با اعلام رسمی معاون توسعه و فناوری رسانه ملی برای نخستین بار، مبنی بر اینکه امکان تخلیه هیچکدام از باندهای فرکانسی توسط صداوسیما نیست؛ احتمال میرود مناقشات چندین و چند ساله وزارت ارتباطات با تکیه بر توسعه ارتباطات ملی و سازمان صداوسیما وارد دور تازهای شود.
به گزارش بادیجی، این روزها که وضعیت ترافیک دیتای شبکههای ارتباطی ثابت و سیار بنا بر قرنطینه خانگی به حداکثر میزان ظرفیت رسیده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شکل مداوم درصدد ظرفیتافزایی برای مدیریت بار ترافیکی است اما متأسفانه نیاز اصلی حوزه ارتباطات که تخصیص فرکانس به شبکههای سیار است، چندین و چند سال است معلق مانده و ظاهرا صداوسیما بنایی برای تخلیه باندهای فرکانسی در اختیارش ندارد!
اخیرا که در پی افزاش بار ترافیکی شبکهها، آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دنبال اقدامات گذشته این وزارتخانه، طلب باندهای فرکانسی بلااستفاده در سازمان صداوسیما برای تخصیص به شبکه موبایل را کرده و اغلب اپراتورهای بزرگ کشور و سندیکای صنعت مخابرات نیز که اکنون در تنگنای ظرفیت قرار گرفتهاند، با وی همراه شدهاند اما همچنان سازمان صداوسیما بنایی برای تخلیه باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ بلااستفادهاش ندارد.
اقدامی که اخیرا از سوی برخی رسانهها اینگونه مطرح شد «صداوسیما پایش را از روی اینترنت بر نمیدارد» …
روز گذشته سندیکای صنعت مخابرات ایران طی اطلاعیهای با بیان اینکه «این روزها بحث باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز و اینکه این بخش از طیف فرکانسی حقوق کدام سازمان و یا دستگاه دولتی است و استفادهی بهینه از آن شایستهی کدامیک از سرویسهاست (مخابراتی یا رسانه ملی)، مباحثی شنیده و نوشته میشود؛ بنابراین نتایج بررسیهای این سندیکا که صرفا از بابت برنامهریزی تحقیق و تولید و همگامی با جهش تولید در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته اعلام میگردد.»
این سندیکا با تکیه بر آخرین گزارشات و مصوبات کنفرانس جهانی رادیویی (WRC19) عنوان کرد: باند ۸۶۲-۷۹۰ مگاهرتز در کنفرانس جهانی رادیویی WRC12 به صورت اشتراکی در کل دنیا به موبایل (IMT) و رسانه های همگانی (Broadcasting) اختصاص داده شده است.
در ادامه آمد که در کنفرانس جهانی رادیویی WRC15 بقیهی باند یعنی ۷۹۰-۶۹۴ مگاهرتز هم به صورت اشتراکی به موبایل و برودکست تخصیص داده شد. و در نهایت در آخرین کنفرانس جهانی رادیویی (WRC19) استفاده از باند فرکانسی ۷۹۰ تا ۸۶۲ مگاهرتز برای جمهوری اسلامی ایران بهمنظور استفادهی کاربردهای موبایل و سایر سرویسها در نظر گرفته شد.
این را هم بخوان: ورود با اولویت باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ به جلسه ستاد کرونا
این را هم بخوان: صداوسیما مانع توسعه موبایل درکشور است
این را هم بخوان: بررسی اختلاف وزارت ارتباطات و صداوسیما به شورای امنیت ملی رفت
حال با وجود درخواست وزیر ارتباطات از رئیس جمهور برای ورود به این موضوع که منفعت ملی را نشانه رفته و به مرور مانع توسعه خواهد بود، رسانههای وابسته به صداوسیما همچون روال گذشته به شکل یکطرفه و با استفاده از ظرفیت کارشناسان خودشان دست به کارشکنی رسانهای زده و زمینهای را در حال طرحریزی هستند تا این باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ بلااستفاده صداوسیما در اختیار بخش موبایل و ارتباطات قرار نگیرد که طبیعتا عدم توسعه ارتباطات را در کشور به ارمغان خواهد آورد!
در تازهترین مصاحبه باشگاه خبرنگاران جوان که چند روز پیش خبرش در مصاحبه با یکی از کارشناسان شرکت مخابرات ایران تکذیب شده بود، به سراغ رضا علیدادی معاون توسعه و فناوری رسانه ملی رفتهاند.
در بخشی از این مصاحبه که لینک آن اینجا موجود است، علیدادی با اشاره به اینکه در مقایسه با دیگر کشورها، از میان بسترهای پخش تلویزیونی به صورت زمینی، ماهواره و کابلی فقط بستر پخش زمینی در اختیار صداوسیما است، تاکید کرد: سازمان صداوسیما بهدلیل محدودیتهای گوناگون فقط یک پلتفرم مشخص و تعیین شده قانونی برای خدماتدهی به عموم جامعه به صورت پخش تلویزیونی را در اختیار دارد؛ لذا این مسئله، لزوم اختصاص منابع فرکانسی بیشتر به پلتفرم پخش زمینی را الزامی میکند.
وی با تاکید بر اینکه خدمات تلویزیون دیجیتال جهت استفاده مردم دائماً در حال توسعه است، گفت: تبدیل فرمت تلویزیونی از SD به HD و UHD در روند فناوریها در همه جای جهان در حال انجام است و مردم از سازمان صداوسیما کیفیت مطلوب را مطالبه میکنند و ما نیز به اجبار باید این تغییرات را اعمال کنیم.
معاون رسانه ملی با تاکید مجدد بر اینکه تنها پلتفرم در اختیار سازمان فقط پخش زمینی است، گفت: لذا با بهرهگیری از کل باند در اختیار، فقط امکان HD کردن تعداد محدودی شبکه ملی فراهم شده است و امکان تخلیه هیچکدام از باندها به دلیل مختل شدن ماموریت اصلی حوزه فنی سازمان وجود ندارد.
وزارت ارتباطات دنبال بازی سیاسی است!
معاون رییس سازمان صدا وسیما همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش با تاکید بر اینکه در جلسه شورای عالی امنیت ملی که کاملا مستند و ثبت و ضبط شده است، برادران وزارت ارتباطات به لحاظ کارشناسی حرفی برای گفتن نداشتند، تصریح کرد: به رغم اینکه سازمان صداوسیما همیشه این مباحث را در سطح کارشناسی و فنی نگه داشته و پاسخی به جوسازیهای رسانهای نداده است، اما طرف مقابل همواره این مباحث کارشناسی و فنی را با بازیهای سیاسی و رسانهای، به حاشیههایی بیفایده تقلیل داده است.
این را هم بخوان: ادامه مناقشه برای آزادسازی برخی باندهای فرکانسی
این را هم بخوان: یکی از الزامات تحقق ۵G، آزادسازی باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ توسط صداوسیما است
این را هم بخوان: باند ۷۰۰ و ۸۰۰ آزاد نشود کشور به مشکل میخورد
این را هم بخوان: آینده فناوری در گرو دسترسی فرکانسهای ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز است
به گزارش بادیجی، این اظهارات در حالی مطرح شده که اپراتورهای تلفن همراه به عنوان نمادهای تخصص گرایی حوزه ICT مدتهاست از نبود ظرفیتهای لازم توسعه در تنگنا قرار دارند و بارها این موضوع را از تریبونهای مختلف مطرح کردهاند؛ نمونه بارز این موضوع هم درخواست ایرانسل است که در لینکهای زیر قابل مشاهده است:
تقاضای ایرانسل برای آزادسازی باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰
مردم نتایج تخصیص را سه هفتهای خواهند دید
بعید به نظر میرسد که معاون رییس صداوسیما به اپراتورهایی که مسئولیتشان انجام امور فنی در حوزه ارتباطات است نیز انگ سیاسی باز بزند.
صداوسیما بعد این همه سال بالاخره پاسخگو شد!
در ادامه مصاحبه باشگاه خبرنگاران جوان با علیدادی نیز آمده است: این برای نخستین بار است که ما برای شفاف شدن افکارعمومی تا حدی به شبهات پاسخ میدهیم و معتقدیم این مباحث باید به دور از هیاهوهای سیاسی بررسی شود.
به گزارش بادیجی، در حالیکه به گفته معاون صداوسیما این اولین بار است که برای شفاف شدن افکار عمومی تا حدی به شبهات پاسخ میدهند، اما وزیر ارتباطات اخیرا در مصاحبهای با خبرگزاری ایسنا خبر از پیگیری سه ساله باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ داده و در این بازه زمانی نیز مدام به انحای مختلف بحثهای کارشناسی پیرامون بهرهبرداری از این باندها را مطرح کرده است.
لینک مصاحبه ایسنا با وزیر ارتباطات در اینجا موجود است.
آذری جهرمی: صداوسیما فرکانس ٣ سال است پهنای باند را پس نمیدهد
آذری جهرمی در این مصاحبه با بیان اینکه شبکه موبایل در تهران به حداکثر میزان ظرفیت نامی خود رسیده است، تاکید کرد: تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند،اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست.
وی ادامه داد: فرکانس های حال حاضر شبکه موبایل در باندهای بالاست، فرکانسهای در اختیار صداوسیما باند پایینند.در فرکانس های پایین تعداد دکل کمتری لازم است احداث شود. یعنی اگر فرکانسی که خالی است و صداوسیما هم استفاده نمی کند در اختیار موبایل قرار گیرد،هم ارز کمتری از کشور برای خرید تجهیزات صرف میشود و هم مردم کمتر نگران سلامتی خود از بابت آلودگی فرکانسی خواهند بود.
آذری جهرمی افزود: ٣ سال است در تلاشیم فرکانس ها را پس بگیریم. هم در دولت و هم در مجلس،گفتهایم در باندی دیگر نیازهای آینده صداوسیما را تامین می کنیم،نصف درآمد حاصل از واگذاری فرکانسها به اپراتورها هم برای توسعه شبکه دیجیتال به صداوسیما میدهیم اما آنها همراهی نکردهاند.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: ارتقای شبکه بدون فرکانس امکانپذیر نیست. امیدوارم برای تامین نیاز مردم در این شرایط، مدیران صداوسیما ما را همراهی کنند.
به گزارش بادیجی، با این حال موضوعی زمانی جالب میشود که علیدادی با اشاره به تفاوت طراحی و بهرهبرداری از انتشار در سیستم تلویزیون دیجیتال در سازمان صداوسیما که در اصطلاح طراحی HPHT گفته میشود، افزود: بارها در جلسات کارشناسی نیز به دوستان وزارت ارتباطات تفاوت طراحی در سیستم تلویزیونی با سیستم تلفن همراه گوشزد و تصریح شده است که بر خلاف نظر آنها، ظرفیت فرکانسی ما نه تنها خالی نیست، بلکه از نظر طراحی تلویزیونی به شکل صددرصدی در حال بهرهبرداری است.
وی درباره شبههای که وزارت ارتباطات این روزها ایجاد کرده و گفته اگر فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ را در اختیار داشته باشد، کیفیت اینترنت بالا میرود، گفت: با توجه به پایین بودن فرکانسهای موجود سازمان، یعنی فرکانسهای پایینتر از یک گیگاهرتز، علیرغم اینکه محدوده پوشش افزایش مییابد، ولی میزان دیتای مفید نگاشتهِ شدهِ در این بستر، به شدت کاهش مییابد.
علیدادی افزود: بنابراین بهرهبرداری از این باند برای ارسال دیتا بسیار بازدهی کمی دارد و ارزش ورود در فضای دیتا را ندارد و الحاق آنها به دیتای موجود مشکلی از اینترنت و اینترانت را حل نمیکند؛ طرح این موضوع یک آدرسدهی غلط است.
از باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ بگذریم! از شبکه ملی اطلاعات چخبر؟!
معاون رئیس صداوسیما در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: تمام استدلالهای مطرح شده در مورد باندهای در اختیار صداوسیما، مسئلهای تجاری و مالی است و ارتباطی به توسعه اینترنت و پهنای باند آن ندارد.
وی افزود: توسعه پهنای باند خدمات دیتا باید در بخش خدمات خانگی اتفاق بیفتد که درحال حاضر در این حوزه توسعهای انجام نمیشود. در صورتی که در برخی کشورهای دنیا این بخش تا پوشش کامل منازل پیش رفتهاند و ظرفیت ۱۰۰ مگابیت برثانیه ظرفیت معمولی خدمات برای هر کاربر خانگی است. ولی در کشور ما به دلیل عدم توجه به شبکه ملی اطلاعات چه در بخش زیرساخت و چه ACCES، چه محتوا و چه خدمات، کشور دچار عقب ماندگی مفرط شده است و با فرافکنی و آدرسدهی غلط درصدد خلط موضوع و پوشاندن کمکاریهای سالیان گذشته هستند.
به گزارش بادیجی، در حالیکه بحث بر سر باندهای فرکانسی و توسعه شبکههای سیار است اما سازمان صداوسیما توسعه شبکه موبایل و اینترنت سیار را چندان ضروری نمیداند و معتقد است که وزارت ارتباطات باید در بخش خدمات خانگی بیشتر فعالیت کند.
ظواهر امر نشان میدهد که هیچکدام از طرفین این مناقشه قصد کوتاه آمدن از مواضع خود را ندارند؛ وزیر ارتباطات با تکیه بر منافع ملی خواستار آزادسازی باندهای فرکانسی بلااستفاده سازمان صداوسیما برای هزینهکرد در بخش ارتباطات سیار است و سازمان صداوسیما نیز معتقد است که تمامی ظرفیت باندهای مذکور در حال بهرهبرداری است و حتی نیاز برای توسعههای بیشتر با تکنولوژیهای جدید پخش دارد.
بنابراین انتظار میرود این موضوع به زودی در سطوح بالاتری مطرح و پای مسئولان بیشتری به آن باز شود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران