اپراتور اول ارتباطی برای جبران کمبود فرکانس نسل چهارم خود همکاری را با اپراتور سوم شروع کرده که اکنون به کل کشور بسط یافته و سرعت ۴G هر دو اپراتور را ارتقا داده است.
وحید صدوقی در گفتوگو با خبرنگار بادیجی، با بیان اینکه امروز شبکه LTE اپراتور اول ارتباطی گستردهترین شبکه نسل چهارم در کشور است، اظهار کرد: تاکنون بیش از 10 هزار سایت نسل چهارم را راهاندازی کردهایم ولی با توجه به اینکه از زمان ارتقای پروانه به 3G و 4G، فرکانس مناسبی به ما واگذار نشد تنها توانستیم 5 مگ از فرکانس 1800 مگاهرتز نسل دوم را به این شبکه تزریق کنیم.
مدیر عامل همراه اول با تأکید بر اینکه علیرغم ارتقای سطح پروانه تجاری، در این سه سال فرکانسی به ما داده نشده است، تصریح کرد: لذا برای رفع چالش کمبود فرکانس به سمت همکاری مشترک با رایتل رفتیم.
وی افزود: براساس توافق خوب و بُرد بُردی که از اردیبهشت ماه سال جاری با این اپراتور داریم، RAN Sharing برای نخستین بار در کشور اجرایی شد.
صدوقی درباره جزییات این توافق گفت: با توجه به اینکه ظرفیت سالانه فرکانس شبکه LTE حدود 80 مگاهرتز و حدود 70 مگ ظرفیت خالی داشتیم، به سمت این توافق رفتیم تا با تکیه بر اقتصاد مقاومتی بتوانیم صرفهجویی ارزی و کاهش هزینهها را به ارمغان آوریم.
وی با بیان اینکه بر مبنای همکاری مذکور رایتل هم توانست در شهرهایی که حضور ندارد از شبکه همراه اول استفاده کند، عنوان کرد: RAN Sharing مدلی است که در برخی کشورهای دنیا اجرا شده و بعضا حتی اپراتورهای ارتباطی بر مبنای آن، شبکه مشترک ایجاد میکنند.
مدیر شرکت ارتباطات سیار ادامه داد: این مدل در کاهش هزینهها بسیار مؤثر است کمااینکه با اجرای آن شاهد بودیم رایتل که در 21 شهر نسل چهارم راهاندازی کرده بود، توانست در 710 شهر که ما حضور داریم، سرویس با سرعت بیشتری دریافت کند و از طرفی ما هم توانستیم فرکانس لازم برای امور توسعهای را به دست آوریم.
صدوقی با اشاره به اتفاقی که بر مبنای این توافق افتاد، اذعان کرد: زمانیکه در تبریز این سرویس ارائه شد، سرعت نسل چهارم همراه اول از 15 به 100 مگابیت بر ثانیه رسید.
وی خاطر نشان کرد: این توافق از اردیبهشت ماه سال جاری اتفاق افتاد و اکنون در کل کشور توسعه یافته است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران