محققان دانشگاه بریستول بریتانیا از ساخت نوعی باتری هسته ای جدید خبر دادند که می تواند جایگزین نسل فعلی باتری های موبایل شده و نیازی به شارژ شدن نیز نداشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری بادیجی به نقل از دیجیتال ترندز، محققان داشنگاه بریستول بریتانیا اخیرا به نوعی فناوری دست پیدا کردند که در صورت استفاده از آن، گوشی تلفن همراه شما دیگر نیازی به شارژ کردن نداشته و تا مدتها می توانید از آن استفاده کنید.
بر اساس تحقیقات انجام شده در موسسه “ایده های نو” وابسته به دانشگاه بریستول، این نوع باتری جدید که مگنت آن را نوعی الماس مصنوعی تشکیل میدهد با کربن C14 که در حقیقت از ایزوتوپ های رادیواکتیو کربن به حساب می آید، ساخته شده که به دلیل استفاده از انرژی رادیو اکتیو، می تواند تقریبا به صورت مادام العمر نیروی مورد نیاز گوشی تلفن همراه شما را تامین کند.
به گفته محققان این موسسه البته کربن یاد شده نوع گران و یا کمیاب از کربن نیست. بلکه آن را از زباله های استخراج شده از نیروگاه های هسته ای استخراج می کنند و به همین سبب با تولید این نسل از باتری های در حقیقت هسته ای می توان از خطر انباشت زباله های هسته ای در یک مکان نیز جلوگیری کرده و البته بار دیگر آنها را به چرخه مصرف یازگردانیم.
گفتنی است در حال حاضر برای تولید باتری تلفن های همراه از نیکل 63 استفاده می شود که علاوه بر توان کم این عنصر در نگهداری شارژ لازم هزینه تولید آن نیز از باتری های هسته ای مذکور بیشتر است.
«تام اسکات»، پروفسور مواد دانشگاه بریستول و رئیس تیم اجرایی این پروژه درباره وفور این نوع از کربن برای ساخت باتری هسته ای گفت: در برتانیا ما همین حالا 95 هزار تن زباله هسته ای داریم که همگی محصول تست های اولیه برنامه های هسته ای مگناس و ای جی آر هستند.
محققان امیدوارند بتوانند در آینده نزدیک این نسل از باتری ها را به عنوان نسل جایگزین باتری های الکترونیکی روانه بازار کنند.
نظرات کاربران