[stextbox id=”grey”]به همت دانشکده پست و مخابرات در هفته جاری کارگاهی با عنوان توسعه نقشه راه پهن باند بیسیم در هتل بزرگ تهران به مدت 4 روز برگزار شد. این کارگاه میزبان رگولاتوری، اپراتورها، شرکتهای اینترنتی و نمایندگان کشورهای آسیایی و اقیانوسیه بود.[/stextbox]
یکی از مدرسین این دوره آقای اشیش نارایان نماینده ITU از کشور هند بود. خبرنگار بادیجی به منظور بررسی هدف و ارزیابی این کارگاه مصاحبه ای با آقای نارایان انجام داد که به شرح زیر است:
- چرا برای برگزاری این کارگاه، شما به عنوان مدرس انتخاب شدید؟
همانطور که در جریان هستید اتحادیه جهانی مخابرات آژانس بین المللی ویژه ICT است.
ITU از سه بخش تشکیل شده است:
بخش اول (ITUR) یا همان مخابرات رادیویی است که سازمان ها را برای تهیه برنامه 4G و 5G و ..راهنمایی میکند بنابراین اولین چیزی که در این بخش نیاز داریم طیف است که توسط بخش مخابرات رادیویی استانداردسازی می شود.
بخش دوم (ITUT) استانداردسازی مخابرات است.
بخش سوم (ITUD) توسعه مخابرات است.
بنابراین ما در موقعیتی هستیم که در تمامی سه بخش میبایست رایزنی کنیم به همین جهت باید حجم زیادی از اطلاعات را در زمینه این بخش ها منتقل کنیم. از این گذشته ITU یک راهنما برای توسعه نقشه راه در منطقه آسیا و اقیانوسیه گسترش داده است که این دومین دلیل برای حضور من در این کارگاه است و اما سومین دلیل برمیگردد به همکاری طولانی مدتی که با ایران داشته ایم.
نظر شما درباره تکنولوژی ارتباطات در ایران نسبت به سایر کشورها چیست؟
قابل ذکر است که ایران توسعه سرویس های موبایل را به سرعت پیش میبرد و پهنای باند موبایل یکی از حوزه های کلیدی برای ایران و تمامی کشورها است.
این مبحث نه تنها به سود مردم بلکه به سود صنعت و اکوسیستم است. در اکثر کشورها مردم متقاضی ارتباطات بی سیم هستند از طرفی مناطقی که دارای ارتباطات سیمی هستند برای تجارت و سایر موارد دارای اهمیت هستند. بنابراین مردم به دنبال یک دیدگاه متفاوت برای ارتباطات هستند.
نکته ای که اهمیت دارد این است که پهنای باند بی سیم موبایل برای ایران فوق العاده مهم است.
نتیجه گیری شما به عنوان جلسه پایانی از این کارگاه چیست؟
نتیجه گیری من این است که تهیه کردن پهنای باند بیسیم المان های زیادی دارد از جمله برنامه های طیف، برنامه های تکنولوژی، برنامه های سیاست و رگولاتوری و … میبایست تمام این موارد را در کنار هم جمع آوری کنیم.
بسیار خوشحالیم که در این کارگاه تمامی این موارد را در کنار هم داریم مانند سیاست گذاران این زمینه ،رگولاتوری و اپراتورها نه تنها از ایران بلکه از آسیا و منطقه اقیانوسیه بنابراین هر یک از اینها می توانند با یکدیگر صحبت های زیادی داشته باشند و دیدگاه های خود را هم در مورد کشور خود وهم سایر کشورها با یکدیگر به اشتراک بگذارند و این تمرین تنها توسط یک نفر انجام نمی شود بلکه همه باید با یکدیگر هماهنگ شوند ، هم فکری کنند و ارتباطشان را حفظ کنند. زمانیکه دیدگاه ها و تجربیات دیگران را بشنوید به شما کمک میکند تا تمهیدات لازم برای برنامه های قدیمی را فراهم کنید و به دیگران هم در این زمینه کمک کنید
این زمان مناسبی است برای افزایش همکاری و رشد در این حوزه.
نظرات کاربران