یکی از بازیگران اصلی حوزه ارتباطات ثابت با تکیه بر بندهای پروانهای و آئیننامهای خود وارد رقابت با شرکت مخابرات ایران شد و تا پایان پاییز بالغ بر سه هزار شماره تلفن ثابت به استانهای ایران اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، شرکت مخابرات ایران از مهر ماه سال ۱۳۸۷ به صورت تدریجی سهام خود را در تالار بورس اوراق بهادار عرضه کرد و در نخستین عرضه به میزان پنج درصد از کل سهام، ظرف هشت دقیقه کل بلوک پنج درصدی فروخته شد.
سپس سهام مدیریتی این شرکت با یک سال تأخیر به منصه عرضه گذاشته و سنگینترین چک تاریخ بورس ایران به مبلغ حدودی ۱۵ تریلیون ریال توسط کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین در وجه بلوک ۵۰ درصدی به علاوه یک سهم مخابرات کشیده شد.
از همان سالها که زمزمه اشباع شدن عرضه تلفن ثابت به گوش میرسید، شرکت مخابرات ایران در قامت بخش خصوصی همواره روند رو به صعود در نصب تجهیزات و واگذاریهای خطوط جدید داشته است.
علیرغم اینکه بسیاری از کارشناسان ارتباطات با تصمیم سال گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای ارائه پروانههای جدید ارتباطات ثابت (FCP) مخالفت کردند و گفتند صدور پروانههای جدید ارتباطی در شرایط رکود و مرز اشباع شدن خطوط ثابت و سیار، کاری بیفایده است اما گزارشهای اخیر دولت از میزان واگذاری خطوط ثابت تا سه ماهه منتهی به آذر ماه نشان میدهد که شرکتها با ذوق و شوق بسیاری و بدون اعتناء به گراهای منفی، دنبال عرضه تلفن ثابت در کشور هستند.
گزارش وضعیت ارتباطات ایران تا پایان پاییز سال جاری نشان میدهد یکی از دارندگان پروانههای ارتباطات ثابت (FCP) به شکلی جدی اقدام به نصب تجهیزات ارائه تلفن ثابت در استانهای مختلف کشور کرده است.
این شرکت که بیشتر با توجه به سابقه فعالیتش به عنوان یک ارائه کننده خدمات اینترنت پرسرعت در کشور شناخته میشود، در اقدامی غیرقابل پیشبینی برای برخی ارتباطاتیها، تجهیزات تلفن ثابت را به مرور در برخی استانهای کشور راهاندازی کرده است.
همین که شاتل از قامت بلند مخابرات و چارچوب انحصاری گونه عرضه تلفن ثابت در کشور نترسیده و با تمامی توان وارد این حوزه شده است، جای بسی خوشحالی است که شاید در آینده شاهد رقابت هر چه بیشتر و جذاب شدن خدمات حوزه تلفن ثابت باشیم.
شاتل از جمله شرکتهای اینترنتی قدیمی ایران به حساب میآید که در رده اول دریافت کنندگان پروانههای FCP بود و در اولین گام رقابتی اقدام به نصب سه هزار و ۴۱۷ تلفن ثابت که یکی از بندهای مطرح در پروانههای FCP به شمار میرود، کرده است.
در حالیکه شرکت مخابرات ایران اکنون با ضریب نفوذ ۳۸٫۲۸ درصدی توانسته از ۳۵ میلیون و ۳۲۵ هزار خط تلفن ثابت منصوبه، بالغ بر ۳۰ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۶۰۰ خط را دایری کند، شاتل بازار هدفی برای خود طرحریزی کرده که همچنان در ابتدای راه است.
با توجه به اینکه حضور شرکتهای ارتباطات فرزانگان پارس (ایرافون قشم) و رسانه مهر وطن (ضحی کیش) هم در بازار تلفن ثابت منجر به این شده که تاکنون ۳۵ میلیون و ۶۶۸ هزار و ۴۲۲ تلفن ثابت در کشور نصب و ۳۰ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۵۶۸ خط دایری شود، شاتل در حال حاضر تنها ۰٫۰۱ درصد از مجموع خطوط انتصابی در کشور را دارد.
با در نظر گرفتن تمامی عرضه کنندگان تلفن ثابت در کشور، ضریب نفوذ آن در کشور ۳۸٫۵۲ درصد میشود.
شرکت آریا رسانه تدبیر (شاتل) در پنج استان تهران، خراسان رضوی، فارس، قم و کردستان توانسته ظرفیت منصوبه تلفن ثابت ایجاد کند.
این شرکت در استانهای مذکور به ترتیب ۲۵۲، ۴۵۰، ۲۵۴۷، ۹۶ و ۷۲ ظرفیت تلفن ثابت ایجاد کرده اما هنوز نتوانسته از این بستر، برای فعالسازی خطوط استفاده کند.
شاتل در حالی به بازار تلفن ثابت ورود کرده که چندی پیش پروانه چهار پنج شرکت بازیگر در عرصه تلفن ثابت به دلیل بیانگیزگی و بیتمایلی در رقابت با مخابرات ایران باطل شد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران