[stextbox id=”grey”]نبرد اپل و مایکروسافت وارد مرحله تازه ای شده است.[/stextbox]
بادیجی- پس از مدت ها رکود در بازار کامپیوترهای دسکتاپ، اواخر هفته گذشته دو تن از غول های تکنولوژی، یعنی مایکروسافت و اپل با برگزاری کنفرانس های اختصاصی به معرفی جدیدترین محصولات خود در این زمینه پرداختند و جان تازه ای به این بازار بی رمق و یکنواخت بخشیدند.
از یک سو اپل با معرفی سری جدید مک بوک پروهایش با آن Touch Bar جذاب و از سویی دیگر مایکروسافت با رونمایی از یک دستگاه سرفیس خانگی همه فن حریف آمده اند تا سهم بیشتری از این بازار به ظاهر فراموش شده را از آن خود کنند و همچنین اثبات کنند که هنوز هم دنیای سیستم عامل های دسکتاپ، پتانسیل های زیادی برای شکوفا شدن دارد.
مایکروسافت و سرفیس خانگی:
کنفرانس پاییزی مایکروسافت که یک شب زودتر از مراسم اپل برگزار شد، با خبری درباره آپدیت بزرگ Creators ویندوز 10 آغاز شد که قرار است در سه ماهه اول سال 2017 در اختیار کاربران ویندوز 10 قرار بگیرد. همچنین در ادامه این مراسم از نرم افزار جذاب Paint 3D نیز رونمایی شد که با استفاده از آن می توان به ساخت و ویرایش مدل های سه بعدی در محیط ویندوز پرداخت.
اما بخش اصلی مراسم مربوط به نیمه دوم آن و معرفی یک سرفیس بوک بهینه شده و نیز اولین دستگاه سرفیس خانگی مایکروسافت یعنی Sueface Studio بود.
این دستگاه زیبا که دارای یک مانیتور 28 اینچی لمسی است، کاربران حرفه ای در زمینه عکاسی و ویرایش ویدیو را هدف گرفته است.
سرفیس استودیو علاوه پشتیبانی از قلم از یک وسیله جانبی دیگر بام Suface Dial نیز پشتیبانی می کند. وسیله ای کوچک که تعامل کاربر با سیتم عامل ویندوز را بیش از پیش راحت میکند. مایکروسافت علاوه بر محصولات فوق از موس و کیبورد اختصاصی خود نیز پرده برداشت.
اپل و نوار لمسی جادویی:
اپل در کنفرانس خبری خود و پس از صحبت هایی درباره آیفون و رونمایی از نسخه جدید نرم افزارFinal Cut Pro X مخصوص سیستم عامل Mac OS و همچنین معرفی اپلیکیشن TV که برای iOS و Apple TV تدارک دیده است، جدیدترین سری از مک بوک های خود را به نمایش گذاشت.
سه مدل مک بوک پرو در اندازه 13 و 15 اینچی که دو مدل آنها از ویژگی سخت افزاری جدیدی با نام نوار لمسی (Touch Bar) بهره می برند.این نوار لمسی جادویی می تواند به تجربه کاربری مک بوک ها کمک شایانی کند و با توجه به برنامه های در حال اجرا امکانات متفاوتی را در اختیار کاربر قرار دهد. این نوار لمسی همچون گوشی های آیفون و آیپدها یک حسگر اثر انگشت در کنار خود دارد.
نگاه اپل و مایکروسافت به آینده:
با بررسی محصولات جدید این دو شرکت و نامگذاری این محصولات و همچنین قیمت بالای آنها درمیابیم که هدف اصلی این شرکت ها جلب نظر کاربران حرفه ای و کسانی که حاضرند برای تجربه بهترین ها هزینه بالایی کنند.
به عبارت دیگر کسانی که دنبال محصولات معمولی با قیمت مناسب می گردند باید به سراغ برندهای دیگر بروند و بر اساس نیاز محصول مورد نظرشان را تهیه کنند.
هرچند جامعه هدف اپل و مایکروسافت مشترک است اما مطمئنا مسیری دو شرکت برای رسیدن به هدف می پیمایند، متفاوت است.
یکی از اهداف مهم مایکروسافت در سال های اخیر تولید دستگاهی بود که بتواند جای لپ تاپ، تبلت و حتی تلفن همراه را برای کاربر بگیرد. همین مسئله موجب تولید سری سرفیس در مایکروسافت شد. دستگاه هایی که شایدد در ابتدا موفق نبودند اما رفته رفته بر محبوبیت آنها افزوده شد.
از طرفی اپل بر رعایت مرز میان گوشی، تبلت، لپ تاپ و کامپیوتر خانگی تاکید دارد. به اعتقاد این شرکت هر شخص بسته به نیاز خود باید سراغ یکی از این محصولات برود و مطمئن باشد این کم نقص ترین محصول در نوع خود را تهیه کرده است.
هرکدام محصولات شرکت اپل علاوه بر طراحی زیبا و منحصر بفرد دارای ویژگی های مخصوص به خود است که معمولا در دیگر دستگاه های اپل وجود ندارد. برای مثال می توان به دوربین های باکیفیت آیفون، قلم بی نظیر مخصوص آیپد پرو و سخت افزار و سیستم عامل قدرتمند مک بوک اشاره نمود. شاید خیلی ها آرزو داشته باشند اپل تمام این ویژگی ها را در یک دستگاه جمع آوری کند اما با توجه به سیاستهای فروش اپل، این اتفاق محال به نظر می رسد.
پیروز میدان کیست؟
با مقایسه میزان فروش دستگاه ها و نیز گزارش مالی دو شرکت به نظر می رسد مایکروسافت کمی موفق تر از اپل عمل کرده است. ایده تلفیق گجت های مختلف در یک دستگاه، آنقدر وسوسه انگیز است که مس تواند هر کسی را مجبور به خرید آن کند.
شاید از نظر اپل ایده ای همچون سرفیس نمی تواند به اندازه لیپ تاپ قدرتمند بوده و یا به اندازه تبلت راحت استفاده شود، اما حداقل این حس در ذهن کاربر القا می شود که تمام دستگاه ها را یکجا در اختیار دارد. ضمن اینکه مایکروسافت در ساخت سرفیس ها به پیشرفت قابل توجهی رسیده است. کاهش فروش آیپدها و افزایش فروش سرفیس پروها در سال جاری گواهی بر این مطلب است.
نظرات کاربران