بالاخره مطابق پیش بینی های صورت گرفته مدارگرد تیانگونگ-1 در ساعت 4:04 صبح روز سیزدهم فروردین ماه با گذر بر فراز کشورمان وارد جو شد و در مدت سه دقیقه اصطکاک با لایه های جو، در منطقه مرزی آبهای اقیانوس اطلس و آرام، سوخت و متلاشی شد.
به گزارش بادیجی ، بدنبال ورود مدارگرد چینی تیانگونگ-1 به جو زمین و سقوط تکه هایی از آن در آب های اقیانوس اطلس و آرام، سازمان فضایی ایران جزییاتی را در این زمینه اعلام کرد.
بر اساس آخرین محاسبات فنی و رهگیری رصدخانه های سازمان فضایی ایران، مدارگرد تیانگونگ-1 در ساعت حدود ۵ بامداد در محدوده جنوب قاره آمریکا و در مناطق مرزی اقیانوس آرام و اطلس وارد جو زمین شد که با عبور این مدارگرد از فراز کشورمان در ساعت ۴:۰۴ صبح، پیش از رسیدن به سطح زمین، بر فراز اقیانوس آرام متلاشی شد.
این مدارگرد ۸.۵ تنی که ابعاد ۳.۴ در ۱۰.۴ متر با مقطع دایره ای داشت پس از طی مسافت حدود ۱۲۰۰ کیلومتر و در مدت ۳ دقیقه در اثر اصطکاک ناشی از لایه های جو سوخت و از بین رفت و قطعات کوچکی از آن به زمین رسید.
به گزارش بادیجی ، دو روز گذشته در پی انتشار اخباری مبنی بر احتمال سقوط مدارگرد چینی تیانگونگ-1 در ایران، سازمان فضایی ایران اعلام کرده بود که از دو ماه پیش در تعامل با سازمان همکاری های فضایی آسیا – اقیانوسیه موسوم به اپسکو با استفاده از دو رصدخانه خود وضعیت این مدارگرد را مورد پایش قرار داده است.
بر این اساس اعلام شد: سختترین بقایای مدارگرد پس از عبور از جو در محدودهای بسیار وسیع پراکنده خواهد شد که با توجه به وسعت خشکی و دریاهای زمین در عرضهای جغرافیایی مشخصشده و تراکم جمعیت، احتمال برخورد این قطعات با مناطق مسکونی زمین بسیار کم است لذا این موضوع خطری را متوجه ساکنین کره زمین نخواهد کرد.
بطوریکه احتمال آسیب دیدن فردی در اثر برخورد با یکی از بقایای تیانگونگ-۱ حدود ۱۰ میلیون بار ضعیفتر از آسیب دیدن فردی بر اثر برخورد با صاعقه در طول یک سال است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران