زارعیان با بیان اینکه اپراتورها از فیلترشدن، استفاده از فیلترشکن، کم مصرف کردن اینترنت و… خوشحال نمیشوند، گفت: جریمه اپراتوری که درآمد از دست میدهد را به خاطر مسدودسازی یک شبکه اجتماعی منطقی ندانسته و آن را اشتباه محض خواند.
به گزارش بادیجی، با توجه به اینکه اخیرا دسترسی به شبکه اجتماعی «کلابهاوس» در شبکه برخی اپراتورهای کشور مختل بود، روزنامه ایران به سراغ برخی کارشناسان فاوا رفته تا به بررسی بیشتر این موضوع و جریمه روزانه ۵۰ میلیارد تومانی که از سوی دولت برای اپراتورهای متخلف در نظر گرفته شده است، بپردازد.
داود زارعیان، یکی از کارشناس ارتباطات است که در گوشه ای از این گزارش به اظهارنظر کارشناسی پرداخته و گفته است این موضوع که اپراتوری، شبکه اجتماعی را خودسرانه فیلتر یا اختلالی در آن ایجاد کرده، پذیرفتنی نیست و آنها خودسر چنین کاری را مرتکب نمیشوند.
زارعیان گفت: در تأیید این ادعا باید بگویم که هر دو اپراتور تلفن همراه و مخابرات ایران در کشور متعلق به بخش خصوصی است و آنها از محل فروش ترافیک اینترنت درآمد کسب میکنند تا حقوق کارکنان خود، حق السهم دولت و هزینههای پروانه را بپردازند و در نهایت سرمایهگذاری کنند، بدین ترتیب تمام این هزینهها به فروش بستههای اینترنتی و مصرف کاربران بستگی دارد پس چگونه ممکن است که اپراتوری از حق فروش درآمد اینترنت خود بگذرد.
وی تأکید کرد: اپراتورها به طور قوی و صددرصد خودسرانه دست به چنین کاری و اختلالی در شبکه اجتماعی نمیزنند چون با اصول تجاری آنها منطبق نبوده و به مصلحت آنها نیست بنابراین باید در اینکه گفته میشود اپراتورها خود دست به این کار زدهاند، کمی تأمل کرد.
این کارشناس ارتباطات در تأیید این ادعا نیز گفت: وقتی شبکه اجتماعی تلگرام با بیش از ۴۰ میلیون کاربر فیلتر شد در همان شب اول اپراتورها ۴۰ درصد از ترافیک خود را از دست دادند و از درآمدزایی آنها کاسته شد بنابراین اپراتورها از فیلترشدن، استفاده از فیلترشکن، کم مصرف کردن اینترنت و… خوشحال نمیشوند و خودسر دست به چنین اقدامی نمیزنند.
زارعیان جریمه اپراتوری که درآمد از دست میدهد را به خاطر مسدودسازی یک شبکه اجتماعی منطقی ندانسته و آن را اشتباه محض خواند و گفت: اگر اپراتوری جرمی مرتکب شده، جریمه آن کار درستی است ولی در اینجا خودسرانه عمل نشده است.
وی معتقد است: مسئول اجرایی امور در کشور دولت است و دولت باید تصمیم متناسب با اختلالی که در شبکههای ارتباطی بهوجود میآید را بگیرد و یکی از آرزوهای ما این است با کسانی که سالها در توسعه ارتباطات اختلال ایجاد کردند، مقابله شود ولی تاکنون چنین چیزی اتفاق نیفتاده است.
این کارشناس ارتباطات جریمه را هم کارساز ندانست و گفت: اپراتورها هم این زیان را به گونهای دیگر جبران خواهند کرد و به سمت و سویی نخواهند رفت که متضرر شوند.
وی افزود: قانونگذار مسیر را اشتباه میرود بنابراین باید بهصورت دقیق و شفاف علت را بررسی کنند که علت ها بیرونی است یا درونی و درباره منشأ آنها با مردم صادقانه صحبت کنند.
زارعیان تأکید کرد که باید تصمیمات در شورای عالی فضای مجازی که سران سه قوه، برخی وزرا و افراد برجسته حوزه آی تی در آن عضو هستند، گرفته و لازم الاجرا شوند و دارای ضمانت اجرایی هم باشند تا مشکلات حل شود.
وی گفت: یکی از مشکلات این است که وقتی تصمیمی در شورای عالی فضای مجازی گرفته میشود، از ضمانت و پشتوانه اجرایی برخوردار نیست بنابراین اگر این اتفاق بیفتد جلوی تصمیمات هیجانی و آنی هم گرفته میشود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران