بادیجی- با گسترش استفاده از تلفن های هوشمند در سرار جهان نیاز به تامین انرژی اینگونه وسایل الکتریکی همراه بیش از پیش احساس می شود. به ویژه در سال های اخیر با افزایش کیفیت صفحه نمایش گوشی های تلفن هوشمند و دیگر امکانات آن، ظرفیت محدود باتری آن ها به معظلی جدی برای دارندگان گجت های همراه تبدیل شده است.
در چنین شرایطی بود که شرکت ها تولید کننده تلفن همراه به فکر تولید وسیله ای جانبی برای کمک به تامین انرژی مورد نیاز برای محصولاتشان افتادند. اینجا بود که مفهومی به نام پاور بانک پا به عرصه فناوری گذاشت.
پاوربانک را می توان یک باتری کمکی برای گجت های همراه به حساب آورد. که اگر آن را همراه داشته باشید می توانید با خیالی آسوده از امکانات تلفن همراه و یا تبلت خود استفاده نمایید.
ظاهر و باطن یک پاوربانک:
پاوربانک از دو بخش اصلی تشکیل شده است. یکی سلول های لیتیوم-یون که وظیفه ذخیره سازی انرژی را بر عهده دارند و دیگری مداری الکتریکی که در واقع واسطه ای است برای ارتباط سلول های لیتیوم-یون با وسایلی است که به پاوربانک وصل می شوند. به طور میانگین هر سلول ولتاژی در حدود 3.7 ولت دارد. این ولتاژ ثابت نبوده و بین 3.0 تا 4.7 ولت متغیر است.
اگر نگاهی به ظاهر پاور بانک بیاندازید، متوجه وجود حداقل دو درگاه USB و Mini USB خواهید شد. درگاه USB برای اتصال شارژر تلفن همراه به پاور بانک و درگاه Mini USB هم برای شارژ خود پاوربانک استفاده می شود. شاید بعضی از مدل های پاور بانک پورت های دیگری هم داشته باشند اما وجود این دو درگاه کاملا ضروری است.
انواع مختلف پاوربانک
پاور بانکها به سه دسته مهم تقسیم بندی می شوند:
1- پاور بانکهای معمول که در اندازه ها و ظرفیتهای گوناگون تولید شده اند برای اکثر دستگاههای دیجیتال قابل استفاده هستند.
2- دومین نوع از پاور بانک ها مدل های خورشید هستند که دارای پنلهای فتوولتائیک بوده و باتری خود را با قرار گرفتن در زیر نور آفتاب شارژ می کند. البته شارژ این مدل از پاور بانک ها زمان زیادی می برد و دیر شارژ می شود.
3- اما مدل آخر پاور بانک ها به شکل محافظ و قاب موبایل عرضه میشود. البته این مدل معمولا برای همه گوشیها عرضه تولید نمی شود و تنوع بسیار کمی نیز دارد و البته به دلیل طراحی باریک، ظرفیت پایینی هم دارد.
مزایا و معایب پاوربانک؛ مراقب باشید!
پاور بانک با همه مزایای هم که دارد گاهی می تواند برای شما مشکل ایجاد کند. به ویژه اگر پاور بانک مورد استفاده شما به دست سازندگان نامعتبر ساخته شده باشد که از مواد اولیه نامرغوب استفاده کرده اند. بنابراین همیشه این ریسک وجود دارد که با نشت اسید باتری پاور بانکتان منفجر شود! پس باید در انتخاب خود دقت نمایید.
همچنین در صورت استفاده نادرست و یا انتخاب پاوربانک بی کیفیت، این وسیله می تواند در دراز مدت به باتری گوشی تان آسیب برساند.
همیشه سعی کنید شارژر موبایل را به پورتی از پاور بانک وصل کنید که مناسب گوشی شماست. برای مثال در صورتی که شارژر تلفن همراه خروجی 1 آمپری دارد، پس باید کابل شارژ را به پورتی از پاور بانک وصل کنید که خروجی آن 1 آمپر است. هرچند اگر شارژر را به خروجی 2 آمپری وصل نمایید مشکلی احساس نخواهید کرد و حتی گوشی تان سریع تر شارژ میشود و اما با گذشت زمان باتری گوشی کارایی خود را از دست خواهد داد.
در هنگام خرید چه نکاتی باید را رعایت کنید؟
اولین و مهمترین نکته در خرید یک پاور بانک مناسب ظرفیت آن است. ظرفیت های بالاتر هرچند انرژی بیشتری در خود ذخیره می کنند اما مدت زمان شارژ شدن خودشان هم بیشتر است.
نکته دیگری که باید مد نظر قرار دهید وزن و ابعاد پاور بانک است. پاوربانک های بزرگتر ظرفیت بیشتری دارند اما وزن و اندازه بزرگتری دارا هستند. پس این این موضوع کاملا به نوع استفاده تان بستگی دارد.
برند های معتبر را انتخاب کنید
همان طور که اشاره شد بهتر پاور بانک خود را از برندهای معتبر در این زمینه تهیه کنید تا علاوه بر کیفیت و ماندگاری بیشتر دستگاه از خطرات احتمالی هم پیشگیری کرده باشید. در اینجا به معرفی برترین تولیدکنندگان این وسیله می پردازیم:
یکی از مهمترین تولید کنندگان پاوربانک شرکت شیائومی (Xiaomi) است که به تازگی به جمع تولیدکنندگان بزرگ تلفن همراه و لوازم جانی پیوسته است. محصولات شیائومی به دلیل برخورداری از کیفیت بالا و نیز قیمت مناسب مورد توجه خریداران زیادی در سراسر دنیا قرار گرفته است.
پاوربانک های شیائومی هم از این قاعده مستثنا نیستند و با فروش فوق العاده زیادی روبرو شده اند و شیائومی را در رتبه اول فروش پاوربانک در جهان قرار داده اند. شما می توانید مدل های مختلف پاورنک های شیائومی را با قیمت مناسب در بازار بیابید.
از دیگر شرکتهای موفق در زمینه تولید پاور بانک می توان به Romoss اشاره کرد. این کمپانی را می توان جزو شرکت های پیشگام در تولید و عرضه پاور بانک و دیگر تکنولوژی های انرژی قابل حمل دانست. پاور بانک های این شرکت هم مانند شیائومی کیفیت خوبی داشته به راحتی در بازار قابل خرید هستند.
“سامسونگ” و “ال جی” هم که از تولیدکنندگان بزرگ تلفن همراه هستند، مدل های مختلفی از پاوربانک را راهی بازار کرده اند که با کمی جستجو می توانید آن ها را بخرید.
“ای دیتا” و “سیلیکون پاور” هم که بیشتر با تجیزات ذخیره سازی اطلاعات شناخته می شوند، پاور بانک های خوبی تولید کرده اند که هنگام جست و جوی بازار می توانید نگاهی هم به آن ها بیاندازید.
پاور بانک به چه کسانی توصیه می شود؟
به طور کلی اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که در طول شبانه روز از تلفن همراه خود زیاد استفاده می کنند و نیز به برق شهری جهت شارژ موبایل تلفن همراه دسترسی کمتر دسترسی دارند، استفاده از پاوربانک می تواند کمک زیاد به شما می کند.
نظرات کاربران