علیرغم انحلال شوراهای عالی موازی با شورای عالی فضای مجازی اما همچنان اسامی برخی از این شوراها در مقرّ برنامهریزی برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به چشم میخورد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، فناوری اطلاعات و ارتباطات جایگاه خاص و ویژهای در مستندات مربوط به برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد که بازه زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ را شامل میشود و سندی حاکمیتی برای حرکت در تمامی ابعاد اجرایی کشور خواهد بود.
به طور معمول فرآیند تدوین و تصویب برنامه توسعه کشور در چارچوبی صورت میگیرد که به نظام برنامهریزی مرسوم است. این چارچوب باید ضمن توجه به هدفمندی، انسجام و هماهنگی درونی، نتایج نظام برنامهریزی را که همانا برنامه توسعه است دنبال کند.
در یک نظام برنامهریزی اصولا وظایف نهادهای برنامهریزی، رابطه متقابل بین آنها، اجزای برنامه و محتوای آن، ترکیب شوراها و گروههای برنامهریزی، توالی فعالیتها و اقدامات و بالاخره زمانبندی انجام فعالیتهای مختلف مشخص میشود.
در عین حال، ملاحظات قانونی، تجربیات گذشته و شرایط موجود سیاسی و اقتصادی مهمترین عواملی هستند که بر طراحی چارچوب یک نظام برنامهریزی اثر میگذارند.
یکی از ارکان نظام تدوین برنامه ششم توسعه شوراهای برنامهریزی هستند و یکی از این شوراها به ریاست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مختص ICT است.
اعضای این شورا معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، وزیر صنعت، وزیر علوم، دبیر شورای عالی اطلاعرسانی، دبیر شورای عالی انفورماتیک، مرکز ملی فضایی، مرکز ملی فضای مجازی، سازمان فضایی ایران، معاون صداوسیما، یکی از اپراتورهای برتر کشور به انتخاب رئیس شورا، نماینده صنفی رایانهای کشور و سایر دستگاههای اجرایی حسب مورد هستند.
به گزارش بادیجی، نکته قابل تأمل در تنظیم موارد مربوط به شوراها در برنامه ششم توسعه این است که برخلاف دستور رهبری در ابلاغ مأموریتهای اصلی شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید، همچنان اسامی برخی از شوراهای عالی به چشم میخورد.
این در حالی است که رهبری پس از انتصاب اعضای فعلی شورای عالی فضای مجازی، ۱۰مأموریت اصلی را برای این شورا تبیین کردند که مهمترین بند آن «انحلال شوراهای عالی مصوب در گذشته که موازی این شورا هستند به منظور تحکیم جایگاه فراقوهای و موقعیتمحوری و کانونی شورای عالی و نیز انتقال وظایف آن شوراها به شورای عالی فضای مجازی» بود.
پس از ابلاغ این دستور تمامی شوراهای عالی که موازی با فعالیتهای شورای عالی فضای مجازی بودند منحل یا درون این شورای فراقوهای ادغام شدند.
البته تنها یک شورای عالی (شورای عالی فناوری اطلاعات) بود که با تغییر نام خود به شورای اجرایی، راهی برای ماندگاری خود باز کرد.
حال این سوال مطرح است که چطور با انحلال برخی شوراهای عالی موازی با شورای عالی فضای مجازی، همچنان اسامی آنها در شوراهای برنامهریزی برنامه ششم توسعه اقتصادی به چشم میخورد؟!
انتهای پیام/
نظرات کاربران