[stextbox id=”grey”]اطلاعاتی که در شبکه های اجتماعی بین کاربران تبادل میشود میتواند تاثیر زیادی بر زندگی آنلاین کاربران داشته باشد که گاهی بدون توجه به اهمیت آن، مطالبی در این فضا بازنشر میشود که شاید به ضررشان تمام شود.[/stextbox]
به نقل از خبرگزاری مهر، شبکه های اجتماعی قادر هستند با روند و قوانین خود دنیای واقعی که تاثیر زیادی بر زندگی آنلاین ما دارند، را گشترش دهند.
طبق آمار منتشر شده، کل جهان حدود ۷.۴ میلیارد جمعیت دارد که فیس بوک در اواخر سال 2015 حدود ۱.۵۹ میلیارد کاربر داشت. سالانه 17 درصد در شبکه های اجتماعی رشد داریم و این رشد شامل تمامی شبکه های اجتماعی میشود.
آمارهای گزارش شده نشان میدهد که توییتر حداقل 310 میلیون نفر کاربر دارد که بطور متوسط در دقیقه ۳۴۷,۲۲۲ بار پست می گذارند و حتما در روز حداقل یکبار اکانت خود را چک میکنند. در مورد اینستاگرام این آمار نشان میدهد که بالای میلیارد عکس در روز در اینستاگرام منتشر می شود و در روز بیش از ۸۰ میلیون عکس منتشر شده وجود دارد.
در بین این اطلاعات منتشر شده، مقدار زیادی از آنها با اهمیت بالا میباشند، تعدادی فقط جالب و آموزنده است و برخی هم بی فایده هستند. 5 قانون ساده براساس بررسی وضعیت رفتار کاربران در شبکه های اجتماعی توسط موسسه تحقیقاتی کسپرسکی اعلام شده است که براساس آن به کاربران توصیه میکند چگونه از تهدیدات سایبری در امان باشند.
توسعه ندادن ترول ها
تقریبا ترول ها را در همه جا می بینید : در فروم ها، چت ها و پلتفرم های دیگر برای ارتباطات آنلاین. این ترول ها اغلب برای سرگرمی و تحرک افراد در بحث ها استفاده میشود. معمولا به علت داشتن مشارکت بالا ترول ها با نظرات رسانه های خبری، ترول ها بخوبی شناخته شده هستند.
بهتر است که آنها نادیده گرفته شوند چرا که بسیاری از مردم برای شرح نقطه نظرهای خود در بحث های گرم از آنها استفاده می کنند و علاوه بر صرف بیهوده زمان و انرژی خود طعمه آنها میشوند.
اگر شما کمی خوش شانس نباشید ممکن است قربانی ترولی باشید که دنبال انتقام باشد و با اسپم کردن ایمیلتان موجب نابودی زندگی شما باشد. بطور مثال یک زوج جوان آمریکایی بخاطر یک مزاحمت سایبری که باعث درگیری و تهاجم به دنیای آنلاین شد، زمان، پول، شغل و زندگی را ازبین برد.
پرهیز از باز نشرکردن مطالب مجرمان
پست هایی که حاوی درخواست کمک در شبکه های اجتماعی هستند مثل داستان های تکان دهنده در مورد نوزادان در حال مرگ، غرق شدن توله سگ یا تقلای سربازان اغلب روشی هایی هستند که کلاهبرداران برای سرقت مالی، حملات فیشینگ و انتشار بدافزار از آنها استفاده میکنند.
پیام های اینچنینی اغلب توسط کلاهبرداران منتشر میشوند چرا که معمولا درخواست های واقعی از سمت خانواده، دوستان و یا دوست دوستان خواهد بود و از طریق صفحات رسمی ارسال میشوند و نه صفحات شخصی.
پس قبل از لایک کردن و یا به اشتراک گذاری این پست ها با هوشیاری این مدل پست ها را چک کنید در غیر اینصورت از لایک کردن آنها بپرهیزید و دوستان خودرا بخطر نیندازید و محکم کاری لازم را انجام دهید.
درنظر گرفتن عکس العمل خوانندگان
حتما همکار، رئیس، دوستانی دارید که جزء اعضای فیس بوک و اینستاگرام هستند و حتما فرصت های زیادی شغلی فراوانی برای شما در آینده پیش خواهد آمد. قبل از قرار دادن پستی در پروفایل شخصی شبکه های اجتماعی این را حتما درنظر بگیرید که آن ها چه چیزهایی از شما را خواهند دید و اینکه شما چه چیزهایی را نمی خواهید آن ها ببینند.
همچنین امکان قرار گرفتن پست های شما بر روی صفحات دیگر افراد و صفحات عمومی وجود دارد. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۳، مردی اهل پنسیلوانیا به خاطر تعریف کردن از یک دختر در یک شبکه اجتماعی از کار اخراج شد. با وجودی که نظر وی نامناسب نبود، اما مادر آن دختر چنین نظری را دوست نداشته بود. یک سال قبل از این ماجرا، یک معلم از واشنگتن از کار اخراج شد زیرا زنی که هیچ وقت وی را ملاقات نکرده بود از معلم بابت پستش شکایت کرده بود. این ها تنها چند نمونه بودند که ثابت می کنند باید عکس ها و پست های نامفهوم خود را تنها بین دوستان واقعی خود به اشتراک بگذارید.
شما میتوانید با مراجعه به قسمت privacy settings در فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین و تامبلر پست های خود را برای افراد غریبه پنهان کنید.
قرار ندادن اطلاعات شخصی در معرض دید عموم
اگر در شبکه های اجتماعی عکس و یا پستی میگذارید، پیشنهاد میشود که موقعیت خود را مشخص کنید که با استفاده از تگ کردن دوستانتان آنها را از رویداد موردنظر آگاه کنید.
دسترسی به این اطلاعات برای عموم اگر آزاد باشد ممکن است راه را برای سوءاستفاده جنایتکاران باز کند. کارهایی از بهم ریختن خانه شما گرفته تا دزدیدن هویت دیجیتالی. به همین دلیل شدیدا توصیه میشود از دادن اطلاعات خود به دیگران بپرهیزید و شبکه های اجتماعی خود را ایمن سازی کنید.
هرکسی میتواند از شما درخواست دوستی کند از جمله رباتها، ترول ها و حتی مجرمان. اما اگر در شبکه اجتماعی پیغامی دریافت کردید، حتی اگر یک شبکه اجتماعی به شما پیغام داد و دوستان مشترک را به شما معرفی کرد دوستی با آنها را تا زمانی که مطمئن نشدید دوستان واقعیتان هستند، نپذیرید.
af;i
نظرات کاربران