به گزارش پایگاه خبری بادیجی دکتر دوایی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشستی اهمیت پروژه “کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات”در كشور به عنوان يكي از پروژه هاي اصلي اقتصاد مقاومتي در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات را شرح داد.
دکتر دوایی اهداف مناطق ويژه علم و فناوري را به شرح زیر عنوان کرد:
– افزایش تولید ناخالص ملی و افزایش درآمد از طریق صادرات محصولات و خدمات برتر
– محیط زندگی با کیفیت با رویکردهای محیط زیست سبز و انرژی های پاک
– ايجاد محيط اجتماعي، ارزشی و فرهنگي جذاب براي افراد خلاق و كارآفرين
– ایجاد و توسعه خوشه های فناوری با هدف کسب مزیت های رقابتی در سطح جهان
– کمک به رشد متوازن و هم افزایی بین شرکتهای بزرگ، کوچک . متوسط در سطح ملی و بین المللی
– اشتغال زایی تخصصی و غیر متکی به دولت
– جذب سرمایه گذاران خطر پذیر
– ايجاد زيرساختها و مشوقهاي قانوني برای جذب و استقرار شركتهاي بين المللي و ایجاد فضای یادگیری متقابل
این کریدورهای فناوری به سه دسته محله ای ، متمرکز و چندپهنه ای تقسیم بندی میشوند. نمونه ای از این کریدور در کره جنوبی مورد بررسی قرار گرفت.
در این همایش برخی از کارآفرینان بومی همانند دیجی کالا، نت برگ، بازار و … بررسی شدند و عنوان شد این کسب و کارهای موفق تنها کپی از نسخه های جهانی هستند بنابراین این بخش نیاز به سرمایه است.
وی افزود تا امروز 216 شرکت از تسهیلاتی که به کارآفرینان حوزه فناوری تخصیص داده شده، بهره مند شده اند که بهره این وام ها 12% تا 17% می باشد و جمعا 108 میلیارد تومان به این شرکت ها تعلق گرفته است.
معاون فناوري و نوآوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در نشست خبري خود بيان كرد؛ با توجه به پتانسيل هاي موجود در وزارت ارتباطات و وجود فاكتورهاي گوناگون، فرمول چند پهنه اي را براي پروژه كريدور فناوري اطلاعات و ارتباطات اعمال كرده ايم.
معاون فناوري و نوآوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات خاطرنشان ساخت: منطقه ويژه فرودگاهي پيام به عنوان شهرك صنعتي ICT براي جذب سرمايه گذاران خارجي و داخلي دانش بنيان پارك فناوري فاوا واقع در كيلومتر ۱۹ اتوبان كرج، پژوهشگاه ICT، پژوهشگاه فضايي و پژوهشكده سامانههاي حمل و نقل فضايي به عنوان نهادهاي علمي و پژوهشي و همچنين سايت بومهن به عنوان مجراي ارتباطات اينترنتي كشور و تله هاوس ارتباطات منطقهاي از جمله اين فاكتورها هستند.
دوايي افزود: گفتني است كه فاكتورهاي ديگري نظير پست بانك به عنوان بانك تخصصي و خطرپذير براي حمايت از شركتهاي فعال در زمينه ICT و دانشكده علمي-كاربردي پست و مخابرات به عنوان درگاه كريدور براي ارتباط با دانشگاه ها با هدف تربيت نيروهاي متبحر براي صنعت نيز وجود دارد كه مي توان از پتانسيل آن ها در ايجاد كريدور استفاده كرد.
معاون فناوري و نوآوري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در ارتباط با موفقيت ايجاد كريدور ويژه فناوري اطلاعات و ارتباطات يادآور شد: البته براي موفقيت در يك كريدور الزاماتي نظير تامين زيرساخت هاي راه، انرژي، فيبر و شبكه موبايلي، تجهيزات برتري بخش و آزمايشگاه هاي تخصصي، تضمين زيرساخت هاي قانوني و مشوقهاي لازم، تقسيم كار پوشا بين نهادهاي مستقر در كريدور و وجود برنامه ها و رويه ها براي حمايت از نوآوري شركت ها بايد وجود داشته باشد.
وي همچنين در ادامه با اشاره به برنامه هاي حمايتي معاونت فناوري وزارت ارتباطات از طرحها و شركت هاي استاني، اظهار كرد: سرمايهگذاري 6 ميليارد توماني در تأسيس شتاب دهنده كسب و كارها، اعطاي وام قرض الحسنه به شركت هاي مستقر در شتابدهنده هاي استاني با سرمايهگذاري صندوق كارآفريني اميد و اعطاي وام به شركت هاي مستقر در پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد بخشي از برنامههاي حمايتي ما است.
دکتر دوایی اعلام کرد: اخیرا اتفاق های مهمی در کشور رخ داده است از جمله افزایش ظرفیت شبکه داده ملی کشور و ایجاد 4 مرکز تبادل ترافیک در شهرهای تهران، شیراز، مشهد و تبریز و دیگری در چابهار است که رویکرد بین المللی دارد.
شرکتهایی که به این IXP متصل می شوند در چهارچوب قوانین وضع شده هستند و از جهتی شرکتهای متصل از تخفیف ویژه ای برخوردار می شوند که صرفه اقتصادی دارد.
یکی از موارد پروژه کریدور پارک فاوا در اتوبان کرج بود مثال زده شد و بیان شد که موارد زیر برای این پروژه انجام شده است:
– مذاکره با پارک دانشگاه تهران و سایر متخصصین برای انجام مطالعات با هدف تبيين رويكردهاي آتي پارك در سطح طراحي مفهومي
– قرارداد با پارك دانشگاه تهران با هدف پياده سازي رويه هاي اجرائي پارك ICT و اقدام برای کسب مجوز قانونی مستقل پارک
– تهیه RFP و انتخاب مشاور و پيمانكار در سطح ملي و بين المللي براي طراحي و تجهيز پارك به سامانه هاي سخت افزار و نرم افزاري برتري بخش (Cloud، Big-Data و زیرساخت مخابراتی مبتنی بر IoT و LPWAN) توسط پژوهشگاه هاي ذيل وزارت
نظرات کاربران