[stextbox id=”alert”]طرح ترابرد پذیری در حالی در آستانه اجرایی شدن است که همچنان بسیاری از کارشناسان بر سر مفید بودن این طرح به یقین نرسیده اند.[/stextbox]
سرویس گزارش بادیجی
تغییر اپراتور و دادن مالکیت شماره تلفن همراه به مشتریان میتواند طرحی وسوسه کننده و مفید به نظر برسد، اما باید دید با توجه به شکل رقابت بین اپراتور ها، محدودیت آنها در ارائه طرح ها، و محدودیت ورود اپراتور های مطرح جهانی به بازار این رقابت، چه قدر این طرح میتواند به مشترکین برای دریافت سرویس بهتر کمک کند.
جدای از مباحث فنی و ایرادات ساختاری که این طرح میتواند داشته باشد، در ادامه به مشکلاتی که برای مخاطبین بوجود خواهد آمد اشاره خواهیم کرد.
برای اشاره به مشکلات فنی که بر سر راه ترابرد پذیری هست، به سخنان مدیر عامل همراه اول، بزرگترین اپراتور خاورمیانه اشاره میکنیم، وحید صدوقی معتقد است که مدل اجرایی این طرح استاندارد نیست و در توضیح میگوید: روشی که در ایران دنبال می شود استاندارد نیست. اگر قرار باشد از داخل و خارج از کشور با اجرای ترابردپذیری، تماس حاصل شود، ترافیک باید به سمت سوئیچ های استانی زیرساخت و مخابرات رود تا بعد از آن به اپراتور مربوطه منتقل شود. قرار است ترافیک از بستر ثابت به همراه اول و بعد اپراتورها منتقل شود. این کار مشکلات فنی دارد و موضوع را به رگولاتوری اطلاع داده ایم.
از مشکلات فنی و تخصصی این طرح که بگذریم بیشتر علاقه داریم تا به مشکلاتی که این طرح میتواند برای مشترکین ایجاد کند اشاره کنیم.
در ابتدا باید به مشکل ودیعه ها اشاره کنیم، با اجرای این طرح اختیار شماره از اپراتور سلب شده و در اختیار مالک سیم کارت قرار میگیرد، اما همانطور که میدانید مشترکان اپراتور اول ودیعه ای برای دریافت سیم کارت پرداخت کرده اند که مشخص نیست با اجرا شدن این طرح تکلیف میلیاردها تومان ودیعه سیم کارت ها چه خواهد شد. این مشکل حقوقی دامن گیر مشترکین اپراتور اول خواهد شد و باید دید مسئولین اجرایی کردن این طرح چه فکری برای حفظ حقوق مشترکین در نظر گرفته اند، بر همین اساس اجرایی شدن این طرح نه تنها به نفع مشترکین نیست بلکه باعث زیان بخش عمده ای از مشترکین خواهد شد.
مشکل بعدی که با اجرایی شدن این طرح برای مشترکین ایجاد خواهد شد، تشخیص تماس های درون و برون شبکه است، همانطور که میدانید تماس های درون شبکه هزینه کمتری برای مشترکین دارد، اما این طرح باعث میشود تا مشترکین نتوانند تشخیص دهند که درون شبکه تماس برقرار کرده اند و یا خارج از آن، با این حساب شما اگر دارای کد 0912 باشید و با دوستی با همان کد تماس بگیرید تضمینی برای تماس درون شبکه وجود ندارد و ممکن است هزینه شما برون شبکه ای محاسبه شود، این ایراد میتواند مشترکین را در برنامه ریزی و مدیریت هزینه های تماس خود دچار مشکل کند.
مشکل دیگر کدهایی ست که هر اپراتور برای مشترکین خود در نظر گرفته است، تغییر اپراتور در نتیجه باید با تغییر این کدها همراه باشد، لذا ناآشنایی مخاطبین با کدهای اپراتور جدید میتواند برای مدت طولانی مشترکین را با مشکل مواجه کند.
در حالی که کمتر از یک ماه تا اجرایی شدن فاز اول این طرح فرصت باقی مانده، مشخص نیست مسئولین چه راه حلی برای کمتر کردن مشکلات این طرح برای مخاطبین پیش بینی کرده باشند، تغییر اپراتور و مالکیت سیم کارت طرح خوبی ست که اگر بدون در نظر گرفتن و رفع مشکلات قابل پیش بینی اجرایی شود میتواند مشکلاتی برای مشترکین تلفن همراه ایجاد کند. در نظر داشته باشید که این مشکلات نه تنها برای کسانی که به انتخاب خود دست به تغییر اپراتور زده اند که برای تمامی مشترکین بوجود خواهد آمد، میتوان گفته بسیاری از مشترکین بدون اینکه حقی برای انتخاب داشته باشند با این مشکلات مواجه خواهند شد.
نظرات کاربران