مدتها است که برنامهنویسی حرف اول و آخر را در بسترهای دیجیتال میزند. با این حال، حوزهای در برنامهنویسی وجود دارد که همگام با کسبوکارها متحول شده است. این حوزه توسعه اپلیکیشنهای بدون کد (بدون کدنویسی) است که به ویژه در یادگیری ماشینی استفاده میشود. ظهور اپلیکیشنهای بدون کد باعث شده است که ایجاد و استفاده از اپلیکیشنها بسیار سریعتر از قبل انجام شود.
به گزارش بادیجی، اجازه دهید اندکی درباره بسترهای یادگیری ماشینی بدون کد و کاربردهای آن در کسبوکارها صحبت کنیم.
به دلیل نیازهای دائما در حال تغییر کسبوکارهای امروز، برنامهنویسی سنتی نمیتواند از نظر زمان و هزینه بهصرفه باشد. با این شرایط، حوزه یادگیری ماشینی بدون کد در حال رشد است تا نیازهای کسبوکارها را برطرف کنند. کسبوکارها با استفاده از این روش، میتوانند بدون آشنایی با زبانهای برنامهنویسی، اپلیکیشنهای دلخواه خود را بسازند.
بسترهای بدون کد، تمام موارد مورد نیاز کاربران را برای ساخت یک اپلیکیشن فراهم میآورند. به عنوان مثال، بسترهای وبلاگساز و وبسایتسازی وجود دارند که صفحات از پیشساخته شده را برای استفاده کاربران ارائه میدهند.
زمانی که از چنین بسترهایی استفاده کنید، تحلیلگران کسبوکار و مدیران محصول میتوانند پروژهها را با سرعت بیشتر و هزینه کمتر به اتمام برسانند. این فرصت به ویژه برای کسانی مناسب است که به دنبال استفاده از پلتفرمهای یادگیری ماشینی هستند و مهارتهای فنی موردنیاز آنها را هم ندارند. با بسترهای بدون کد، اهمیت مهارتهای فنی کاهش مییابد و افراد بیشتری به سادگی میتوانند از هوش مصنوعی یا یادگیری ماشینی در فرایندهای کسبوکار خود بهره ببرند.
یکی از مهمترین مزایایی که در استفاده از این بسترهای بدون کد به نظر میرسد، افزایش چابکی است. کسبوکارهایی که بتوانند به سرعت ایدههای خود را در اپلیکیشنها پیادهسازی کنند، میتوانند مزیتی جدی در مقایسه با رقبای خود به دست آورند (آن هم بدون آنکه مجبور به پرداخت هزینههای کدنویسی سنتی باشند).
ایجاد یک اپلیکیشن بدون کدنویسی
چند تفاوت اصلی بین بسترهای بدون کد و کدنویسی سنتی وجود دارد. اغلب این تفاوتها در شیوه ساخت و بهرهبرداری از اپلیکیشنها دیده میشود. بسترهای بدون کد به طور کامل متکی بر فرادادهها (Metadata) هستند. این سخن به معنای آن است که تمام اپلیکیشنهای ساخته شده توسط یک توسعهدهنده، به عنوان فراداده ذخیره میشوند. هنگامی که قرار میشود رابط اپلیکیشن به کاربر نهایی ارائه شود، این فرادادهها تفسیر میگردند.
یکی از مزیتهای کارآمد بسترهای بدون کد آن است که نسخههای پیشین همچنان کارا باقی میمانند. از این رو، اگر یک اپلیکیشن را بدون کدنویسی توسعه دهید، مشکلی با آپدیت بسترهای بدون کد هم نخواهید داشت. این مسأله را به خوبی در کار با اکسل درک میکنید. حتی زمانی که نسخههای جدیدتری از این نرمافزار به بازار میآید، باز هم میتوانید اسناد ساخته شده توسط نسخههای قدیمیتر را باز و ویرایش کنید.
تعدادی از مزیتهای بسترهای بدون کد را میبینید:
بهینهسازی منابع داخلی
با بسترهای بدون کد، کسبوکارها و شرکتها میتوانند بدون نیاز به منابع داخلی هنگفت یا قابلیتهای آیتی برنامههایشان را به پیش ببرند. زمانی که شرکتها به جای اتکا به قابلیتهای خود، از برونسپاری و خدمات توسعهدهندگان حرفهای استفاده کنند، در هزینههایشان صرفهجویی میشود. اما این صرفهجویی را میتوان با استفاده از بسترهای بدون کد افزایش داد. با این بسترها، هر فردی با مهارتهای پایه کامپیوتری میتواند اپلیکیشنها و وبسایتهایی را مطابق با نیاز کسبوکار خود ایجاد کند. در این صورت، نیازی به صرف هزینهها یا منابع اضافی نخواهد بود.
تحویل سریع اپلیکیشن
با بسترهای بدون کد، کسبوکارها میتوانند با سرعتی بیشتر از کدنویسی سنتی، اپلیکیشنهای مدنظر خود را بسازند. توسعهدهندگان اپلیکیشنها هم از آنجا میتوانند سفارش کسبوکارها را سریعتر تحویل دهند که دیگر نیازی نیست تمام خطوط کد به صورت دستی نوشته شود.
ایجاد سریع تغییرات
با تغییر نیازها و درخواستهای کسبوکارها، بسیاری از توسعهدهندگان اپلیکیشن و وبسایت مجبور هستند در میانه راه، تغییراتی در پروژه ایجاد کنند. این تغییرات همواره به معنای از دست رفتن زمان و پول بسیاری است و در کدنویسی سنتی دشواریهای بیشتری به بار میآورد. اما با بسترهای بدون کد، توسعهدهندگان میتوانند به سرعت و با کمترین هزینه هر گونه تغییر یا بهبود کاربری را در اپلیکیشنها لحاظ کنند. با این قابلیت، سرعت کار افزایش مییابد و اپلیکیشنها در کمترین زمان ممکن به بازار عرضه میشوند. کسبوکارها هم میتوانند با بهبود تجربه کاربران، رضایت بیشتری در آنها ایجاد کنند.
کاهش هزینههای کل مالکیت
هزینههای مالکیت نیز با استفاده از بسترهای بدون کد به شدت کاهش مییابند. شرکتها علاوه بر آنکه در زمان ساخت اپلیکیشن یا وبسایت خود نیاز به صرف هزینههای کمتری دارند، در دوران استفاده هم هزینههای پایینتری نسبت به کدنویسی سنتی خواهند پرداخت؛ چرا که دیگر نیازی به کارکنان و برنامهنویسان متخصص ندارند و بسیاری از هزینههای نیروی انسانی و دستگاههای مورد نیاز آنها کاهش مییابد.
بسترهای بدون کد در دوران کرونا
فراگیری کرونا باعث شد تا بسیاری از شرکتها به بازنگری در شیوه فعالیتهای خود بپردازند. بسترهای بدون کد هم از این قاعده جدا نبودهاند و شرکتهای بیشتری از آنها برای بهبود ارتباطات خود با کارکنان و مشتریان استفاده میکنند.
همچنین با کاهش بودجه شرکتها، آنها به دنبال راههای اقتصادیتری برای پیشبرد برنامههایشان میگردند. پژوهشها نشان میدهد که بسترهای بدون کد به جز کاهش هزینههای توسعه اپلیکیشن و وبسایت، شرکتها را هم از نظر نیروی انسانی متخصص در تنگنا قرار نمیدهند. در حقیقت، ۹۰ درصد از شرکتهای استفادهکننده از بسترهای بدون کد توانستهاند با همان کارکنان و تخصصهای موجود در شرکت، اپلیکیشن خود را بسازند.
با تغییر شیوههای استخدام کارکنان و افزایش دورکاریها، بسترهای بدون کد امکان ایجاد اپلیکیشنها از راه دور و حتی بهبود مراودات از طریق برنامههای ارتباطی را فراهم ساختهاند. همچنین به این نکته فکر کنید که شاید متخصصان برنامهنویسی شرکت شما به دلیل دورکاری در دسترس نباشند.
در نهایت، آنطور که کن مکالراث، مدیرعامل شرکت راهکارهای کمکد و بیکد اسکوید (Skuid) میگوید، «کرونا باعث شد که بیشتر به یاد مرگ بیفتیم و با خودمان فکر کنیم که زمان ارزشمندمان را صرف چه کارهایی میکنیم.» او توضیح میدهد: «من بسترهای کمکد و بیکد را به یادگیری دوچرخهسواری تشبیه میکنم. زمانی که بفهمید میتوان با انرژی کمتر، ۱۰ برابر سریعتر حرکت کرد و علاوه بر آن هیجان و پیچیدن باد در موهایتان را حس کنید، حاضرید به عقب بازگردید؟»
منبع: آی تی ایران
انتهای پیام/
نظرات کاربران