وزیر ارتباطات در خصوص ۶۰۰ هزار گوشی همراه که در گمرک ماندهاند، توضیحاتی را ارائه داد.
به گزارش بادیجی، محمدجواد آذری جهرمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: برای قطع اینترنت سناریوهای لازم اتخاذ شد. برای موضوعات اخیر پیش آمده نیز وزارت ارتباطات راهکارهای لازم را به دستگاههای قانونی اعلام کرد که این راهکارها از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد بنابراین بهزودی ابتکارات وزارت ارتباطات در برابر تحریمها اطلاعرسانی میشود.
وی با بیان اینکه در مرکز ملی فضای مجازی برای مقابله با تهدیدات سایبری آمریکا کارگروهی تشکیل شده است، گفت: وزارت ارتباطات برای مقابله با تهدیدات آمریکا از یک سال پیش در مرکز ملی فضای مجازی کارگروهی تشکیل داد و انواع سناریوها، تهدیدات و تحریمها در این کارگروه مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای لازم اتخاذ شد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه با یکجانبهگراییهای اخیر دولت آمریکا فشارهایی بر کسب و کارهای ایرانی فضای مجازی تحمیل شده است، تصریح کرد: بخشی از جلسه کمیسیون صنایع و معادن به بررسی تهدیدات و تروریسم سایبری دولت آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با کسب و کارهای ایرانی اختصاص پیدا کرد.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تمهیدات و ابتکار عملهایی برای مقابله با اقدامات آمریکا مانند حذف اپلیکیشنهای ایرانی در گوشیهای آیفون اندیشیده است، تاکید کرد: بخش زیادی از این تحریمها در یکسال گذشته اعمال شده است. اگرچه تمام خدماتدهندگان ابری در دنیا، به شرکتهای داخلی ارائه خدمات را متوقف کردند اما فضای مجازی ما دچار اختلال نشد.
وی درباره عملکرد وزارتخانه درباره الزامات شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: در جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، وزارت ارتباطات گزارشی از عملکرد ۱۸ ماهه خود در دستیابی به سند تدوین الزامات بخش زیرساخت شبکه ملی اطلاعات ارائه داد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: در سال ۹۴ مقام معظم رهبری شبکه ملی اطلاعات را در سه لایه دستهبندی کردند؛ لایه زیرساخت، لایه خدمات و لایه محتوا. تاکنون اسناد مربوط به بخش زیرساخت این شبکه در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده و حکم قانون دارد. دستاوردها و چارچوبهایی که وزارت ارتباطات باید به آنها دست یابد، مشخص شده است.
آذری جهرمی ادامه داد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدای دوره وزارت، برنامهای داده بود که ظرف ۲ سال سند تدوین الزامات شبکه ملی اطلاعات محقق و اهداف آن اجرایی خواهد شود. در جلسه کمیسیون صنایع، گزارش کاملی درباره تمامی بندهای این سند و دستاوردهای وزارتخانه در حوزه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات ارائه شد.
وی خاطرنشان کرد: گزارش کلی حاکی از این است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به ۸۰ درصد اهداف سند تدوین الزامات شبکه ملی اطلاعات دست یافته است، البته برای اجرای شبکه ملی اطلاعات باید اقدامات لازم در هر سه لایه انجام شود.
وزیر ارتباطات به نامه مقام معظم رهبری در سال ۹۴ به رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: در این نامه ایشان مشخص کردند چه دستگاههایی در لایحه خدمات و محتوا مسئول هستند بنابراین باید گزارش دستگاههای مسئول در این زمینه نیز ارائه شود تا مشخص شود این دستگاهها در لایه خدمات و محتوا چه اقداماتی انجام داده اند و بتوان برآورد کلی از توسعه شبکه ملی اطلاعات داشت.
آذری جهرمی با بیان اینکه تمام وظایف مربوط به شبکه ملی اطلاعات برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست، تصریح کرد: بخش زیرساخت برعهده ما خواهد بود و ما براساس سند مدون شورای عالی فضای مجازی به دستاوردهای خوبی رسیدیم.
وی درباره ۶۰۰ هزار گوشی همراه که در گمرک ماندهاند، گفت: این موضوع به جلسه سران سه قوه ارجاع شد، چراکه اختلافی میان دستگاه قضا و دولت درباره آزادسازی این گوشیها ایجاد شده بود.
وزیر ارتباطات درباره کمفروشیها و گرانفروشی برخی شرکتهای اینترنتی خاطرنشان کرد: شکایتهای متعددی از مردم درباره کمفروشی در اینترنت به ما رسیده است، اگر چه گزارشهای رسمی و اپراتورها این ادعا را رد کردند اما گروهی ویژه مأمور شد تا بهصورت مخفیانه سرویسهای اینترنتی را در نقاط مختلف کشور خریداری کرده و حجم اینترنت ارائه شده را اندازهگیری کند. براساس گزارش تنظیم مقررات در شرکتهای اینترنتی کم فروشی پنج تا هشت درصدی رخ میدهد، اسامی شرکتهای متخلف معرفی شده و پولهای اضافی دریافت شده به مردم باز میگردد.
آذری جهرمی با اشاره به شکایتهای مردم درباره کمفروشی در شارژ سیمکارتهای اعتباری تلفن همراه تصریح کرد: گروههای مخفی نیز کمفروشی در این نوع شارژها را مشاهده نکردند اما بررسی کیسهای میدانی نشان داد مردم شارژ میخرند اما این شارژ سریع تمام میشود، به همین دلیل احساس میکنند کمفروشی اتفاق افتاده، غافل از اینکه برخی سوءاستفادهگران تحت عنوان سرویسهای ارزش افزوده از شارژ آنها سوءاستفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: برای شناسایی این سرویسها مردم باید ستاره ۸۰۰ مربع (#۸۰۰*) را شمارهگیری کنند تا اگر ناخواسته عضو سرویسهای خدمات ارزش افزوده شدهاند، از آنها خارج شوند و شارژ آنها بی دلیل استفاده نشود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران