[stextbox id=”alert”]در نگاه اول پروژه لون تنها یکی از تجارب محیر العقول گوگل به نظر می رسید؛ اما رفته رفته و در طول دو سال گذشته قدرتمند شد و در حال حاضر این غول وب به دنبال یک شرکت هندی است تا این سرویس آزمایشی را بطور کامل در میان افراد منطقه اجرا کند.[/stextbox]
سرویس ترجمه بادیجی
بر طبق اخبار تایید نشده، گوگل در حال رایزنی با شرکت ارتباطات مخابراتی هندی BSNL است. راجان آناندان، نایب رییس گوگل در هند، در اکونومیست تایمز اظهار کرد، « ما نمی توانیم پروژه لون را بدون مشارکت با یک شرکت محلی اجرا کنیم. ما در حال رایزنی با تعدادی از آنها هستیم. »
این پروژه که از بالون برای اتصال گسترده به اینترنت استفاده می کند چند سالی است از طرف شرکت گوگل پیگیری می شود و در حال حاضر گوگل می تواند یک بالون را در سی دقیقه راه اندازی کند و تا صد روز در بالاترین نقطه نگه دارد. از آنجایی که این پروژه هوابرد است، لون با مقرراتی بیش از یک پروژه مخابراتی مواجه شده است؛ زیرا که این پروژه با قوانین هوایی محلی نیز مرتبط است و باید اطمینان حاصل کرد موجب اختلال یا خطر در حریم هوایی منطقه نمی شود.
” اتصال در هند یک هدف مهم است که آن را از دست نخواهیم داد، زیرا بیش از یک میلیارد در هند به اینترنت دسترسی ندارند.”
جمعیت زیادی در هند هنوز متصل نیستند و اگر زیرساخت های جدید برای اتصال شهروندان اندیشیده نشود همچنان از دسترسی به اینترنت محروم خواهند ماند. در اوایل امسال، فیسبوک خدمات اینترنت رایگان را در هند برای افرادی که توانایی تامین دسترسی به اینترنت را ندارند راه اندازی کرد اما بخاطر پیشنهاد دسترسی به چند سرویس محدود بر حسب رقبای فیسبوک و به دلیل رعایت نکردن اصل بیطرفی مسدود شد.
در آن زمان، موسس فیسبوک مارک زاکربرگ، گفت که در تلاش برای قانونی کردن خدمات پایه رایگان است. « گرچه از تصمیم امروز ناامید شده ایم، می خواهم شخصا با آنها که ما را متهم به شکستن قوانین ارتباطات در هند و کل جهان کرده اند، مذاکره کنم.
« اتصال در هند یک هدف مهم برای ما است که آن را از دست نخواهیم داد، چرا که بیش از یک میلیلرد نفر در هند از دسترسی به اینترنت محروم هستند. همه ما می دانیم که متصل کردن این افراد، آن ها را از فقر نجات خواهد داد؛ زیرا میلیون ها فرصت شغلی و تحصیلی ایجاد می شود.
آناندان گفت، « اگر چه سرویس گوگل در مراحل اولیه است، همچنان در حال ایجاد زیرساخت در فضا است….اجرای واقعی این سرویس تنها از طریق شرکتهای محلی میسر است.» برای فیسبوک و گوگل، به عنوان غولهای وب، کاملا معنادار است که طیف وسیعتری از سرویس این شرکتها استفاده کنند. بنابر اعلام بانک جهانی داده، بیش از 876 میلیون نفر از هندی ها حاشیه نشین هستند. بنابراین به هریک نفر به عنوان کاربر بالقوه خدمات این شرکتها نگاه می شود.
نظرات کاربران