اگر نوآوری را به کارگیری راه حل های جدید به منظور شناسایی و پاسخ به نیازهای جدید و ناشناخته و یا موجود در بازار تعریف کنیم، این مهم از طریق خلق و ارائه محصولات، خدمات، فرآیندها، فناوریها و ایده های نوین محقق می شود که در این بین جایگاه هاب ها را در گسترش و توسعه نوآوری نباید نادیده گرفت.
به گزارش بادیجی، در عصر ارتباطات، مفهوم مرزهای سازمانی بی معناست؛ ارتباط با مشتریان، تأمین کنندگان، توزیع کنندگان و شرکا نسبت به گذشته منعطف تر است.
تأکید نوآوری بر این است که در جهانی که پراکندگی دانش زیاد است، شرکتها صرفا نمیتوانند بر تحقیقات خود تکیه کنند و به منظور انطباق با پیشرفتهای فنّاوری میبایست ایده های نوآورانه را از محیط داخل و خارج سازمان دریافت کنند.
شرکت همراه اول به منظور همگامی با پیشرفتها و ﺗﻐﻴﻴﺮات ﺳﺮﻳﻊ ﻓﻨﺎوری اﻃﻼﻋـﺎت و ارﺗﺒﺎﻃـﺎت و پاسخگویی به ﺗﻘﺎﺿــﺎﻫﺎی ﺟﺪﻳــﺪ ﻣﺸــﺘﺮﻳﺎن، نوآوری را یکی از اولویتهای استراتژیک خود قرار داده است.
در این بین ایجاد شرکتهای هاب یکی از اولین گامهای رو به جلو در جهت نوآوری و کسب و کار است ، شرکت هوشمند اول بهشتی (هاب) شرکتی است که با حمایت علمی و تخصصی دانشگاه شهید بهشتی و شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) از ابتدای سال ۱۳۹۶ شروع به فعالیت کرده و هدف اصلی این شرکت، استفاده از توانمندیها و تجربیات این دو نهاد در توسعه کسبوکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
هاب در ابتدا، با هدف فعالیت در زمینه خدمات ارزشافزوده تلفن همراه و فناوری اطلاعات آغاز به کار کرد و در نظر دارد با گسترش فعالیتهای خود در زمینههای فناورانه و روبهرشد همچون تجارت الکترونیک، کلانداده، اینترنت اشیا، زنجیره بلوک و شتابدهی کسبوکارهای نوپا، نقش پررنگی در حمایت از استارتآپها داشته باشد.
انتساب نام هاب به این شرکت نیز به نقشی مربوط است که قرار است ایفا کند؛ در واقع شرکت هوشمند اول بهشتی (هاب) قرار است نقش یک هاب را در جمعآوری نوآوریها و وصل کردن آنها به اکوسیستم فناوریهای نو ایفا کند.
بصورت خلاصه هاب بازوی اجرایی همراه اول در راستای حمایت و شتابدهی به ایده های نو و طرح های کارآفرینانه در حوزه های مرتبط با تلفن همراه و فن آوری اطلاعات است.
هاب اصفهان هم حاصل مشارکت همراه اول، دانشگاه صنعتی اصفهان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و همچنین صندوق غیردولتی پژوهش و فن آوری استان اصفهان است که مدتی است فعالیت خود را در اصفهان آغاز کرده و ماموریت اصلی آن بعنوان یک شتابدهنده کسب و کارهای نوپا، تمرکز بر کشف ایده ها، تیمها و رهبران ارزشمند و قراردادن آنها در یک فرایند متفاوت، سرمایه گذاری مادی و معنوی مناسب بر روی آنها، ارائه ترکیبی از آموزش حرفه ای، آکادمیک و منتورینگ به این تیم ها و در نهایت کمک به ساخت محصولات و خدمات دانش بنیان و تجاری سازی آنها با قابلیت عرضه و پیوند زدن به سرمایه گذاران این حوزه شامل خود همراه اول و زیر مجموعه هایش است.
اصفهان بعنوان یک تجمیع کننده رسمی همراه اول در این حوزه خود می تواند کمک شایانی به تجاری سازی این نوع کسب و کارها ارائه کند.
ماموریت اصلی هاب
یکی از ماموریتهای هاب، راهاندازی شتابدهندهای در لایه early stage است که تمرکز آن بر شتابدهی استارتآپهای فعالی است که در مراحل اولیه رشد خود هستند و میتوانند با جذب سرمایههای نقدی و غیرنقدی، ارزشهایی را متناسب با روندهای روز بازار ارائه دهند.
در واقع میتوان گفت شتابدهنده هاب یکی از فراهمکنندگان ورودی برای شرکت سرمایهگذاری توسعه نور دنا، یکی از شرکتهای زیرمجموعه همراه اول و سایر سرمایهگذاران خطرپذیر است که در مقیاس بالاتری نسبت به هاب، روی کسبوکارها سرمایهگذاری میکنند.
یکی از بازوهای همراه اول در توسعه کسبوکار
علاوه بر فعالیتی که هاب انجام میدهد، از لحاظ نقش نیز یکی از بازوهای همراه اول در توسعه کسبوکارهای نو تلقی میشود و متولی طراحی و توسعه کسبوکارهای جدید در حوزه دیجیتال برای همراه اول است.
بهدلیل نقشی که این شرکت در توسعه کسبوکارهای جدید دارد، ارتباط با مجموعههای استارتآپی اجتنابناپذیر است و باید ارتباطات وسیعی با این مجموعههای نوآور داشته باشد.
یکی دیگر از مهمترین بخشهایی که هاب در آن فعالیت میکند، بخش توسعه خدمات موبایلی است که بهصورت کامل زنجیره تولید سرویس، بازاریابی و القا کردن آن به مشتری را پوشش میدهد.
تولید روزانه یک میلیارد تومان ثروت
شرکت هاب روزانه در حدود یک میلیارد تومان تولید ثروت میکند که بخشی از آن متعلق به همراه اول، دولت، خود شرکت هاب و تیمهای استارتآپی است که حدود ۶۰ درصد این مبلغ متعلق به استارتآپهایی است که با این شرکت همکاری میکنند. همچنین این شرکت از لحاظ آماری تاکنون چیزی بیش از هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده است.
اینترنت اشیا؛ بخش فناورانهتر هاب
شرکت هاب، همچنین بخشی تحت عنوان اینترنت اشیا و دیتاماینینگ دارد که ، بخش فناورانهتر این شرکت است که ماموریت آن یافتن حوزههای جدیدتر با رویکرد تجاریسازی و اتکا به توانمندیهای همراه اول است.
دانشگاه شهید بهشتی و شرکت همراه اول دو سهامدار عمده هاب هستند که هر کدام از آنها توانمندیها و فرصتهای زیادی را فراهم کردهاند و تلاش شده تا از توانمندیهای این شرکتها در جهت افزایش نوآوری در کسب و کار استفاده شود .
مسالهای که در هاب بسیار مهم است اینکه با تیمهای کوچک یا شرکتهای نوپا روبهرو هستند و سعی میشود تا میزان درآمد آنها را افزایش دهند.
ارتقای بهره وری کسب وکارها از طریق به خدمت گرفتن فناوریهای روز دنیا در حوزه ارتباطات سیار، استفاده بهینه از منابع انسانی سازمانها به واسطه انعطاف پذیری در انجام کسب وکارها در هر زمان و مکان، کمک به نظارت و کنترل بیشتر بر تجهیزات، ماشین آلات و وسایل نقلیه از طریق ایجاد ارتباطات سیار و امکان کنترل فرآیندها و سیستمها از راه دور و ایجاد مزیت رقابتی از طریق استفاده از خدمات ویژه همراه اول متناسب با نیازهای هر کسب وکار از مهمترین اهداف هاب در کسب و کار است .
بنابراین می توان نتیجه گرفت هاب با تسهیل دسترسی به امکانات مالی، فناوریهای پایه و پلتفرمی، و ایدههای نوین تجاری، با محور شتابدهی کسب و کارهای نوپا، به دنبال خلق ارزش در زیستبوم اقتصاد دیجیتال کشور است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران