[stextbox id=”grey”]در حدود 12 میلیون آدرس اینترنتی در کشور مورد استفاده قرار گرفته است، در حال حاضر این ظرفیت IP آدرس ها به پایان رسیده است و مهاجرت به نسل جدید آدرس های اینترنتی موسوم به نسخه 6 شروع شده است.[/stextbox]
مدیرکل مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات، بهنام ولی زاده، خبر از آماده سازی شبکه های ارتباطی کشور برای استفاده از نسل جدید آدرس های اینترنتی به نام ipv6 داده است و در رابطه با جزئیات مهاجرت و تاثیر آن بر دسترسی کاربران به IP آدرس ها توضیحاتی داده است.
آمادگی شبکه زیر ساخت ارتباطی کشور برای مهاجرت به ipv6
این مقام مسئول جزئیات و نحوه مهاجرت به نسل جدید آدرسهای عددی اینترنتی ipv6 را توضیح داد و اظهار کرد: در حال حاضر در وضعیت ارزیابی و بررسی آمادگی در جهت مهاجرت شبکه اپراتور های ارتباطی هستیم و تا به امروز هم یکی از اپراتور های موبایل و چند اپراتور اینترنت و یک مرکز داده غیر دولتی در این بررسی موفق بوده اند.
بهنام ولی زاده در ادامه اضافه کرد: دو اپراتور دیگر موبایل و برخی از شرکت های مخابرات استانی که متقاضی این امر می باشند، در حال طراحی ساختار لازم برای مهاجرت به این آدرس ها می باشند. مهاجرت به نسخه جدید آدرس های اینترنتی، علاوه بر شبکه اپراتور ها، باید در شبکه ارتباطات زیر ساخت هم صورت گیرد. با این وجود در این زمینه، بررسی ها و ارزیابی ها نشان گر آن است که شبکه زیر ساخت آمادگی برای عملی کردن این طرح را دارد.
وی افزود: در حوزه دسترسی شبکه، سرویس دهند گان دیتا سنتر هم باید به سمت ورژن جدید IP آدرس ها مهاجرت کنند. در حال حاضر سرور بعضی از دستگاه های حاکمیتی در در دسترس خودشان قرار دارد که باید این سازمان ها هم به طرف نسخه 6 آدرس های اینترنتی بروند، به این دلیل که اگر اپراتور های ارائه دهنده سرویس ها این اقدام را انجام دهند، دسترسی به سرویس برای سازمان ها و ارگان ها غیر ممکن خواهد بود.
الزام ورود تجهیزات ارتباطی مطابق با IPV۶
وی با اشاره ای به مصوبه ابلاغی شورای عالی فناوری اطلاعات که در حدود یک سال و نیم پیش صورت گرفته بود، ادامه داد: با توجه به این مصوبه، واردات تجهیزات ارتباطی به کشور که آدرس های اینترنتی جدید را پشتیبانی نمی کنند، ممنوع می باشد و اجازه ترخیص داده نمی شود. باید در نظر داشته باشیم که شرایط مهاجرت به آدرس های اینترنتی مستلزم مهاجرت نرم افزار های تحت شبکه می باشد و بر طبق بخشنامه شورای عالی فناوری اطلاعات، دستگاه های دولتی اجازه خرید هیچ نرم افزار و سخت افزاری که ipv6 را پشتیبانی نکند را ندارند همچنین نرم افزار های تحت شبکه بهم باید این پروتکل را حمایت و پشتیبانی کنند.
اینترنت اشیا نیازمند آدرسهای جدید اینترنتی
ولی زاده گفت: اکنون بسیاری از کشورها طرح مهاجرت به ورژن جدید آدرسهای اینترنتی، را پیاده سازی کرده اند. البته هیچ کدام از کشور ها به صورت کامل و 100 درصد انجام نداده اند و به صورت همزمان از ورژن ۴ و ۶ استفاده می کنند. به طور مثال می توان از کشور های اروپایی و اسکاندیناوی نام برد که جلوتر هستند و این طرح در کشور های آمریکا، کره جنوبی و ژاپن هم اجرا شده است.
او خاطر نشان کرد: در دریافت سرویس برای مشترکان در این طرح مشکلی پیش نخواهد آمد، زیرا مشترک به دسترسی نیاز دارد و در سرعت دسترسی مشترک این آدرس های اینترنتی مشکل و تغییری بوجود نخواهد آورد. ولیکن تفاوت اصلی که وجود دارد مربوط به دریافت خدمات جدید در اینترنت می باشد، به این دلیل که با روی کار آمدن مفاهیم جدید مانند اینترنت اشیاء و خدمات ماشین به ماشین (M2M) به IP آدرس های بیشتری احتیاج خواهیم داشت.
۱۲ میلیون IP آدرس در ایران
این مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات تاکید کرد: برای اینکه سرویس ها و خدمات جدید را در دنیای اینترنت راه اندازی کنیم، احتیاج به آدرس های اینترنتی بسیار زیاد تری داریم تا بتوانیم به طور مستقیم مدیریت کنیم. در این صورت باید به IP آدرس های نسخه 6 مهاجرت کنیم.
ولی زاده گفت: تا به امروز در حدود 12 میلیون آدرس اینترنتی در ایران وجود دارد، همچنین در دنیا تعداد آدرس های اینترنتی نسخه 4، 2 به توان 32 و حدود 4 میلیارد IP می باشد. تقریبا جدا از سهمیه آفریقا، به صورت کامل به اپراتور ها اختصاص داده شده که به اتمام رسیده است. به همین دلیل است که کشور ها به طرف IP نسخه 6 که دارای ظرفیت 2 به توان 128 عدد IP می باشد در حرکت هستند.
وی تاکید کرد: در بیشتر مناطق، شبکه ارتباطی کشور آمادگی مهاجرت را دارد و در قسمت سرویس دهنده ها هم این پروتکل در مرحله تست و بررسی می باشد. اگر دستگاه های مختلف از نظر نرم افزاری تحت شبکه آمادگی داشته باشند، مهاجرت به IP های نسخه 6 را می توان تکمیل کرد. در ضمن یکی از ویژگی های مورد توجه این نسخه جدید آدرس های عددی اینترنت را امنیت بالای آن می باشد.
منبع: خبرگزاری مهر
نظرات کاربران