[stextbox id=”grey”]امروزه با پیشرفت تکنولوژی، کاربران از تلفن همراه خود کارهایی بشتر از یک تماس تلفنی انتظاردارند. با گسترش نرم افزارهای پیام رسان، اکثر مردم ارسال پیام به صورت متنی را به یک مکالمه تلفنی ترجیح می دهند چراکه فکر می کنند ارسال پیامک از یک مکالمه تلفنی کم هزینه تر و ساده تر است.[/stextbox]
بادیجی- با استفاده از نرم افزارهای پیام رسان شما همانطور که به دیدن فیلم مشغول هستید بدون اینکه برای کسی مزاحمت ایجاد کنید قادر خواهید بود با دوستان و آشنایان خود در تماس باشید و یا زمانی که در یک اتوبوس یا تاکسی نشسته اید با ارسال یک متن به مخاطب خود، ضمن صحبت با وی به کسی اجازه نمی دهید که در جریان مکالمه شما قرار بگیرد. بنابراین چنین برنامه هایی کمک میکنند که شما بتوانید در هر لحظه با دوستان و اعضای خانواده در تماس باشید.
اگر قرار باشد بهترین برنامه را برای این منظور انتخاب کنید، شما باید در مورد سرویس هایی که هر برنامه ارائه می دهد را بشناسید و با مزایای هر یک از آنها آشنا شوید.
امروزه دو نرم افزار “واتس اپ” و “تلگرام” از محبوبترین برنامه های پیام رسان هستند که هر دو از لحاظ عملکرد، شبیه هم هستند اما در مواردی نیز با هم تفاوت دارند. این دو برنامه به شما اجازه می دهند که متن، ویدیو، موزیک و فایل های متنوعی را ارسال کنید. اگر در تلاش هستید که بین این دو یکی را انتخاب کنید، بادیجی مواردی را که می تواند برای یک تصمیم گیری آگاهانه به شما کمک کند را معرفی میکند.
واتس اپ یا تلگرام: از منظر پایگاه کاربران
گرچه پایگاه کاربران (تعداد کاربران فعال) مناسب دارای اهمیت فراوانی است اما بسیاری از مردم زمانی که می خواهند برنامه ای برای به اشتراک گذاری مطالب خود و یا مکالمه انتخاب کنند، به پایگاه کاربری آن توجه ای ندارند.
درحال حاضر واتس آپ دارای بیش از 1 میلیارد کاربر بوده و در مقابل تلگرام 100 میلیون کاربر فعال دارد. البته تعداد کاربر کمتر آن به دلیل خوب نبودن آن نیست بلکه بخاطر این است که در اکثر نقاط دنیا بیشتر کاربران فعال از طریق واتس آپ با دوستان خود در تماس هستند!
اگر ارتباط داشتن با اکثر کاربران برای شما دارای اهمیت است، واتس آپ از لحاظ پایگاه کاربران برنده این مقایسه است.
ویژگی های منحصر به فرد واتس اپ
فکر می کنید واتس اپ چه ویژگی های منحصر به فردی داشته که این همه طرفدار پروپا قرص در دنیا دارد؟
- تماس تلفنی از طریق اینترنت موبایل:
واتس اپ شرایطی را فراهم می کند تا شما بتوانید با استفاده از وای فای و یا دیتای موبایل خود تماس تلفنی داشته باشید. تا زمانیکه شما اتصال مناسبی به اینترنت داشته باشید، به راحتی میتوانید تماس های تلفنی با کیفیتی را تجربه کنید. این نرم افزار همچنین دارای حالت استفاده کم از داده است و دیتا را نگهداری می کند. - رسید دریافت پیام (Delivery):
هیچ چیز بدتر از این نیست که وقتی پیامی ارسال می کنیم، بلافاصله از ارسال آن به مخاطب خبردار نشویم. شما حتما دوست دارید وقتی پیامی به مخاطبان ارسال می کنید بدانید که آیا وی پیام را نادیده گرفته است و یا اینکه اصلا به دستش نرسیده است. واتس اپ وقتی که پیام به گوشی دریافت کننده برسد دو تیک می خورد و وقتی رنگ آن به آبی تغییر کند یعنی اینکه دریافت کننده آن را خوانده است. حتی این اپلیکیشن دارای این ویژگی است که زمان دقیق خوانده شدن پیام را نشان می دهد. - نسخه پشتیبانی گفتگوهای آنلاین:
واتس اپ همواره به کاربران خود اجازه می دهد که از چت های خود نسخه پشتیبان تهیه کنند. شما نیز می توانید از پیام های خود بر روی گوشی و یا اکانت Google Drive خود نسخه پشتیبانی تهیه کنید. بنابراین اگر شما یه تلفن جدید بگیرید میتوانید چت های قدیمی خود را بر روی آن بازیابی کنید. همچنین قادر خواهید بود که این نسخه پشتیبانی را نیز ایمیل کنید.
بایگانی کردن و یا ستاره دار کردن یک پیام خاص برای اینکه بعدها راحت تر به آن دسترسی داشته باشید از دیگر ویژگی های این نرم افزار ارتباطی است.
البته تلگرام هم به شما این اجازه را می دهد که از چت های خود نسخه پشتیبانی تهیه کنید اما راهی برای ذخیره آنها بر روی Google Drive وجود ندارد. - درست کردن استاتوس:
واتس اپ به شما این امکان را می دهد که برای اعضای لیست خود استاتوس درست کنید. با درست کردن استاتوس شما قادر خواهید بود یک پیام منحصر به فردی بدون نیاز به ارسال آن، به دوستان و آشنایان خود انتقال دهید تا آنها بدانند که شما چه احساسی دارید و یا در حال انجام چه کاری هستید.
بهتر است بدانید، تلگرام هنوز این ویژگی را ارائه نکرده است. - فرمت نوشتاری:
در نرم افزار واتس آپ قادر هستید که ساختار متنی خود را براحتی مشخص کنید. شما می توانید پیام ها را با حروف درشت، کج، و… ساختاربندی کنید و حتی در بین متن پیام خود از آنها استفاده کنید. این ویژگی ها توابعی هستند که شما با استفاده از سیستم پیامکی گوشی خود نمی توانید آنها را داشته باشید.
برای دیگران بسیار دشوار است که وقتی شما پیامی را ارسال می کنید خلق و خو و یا نگرش شما را درک کنند. شما با ساختاربندی کردن متن خود، شانس این را خواهید داشت تا سوتفاهم در برداشت از پیام خود را به حداقل برسانید!
ویژگی های منحصر به فرد تلگرام
در حالی که واتس اپ دارای ویژگی های منحصر به فردی است، تلگرام دارای چند ویژگی جدید است که در صورتیکه از واتس آپ استفاده کنید از آن بی بهره خواهید بود.
- ویژگی چت رمزنگاری شده (Secret Chat):
اگر با کسی چت می کنید و نمی خواهید کسی آنهارا بخواند و یا بر روی گوشی خود نگه دارید، می توانید از ویژگی Secret Chat استفاده کنید. این ویژگی امکان داشتن یک مکالمه رمزنگاری End-to-End را فراهم می کند. به عبارتی اگر اسکرین شاتی گرفته شده باشد به شما اطلاع می دهد و همچنین زمانیکه از محیط Secret Chat استفاده می کنید، مخاطب قادر به فوروارد کردن پیام از این محیط نخواهد بود که این ویژگی مانع می شود که پیامی اشتباها به فردی که مکالمه به او ربطی ندارد نقل نشود. همچنین این محیط دارای قابلیت تنظیم یک تایمر خودتخریبی است. بدین صورت که مکالمات را به طور کامل پس از یک دوره خاص از زمان حذف می کند.
این ویژگی باعث اطمینان خاطر شما خواهد بود چراکه اگر مکالمه محرمانه ای داشته باشید قبل از آنکه کسی فرصت خواندن آن را داشته باشد حذف خواهد شد. و اگر دنبال یک راه امن برای ارسال پیام به دوستان خود هستید تلگرام استفاده از این سرویس ایمن و با امنیت را پیشنهاد می کند. - گزینه های اشتراک گذاری برای فایل های بزرگ (Great Sharing Options):
در تلگرام شما قادر خواهید بود که هرنوع فایلی را به اشتراک بگذارید که شامل اسناد، فایل های فشرده، پی دی اف، فایل های رسانه ای معمولی و انواع فایل های دیگر می شود. همچنین قابلیت ارسال فایل هایی با حجم بالای 5GB نیز وجود دارد. این در حالی است که که واتس آپ از ارسال فایل هایی با این حجم ناتوان است و تنها قادر به ارسال فایل هایی تا حجم 160MB است. همچنین شما از طریق واتس اپ می توانید فایل های PDF را به اشتراک بگذارید گرچه توانایی اشتراک گذاری آن نسبت به تلگرام بسیار ضعیف است. - دسترسی چندگانه دستگاه ها (Access of Multiple Devices):
تلگرام دارای قابلیت همگام سازی مبتنی بر ابر است، که اجازه می دهد شما بر روی یک دستگاه چت کنید و در صورتی که نیاز شما می توانید از یک دستگاه دیگر از تلگرام خود استفاده کنید و مثلا چت خود را از طریق دستگاه دیگری ادامه دهید. اگر بر روی دستگاه مقصد تلگرام نصب شده باشد می توانید تمامی پیام ها را در زمان واقعی خود ببینید.
این یکی از ویژگی های بسیار سریع و کارآمد برای ارسال و دریافت پیام است. شما با رفتن به قسمت Active Sessions تلگرام خود در قسمت تنظیمات می توانید ببینید که تلگرام شما در حال حاضر به چه دستگاه هایی متصل است و در حال اجراست. - ویژگی گروه های فوق العاده و کانال های عمومی (Super Groups و Public Channels):
با استفاده از تلگرام، شما می توانید یک گروه بزرگ (Super Groups) را ایجاد کنید که بیش از 1000 عضو ظرفیت دارد. این چت گروهی بزرگ شرایطی فراهم می آورد که بسیاری از مردم می توانند در این محیط به راحتی با یکدیگر صحبت کنند.
این ویژگی جایی نمود دارد که لازم باشد در مورد یک مراسم خانوادگی و یا جلسه همکاری با گروهی از افراد صحبت شود.
همچنین کانال های عمومی و یا خصوصی نیز کاربردی مشابه دارد که می توان موضوعات مختلف را با اعضای آن به اشتراک گذاشت. اگر شما قصد انتشار مطلبی برای تعداد زیادی از مخاطبان داشته باشید این کانال ها بسیار عالی هستند و شما می توانید مطالبی را که مایل هستید، با اعضای کانال خود به اشتراک بگذارید.
اگر مایل باشید که به عضویت یک کانال عمومی دربیایید کافی است نام کاربری و یا تگ آن را جستجو کنید. هر کاربر تلگرامی می تواند به راحتی با استفاده از این روش ها به عضویت کانال ها دربیاید.
ارسال پیام های بی صدا در کانال های عمومی و توانایی ویرایش پیام های ارسالی در کانال ها از جمله دیگر قابلیت های کانال های تلگرام است. - رباتهای تلگرام (Telegram Bots):
شما می توانید یک ربات تلگرام برای انجام وظایف خاص ایجاد کنید. هر ربات همراه با مجموعه از ویژگی ها و دستورات ایجاد می شود. به عنوان مثال، شما می توانید با استفاده از رباتPollbot در گروه های خود از اعضای حاضر راجع به موضوعات متنوع نظرسنجی کنید.
همچنین برای جستجوی ربات ها براساس نیازهای فردی خود می توانید از ربات @Storebot استفاده کنید. راه دیگر برای جستجوی ربات ها استفاده مستقیم از اپلیکیشن است. ربات ها روشهای بسیار عالی جهت راحتی انجام امور است. - پشتیبانی از گیف و استیکر(Stickers and GIF Support):
پشتیبانی از Stickers and GIF امکانی است که واتس آپ فاقد آن است. با استفاده از ربات @stickers شما می توانید استیکر خود را ایجاد کنید. همچنین برای پیدا کردن و انتخاب استیکر های بیشتر میتوانید از وب سایت های Third party یا Reddit استفاده کنید. - قفل چت (Lock Chats):
اگر نمی خواهید شخصی قادر به خواندن پیام هایتان باشد می توانید از تابع قفل چت استفاده کنید که قابلیت رمزگذاری برای عبور دارد و موجب می شود پیام هایتان بصورت خصوصی باقی بماند. - مخفی کردن آخرین زمان مشاهده برای افراد خاص موجود در لیست تماس (Last Seen):
شما در واتس آپ هم قادر هستید که آخرین مشاهده پیام ها در نرم افزار را مخفی کنید اما تلگرام موارد بیشتری به شما پیشنهاد می دهد. در تلگرام آخرین مشاهده پیام می تواند برای مخاطب خاصی پنهان شود. در صورتی که تمایل نداشته باشید که آخرین مشاهده شما از همه مخاطبین پنهان بماند می توانید با انتخاب مخاطب یا مخاطبین خاص این ویژگی را فقط برای آنها فعال کنید. - ویرایش پیغام ها (Edit Messages):
آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که متنی را ارسال کرده اید و سپس بعد از خواندن آن آرزو میکردید که ای کاش آن را نمی فرستادم؟ و یا اینکه بعد از ارسال متن متوجه شده باشید که پیامتان پر از غلط املایی است و آرزو کنید ای کاش به عقب برگردید و آن را تغییر دهید؟ تلگرام تمامی فرصت های بالا را برای تصحیح پیامتان بعد از ارسال را فراهم می کند.
تمام کاری که نیاز است در این شرایط انجام شود، متنی که نیاز به ویرایش دارد راانتخاب کرده و گزینه ویرایش (Edit) را انتخاب کرده و سپس دکمه ذخیره را فشار دهد. - فراخوانی افراد (Mention People):
فراخوانی افراد در گروه ها وقتی که پیام خاصی برای آن ها دارید و می خواهید آن ها در انبوهی از پیام های گوناگون، حتما مطلب شما را بخوانند مورد استفاده قرار میگیرد. اگر شما در گروهی فراخوانده شوید، حتی اگر آن گروه را بی صدا (Mute) کرده باشید، باز هم شما از اینکه فراخوانده شده اید مطلع می شوید. این قابلیت فقط در تلگرام قابل دسترسی است.
واتس اپ یا تلگرام؟
در پایان، بهترین برنامه پیام رسان بستگی به توقعی دارد که شما از برنامه دارید. اگر می خواهید با افراد بیشتری درتماس باشید، واتس آپ برنده است. اما از لحاظ ویژگی های منحصر به فرد این تلگرام است که برنده این رقابت میشود. و زمانی که از قابلیت های یک نرم افزار صحبت شود، این تلگرام است که برنده این مقایسه است.
امروزه بسیاری از برنامه های پیام رسان و پلتفرم هایی این چنینی در دسترس است و دلیلش این است که بیشتر مردم تمایل دارند به جای استفاده سنتی از تلفن همراه، از برنامه های موجود پیام رسان استفاده کنند که واتس اپ و تلگرام دو نمونه برتر آن به حساب می آید.
با این حال انتخاب بهترین برنامه پیام رسان بسته به نیاز شما دارد که چه کارهایی بخواهید با آن انجام دهید. این دو برنامه پیام رسان هردو دارای فضایی امن هستند.
منبع: messagingapplab
نظرات کاربران