وزارت ارتباطات دولت یازدهم با شکستن انحصار ارائه خدمات نسلهای سوم و چهارم موبایل و همچنین از بین بردن وابستگی به تکنولوژی در پروانههای اعطایی به شرکتهای فعال حوزه ICT کشور، نقش بسزایی در توسعه شاخص ضریب نفوذ موبایل ایفا کرد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، ضریب نفوذ در علم مدیریت و بازاریابی پارامتری است که نسبت فروش یا رواج محصولی در میان جامعه آماری مورد بحث را نشان میدهد و از این شاخص در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور نشان دادن میزان فراگیری به کرات استفاده میشود.
به عنوان مثال یکی از کاربردهای این واژه در «ضریب نفوذ تلفن همراه» است که شاخص مربوط به آن از سوی مسئولان اجرایی به صورت دورهای گزارش میشود که منظور از آن «نسبت تعداد شمارههای موبایل فعال کشور به جمعیت» است.
دفتر بررسیهای فنی اقتصادی معاونت برنامهریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسئول پایش و گزارش وضعیت شاخصهای ارتباطی در کشور است و معمولا پس از پایان هر فصل اقدام به انتشار گزارش جامع میکند.
جدیدترین گزارشهای مخابره شده از سوی این مرکز نشان میدهد که شاخص ضریب نفوذ تلفن همراه کشور، نیمه دوم سال گذشته برای نخستین بار از مرز صد درصد گذشته است که البته این موضوع در گزارشی مستقل در بـادیجی مورد بررسی قرار گرفت.
در آخرین گزارش این دفتر فنی اقتصادی به فعالسازی بیش از ۸۰ میلیون و ۵۰۰ هزار سیمکارت از بین ۱۵۱,۸۸۰,۶۰۵ خط واگذار شده از سوی اپراتورهای موبایل اشاره شده که برای نخستین بار ضریب نفوذ موبایل را از ۱۰۰ درصد گذرانده و به ۱۰۱,۰۵ درصد رسانده است.
با توجه به اینکه وزارت ارتباطات دولت یازدهم نقش بسزایی در توسعه ارتباطات کشور با آزادسازی پروانههایی که تا قبل وابسته به تکنولوژی بودند و همچنین شکستن انحصار خدمات ۳G از دستان رایتل و ورود همه بازیگران به این عرصه، دارد شاید با نگاهی به روند توسعه ضریب نفوذ، بیشتر متوجه خدماتی که توسط این وزارتخانه ارائه شده است، شویم.
انحصار خدمات نسلهای سوم و چهارم از مرداد سال ۹۳ شکست و کلیه اپراتورهای موبایل توانستند به حوزه ارائه این خدمات وارد شوند و لذا با توجه به اینکه شش ماهی زمان صرف توسعه سختافزار شبکه آنها شد، اطلاعات مربوط به شاخص ضریب نفوذ را از سال ۹۴ و به صورت فصلی تا آخرین گزارش رسمی دولت در جدول زیر آوردهایم:
انتهای پیام/
نظرات کاربران