اخیرا رانندگان برخی آژانسهای موبایلی در هنگام پایان سفر مسافرانشان با درخواست پول نقد اقدام به ایجاد نارضایتی در بین کاربران این سیستمها کردهاند و کسی هم پاسخگوی این بیهرج و مرجی نیست…
به گزارش خبرنگار بادیجی ، همسو با رشد بسترهای ارتباطی و ظهور نسلهای جدید تکنولوژی روز به روز شاهد پدیدار شدن اقداماتی نوآورانه در بازار ارائه خدمات به کاربران فناوری هستیم و سنبل این نوآوری را بعد از کشورها توسعه یافته که مهد تکنولوژی به حساب میآیند، باید در کشورهای در حال توسعه که همواره به دنبال الگوهای موفق هستند، دید.
در اثبات این ادعا باید گفت که تا سال گذشته شاید کمتر کسی از نسلهای گذشته با عناوین “تاکسی اینترنتی” آشنایی داشت اما امروز کافی است گشتی در خیابانهای شهر بزنیم تا متوجه شویم که حتی افراد مسن هم با در اختیار داشتن یک گوشی هوشمند، در گوشه و کناری منتظر اسنپ یا تپسی هستند.
خدمات نوآورانه و سرویسدهی مقرون به صرفه این شرکتها به سرعت محبوبیت خود را در جامعه پیدا کرد و مردم که همواره به دنبال دریافت خدمات بهینه و رقابتی در تمامی عرصهها هستند، به سرعت حمایت خود را از این برندهای تازه وارد که الگویی از نمونه جهانی اوبر هستند، نشان دادند.
تاکسیهای اینترنتی یا به عبارت دیگر که در لفظ رسانهای کشور به آن پرداخت شد، “آژانسهای موبایلی” به سرعت بازار تاکسیهای سنتی را کساد کردند و دیگر این روزها کمتر دیده میشود که تاکسیها در گوشه و کنار خیابان منتظر مسافران دربستی باشند.
تأثیر این تکنولوژی به اندازهای بود که صدای تاکسیرانها و حتی تاکسیرانی بلند شد اما این بار برخلاف همیشه که رانت و انحصار عدهای مانع از فعالیت دیگران میشد، وزرای کابینه دولت با حمایت وزیر سابق ارتباطات پا به میدان مقاومت در برابر انحصارجویان گذاشتند و صراحتا از مقوله فعالیتی آژانسهای موبایلی دفاع کردند و حتی نوید فعال شدن برندهای دیگری در این بازار رقابتی را نیز دادند.
دولت و وزرا معتقدند که در بازار رقابتی، مردم تکریم میشوند و آنها هستند که تعیین میکنند خدمات را به چه کیفیت و قیمتی دریافت کنند.
حال با گذشتن از تمامی چالشها و حضور تاکسیرانی به مقوله رقابت با اسنپ و تپسی از طریق اپلیکیشن “کارپینو” که خود تأییدی بر رفع چالشهاست زیرا تاکسیرانی هم پذیرفته که ما همین ظرفیت تاکسیهای خود در شهر میتواند به رقابت با بزرگان آژانسهای موبایلی بپردازد، اتفاقات تازهای در حال رخ دادن است.
به گزارش بادیجی ، در زمان بروز و ظهور تاکسیهای موبایلی در کشور این نگرانی از سمت برخی کارشناسان احساس میشد که با سیطره اسنپ و تپسی بر بازار خدمات حملونقل شهری، نوعی انحصار جدید ایجاد شود و این برندها به تعیین بازار به شکل سلیقهای بپردازند.
اگر چه هنوز برای عدهای جای سوال است «چطور فردی با داشتن ماشین گران قیمت حاضر میشود در تپسی یا اسنپ کار کند؟»، «مگر کسی که ماشین لوکس و گران قیمت زیر پایش هست، محتاج نان شب مانده که به این شبکهها میپیوندد؟»، «امنیت سفر با ماشینهای شخصی را چه کسی تضمین میکند در حالیکه یک نمونه تجاوز به حریم مسافر از سوی راننده اسنپ هم سر زد؟» و «صلاحیت رانندگان با چه استانداردهایی احراز میشود؟» اما اخیرا سوال جدیدی به این دایره افزوده شده است.
بیشتر بخوانید : ابراز تاسف مدیراجرایی اسنپ از ماجرای تجاوز راننده
شما هم اگر از آن دست مسافران پایه ثابت آژانسهای موبایلی باشید قطعا با این مورد مواجه شدهاید هنگام رسیدن به مقصد، راننده از شما طلب «پول نقدی» کند و بگوید سامانه فعلا از دسترس خارج است.
آژانسهای موبایلی در حالیکه آمدند تا رویه سفر را برای مردم تسهیل کنند و موانعی نظیر همراه داشتن اجباری پول نقد را حذف کنند اما اکنون خود به عارضه تاکسیهای سنتی دچار شدهاند.
جدیدا هم که رانندگان برخی از این برندهای تاکسی موبایلی با تقاضای دریافت پول نقد میگویند که شرکت پولشان را با تأخیر به حسابشان واریز میکند و بعضی اوقات هم به جای واریز پول به آنها شارژ میدهد!
این اتفاق عجیب از پس همان نگرانی که برخی به آن پرداخت داشتند، به وجود آمده و این رویه را خلاف سیاستهای خدماتدهی به این طریق میدانند.
البته طبیعی هم هست تا صنفی به صورت مستقل اقدام به وضع ضوابط و سیاستهای مشخص برای فعالیتهای نوین و مبتنی بر فضای مجازی نکند، این اتفاقات رخ میدهد و چون در حال حاضر قدرت رقابتی بازار در دست این اپلیکیشنهاست، در پارهای موارد حقوق مردم و مشترکان نادیده گرفته میشود.
قطعا میزان نارضایتی از این برندهای آژانس موبایلی در حال حاضر بیشتر از سالهای پیش است زیرا در ابتدای کار با شکل و شمایلی خوب فعالیت میکردند اما الان در بسیاری موارد خود را ملزم به ارائه خدمات اولیهشان نمیبینند و رانندگان این سامانهها هم با بهانه قرار دادن کرایههای پایین، حاضر به تکریم مسافرانشان نیستند.
با این حال، پیگیری از دستاندرکاران این دو آژانس موبایلی مبنی بر اینکه چرا پرداختها دیر انجام میشود و رانندگان از مردم طلب پول نقد میکنند؟ نشان میدهد که رانندگان به هیچ عنوان اجازه چنین کاری را ندارند و نباید از مردم در صورتیکه اعتبار حسابشان شارژ دارد، طلب پول نقد کنند.
بنابراین اگر مسافران سامانههای آژانس موبایلی تمایلی به پرداخت پول نقد به رانندگان ندارند به هیچ عنوان این کار را حتی با اصرار رانندگان انجام ندهند زیرا حساب آنها با شرکتشان در پایان هر روز تسویه میشود.
بیشتر بخوانید : شورای رقابت وارد تعیین نرخ خدمات اسنپ و تپسی شد
شرکت اسنپ حتی در این باره به صراحت اعلام کرد که “اگر در طول سفر درخواست تغییر نوع پرداخت هزینه از شما شد حتما در زمان امتیازدهی یادداشت کنید تا بتونیم موضوع رو پیگیری کنیم.”
انتظار میرود با وضع قوانین مشخص برای فعالیت در حوزه آنلاین، بیش از این شاهد چنین رفتارهای بیضابطهای از سوی فعالان بخشهایی نظیر آژانسهای موبایلی نباشیم.
انتهای پیام/
نظرات کاربران