شرکت یونایتدایرلاین طی بیانیهای اعلام کرد که بهصورت فیزیکی روی تمامی وبکمهای تعبیه شده داخل سیستمهای سرگرمی هواپیما را خواهد پوشاند؛ اقدامی که تا پیش از این چند شرکت دیگر نیز در پی بروز نگرانی بابت حفظ حریم خصوصی کاربران به آن دست زده بودند.
به گزارش بادیجی، نگرانی بابت امنیت دوربینهای تعبیه شده داخل سیستمهای سرگرمی درون پرواز (همانند تبلت و نمایشگر جلوی صندلی) زمانی بروز کرد که کمی پیش از عید، یک متخصص امنیت سایبری امنیت این دوربینها و امکان نقض حریم خصوصی مسافران از طریق آنها را در فضای مجازی زیر سوال برد. دیدگاهی که بهسرعت مورد توجه قرار گرفت.
ویتالی کامولک (Vitaly Kamluk) که در آن زمان سوار یکی از هواپیماهای خطوط هوایی مالزی بود، متوجه شد که زیر بسیاری از نمایشگرهای جلوی صندلی دوربین وجود دارد. دوربینهایی که عملا توسط کاربران استفاده نمیشود و خطوط هوایی هم میگویند کاربردی برای آنها ندارند. در حقیقت دوربینها بخشی از تبلت یا نمایشگری بودند که شرکت هواپیمایی مربوطه از شرکت تولیدکننده خریداری کرده و به همان صورت نیز درون هواپیما نصب شده است. در آن زمان اعتراض اولیه به شرکت مالزیایی این بود که مسافران را از وجود این دوربینها بدون توجه به اینکه امکان فعال کردن یا نکردن آنها وجود دارد یا خیر، مطلع نکرده است.
این جنجال خبری بهسرعت دامن شرکتهای دیگر را هم گرفت. شرکتهایی که حالا مدعی بودند که تبلتهای مورد نیاز خود را با دوربین سفارش ندادند و هدف آنها نقض حریم خصوصی کاربران نبوده است. به این ترتیب شرکتهای مختلف ضمن انتشار بیانیههای متعدد در مورد نصب نبودن نرمافزار لازم برای فعال کردن این دوربینها، شروع به بستن فیزیکی این دوربینها کردند. تولیدکننده بیشتر مانیتورهای مورد بحث عمدتا شرکتهای پاناسونیک و سونی بودهاند که تاکنون واکنشی نسبت به حواشی این ماجرا از خود نشان ندادهاند.
گفتنی است با وجود تمام حاشیههای کنونی، هنوز گزارشی از احتمال وقوع نقض حریم خصوصی کاربران در گذشته در نتیجه وجود این دوربینها منتشر نشده است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران