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر دارد تا پنجمین پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه را در نوع دوم و به مدت پنج سال صادر کند.
به گزارش خبرنگار بادیجی، نخستین پروانه نوظهور اپراتور مجازی تلفن همراه ایران اواخر شهریور ماه سال گذشته به نام شرکت کیشسل پارس و نهایتا تا پایان سال به نام سه شرکت دیگر نیز صادر شد.
پروانههای پنج ساله اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) تا پایان سال گذشته برای چهار شرکت متقاضی از میان ۲۴ تقاضا صادر شد؛ یکی از شروط مهم سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای متقاضیان دریافت این پروانهها، انعقاد قرارداد همکاریشان با اپراتورهای تلفن همراه (MNO) است.
به عبارت دیگر از میان این ۲۴ متقاضی، کسانی موفق به دریافت پروانه MVNO میشوند که با اپراتورهای اصلی تلفن همراه به توافق در زمینه همکاری برسند؛ از سویی دیگر اپراتورهای تلفن همراه نیز ملزم به انعقاد حداقل دو قرارداد کاری با MVNOها شدهاند.
پیش از این علیاصغر عمیدیان؛ رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره الزام اپراتورهای تلفن همراه کشور برای عقد قرارداد عمدهفروشی با دارندگان موافقت اصولی پروانه MVNO گفته بود که «براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اپراتورهای تلفن همراه تا سوم آبان سال گذشته فرصت داشتند تا برای عقد حداقل یک قرارداد عمدهفروشی با دارندگان موافقت اصولی پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه اقدام کنند.»
وی همچنین گفته بود که «براساس این مصوبه، اپراتورهای تلفن همراه حداکثر تا سوم آذر سال ۹۵ فرصت داشتند حداقل یک قرارداد دیگر را با سایر دارندگان موافقت اصولی MVNO منعقد کنند.»
بنابراین براساس آماری که تا پایان سال گذشته وجود داشته است، اپراتورهای تلفن همراه خود را مکلف به تبعیت از این بندهای قانونی ندانستهاند؛ تا پایان سال گذشته میبایست حداقل پروانه شش MVNO که دو به دو طرف قرارداد با همراه اول، ایرانسل و رایتل میبودند امضا میشد اما در نهایت شاهد بودیم که چهار پروانه بیشتر صادر نشد.
پیگیریهای اخیر خبرنگار بادیجی حاکی از آن است که دولت در نظر دارد پروانه بعدی این حوزه را نیز صادر کند و تعداد اپراتورهای مجازی فعال را به پنج مورد برساند.
قرار است پروانه اپراتور مجازی بعدی به نام «شرکت توسعه فناوری ارتباطات نوين همراه» صادر شود.
براساس مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ارائه هرگونه خدمت ارتباطی و انتقال داده از قبیل خدمات دسترسی به اینترنت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات مبتنی بر آن، خدمات شبکههای اختصاصی، خدمات صوتی، تصویری، متنی و دادهای و انواع خدمات محتوایی و ارزش افزوده در شبکههای تلفن همراه، توسط MVNOها در چارچوب مقررات جاری کشور امکانپذیر است.
قرار است پنجمین پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه در نوع دوم صادر شود.
به گزارش بادیجی، اپراتور مجازی نوع اول تلفن همراه، اپراتوری است که مجاز به اجاره یا خرید خدمات شبکه تلفن همراه از اپراتور میزبان براساس قرارداد عمده فروشی باشد تا بتواند با استفاده از نشان تجاری (برند) و مدل بازاریابی و فروش خود، آنرا به صورت خرده فروشی به مشترکان نهایی عرضه کند.
علاوه بر آن باید تا پایان سال دوم فعالیتش، بخشهایی از شبکه زیرساخت تلفن همراه (به جز شبکه دسترسی رادیویی) شامل حداقل مرکز سوئیچینگ تلفن همراه و نقاط پشتیبانی خدمات داده مانند GGSN و SGSN و مرکز ثبت اطلاعات مکانی (HLR) مشترکان را مخصوص خود ایجاد و راهاندازی کند.
این اپراتورها مجاز به در اختیارداشتن سکوی خدمات، سامانه صورتحسابگیری و مدیریت و نگهداری مشترکان هستند.
اپراتور مجازی تلفن همراه نوع دوم هم به اپراتوری گفته میشود که مجاز به اجاره یا خرید خدمات شبکه تلفن همراه از اپراتور میزبان براساس قرارداد عمده فروشی بوده و با استفاده از نشان تجاری (برند) و مدل ارزیابی و فروش خود، آن را به صورت خرده فروشی به مشترکان نهایی عرضه میکند.
اپراتورهای مجازی نوع دوم مجاز به در اختیار داشتن سکوی خدمات، سامانه صورتحسابگیری و مدیریت و نگهداری مشترکین هستند اما مجاز به داشتن مراکز سوئیچینگ تلفن همراه مستقل و نقاط پشتیباتی خدمات داده مانند GGSN و SGSN مخصوص به خود نیستند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران