یقینا «الکام استارز» از نقاط مثبت نمایشگاه الکامپ امسال بود. سالن ۱۸ نمایشگاه بین المللی امسال میزبان بیش از ۲۵۰ استارت اپ جدید بود که به ارائه و معرفی طرح های خود می پرداختند. استارت اپ هایی که هرکدام قابلیت تبدیل شدن به کسب و کاری بزرگ را دارند. محل برگزاری الکام استارز یعنی سالن ۱۸ از موضوعاتی بود که در زمان نمایشگاه و پس از آن بحث های زیادی درباره آن شد و موافقان و مخالفان زیادی داشت.
بر همین اساس، با خانم گلرخ بحری «مدیر سالن ۱۸ نمایشگاه الکامپ ۹۵» و «مؤسس استارت آپ مهربانه» در رابطه با برگزاری نمایشگاه الکامپ و چگونگی برنامه ریزی برای حضور استارت اپ ها و نیز فرصت های ایجاد شده برای آنها به گفت و گو نشسته ایم که بخش اول این گفتگوی تفصیلی را می خوانید:
• کیفیت برگزاری بخش الکام استارز امسال نسبت به سال گذشته چگونه بود؟
سال گذشته هم این بخش در همین سالن ۱۸ برگزار شد. اما در فضایی در حدود یک سوم امسال که برای ۸۰ استارت اپ در نظر گرفته شده بود. اما با تمام کمی و کاستی ها، نتیجه حاصل شده برای خود استارت اپ ها خیلی خوب بود. چراکه حداقل پس از نمایشگاه در طول سال با یکدیگر همکاری داشتند که خیلی به رشد همه شان کمک کرد.
امسال با توجه به تلاش های صورت گرفته در جهت ارائه فضای بهتر و بزرگتر، باز هم نهایت جایی که سازمان نمایشگاه ها برای این کسب و کار ها در نظر گرفت سالن ۱۸ بود.
امسال ۵۰۰ استارت اپ از ۲۵ استان کشور برای حضور در الکامپ استارز اعلام آمادگی کردند که در حدود ۲۶۰ آنها انتخاب شدند و در نهایت ۲۴۰ استارت اپ در سالن حضور پیدا کردند.
• معیار انتخاب استار اپ ها برای حضور در نمایشگاه چه بود؟
معیار انتخاب استارت اپ ها برای حضور در نمایشگاه امسال خوب یا بد بودن آنها نبود. بلکه وجود محتوا، وبسایت و اپلیکشن بود. بعضی از استارت اپ ها تنها در حد ایده بودند که مسلما جایشان در نمایشگاه نیست. چرا که حتی با حضور در نمایشگاه چیزی برای ارائه ندارند.
از شرایط حضور استارت اپ ها در نمایشگاه این بود که زیر سه سال فعالیت کرده باشند و دیگر اینکه چیزی برای ارائه داشته باشند یعنی به مرحله ارائه رسیده باشند.
• سال گذشته حضور در نمایشگاه برای استارت اپ ها رایگان بود اما امسال مشمول پرداخت هزینه بود. علت این امر چیست؟
دریافت پول از استارت اپ ها برای حضور در نمایشگاه، برای سازمان نظام صنفی سودی در بر نداشت. در واقع به جای ۱۸۰ هزار تومان به ازای هر متر تنها ۱۰۰ هزار تومان از استارت اپ ها گرفته شد، چرا که بالاخره این هزینه باید از طرف سازمان نظام صنفی به نمایشگاه پرداخت میشد.
حتی در نمایشگاهی مانند جی تکس امسال ۱۵۰۰ درهم از هر استارت اپ گرفته شد. در صورتی که آنجا هم فضایی یک متری به استارت اپ ها داده شد که بصورت استند بود. یعنی جای نشستن هم نبود.
اینکه چرا استارت اپ ها باید پول بدهند، به این خاطر بود که قدر فضا و امکانات داده شده را بدانند. چرا که اگر استارت آپی منتظر باشد یکی بیاید، امکاناتی را بدون هزینه در اختیارش بگذارد و در اصطلاح لای پر قو باشد، این استارت اپ هرگز به جایی نمی رسد. پس خوب است ما بهای فضایی که در اختیار مان قرار گرفته بپردازیم تا قدرش را بیشتر بدانیم.
به علاوه سال گذشته که فضای رایگان در اختیار استارت اپ ها گذاشته شد خیلی از امکانات نمیشد در اختیارشان قرار داد. برای مثال ۲ بار در روز از استارت اپ ها پذیرایی میشد. به نوعی سعی شد در قبال هزینه دریافتی امکانات بیشتری در اختیار آنها گذاشته شود.
• تجربه برگزاری الکام استارز در سالن ۱۸ چطور بود؟
سالن ۱۸ که کوچکترین سالن در نمایشگاه است و کمترین امکانات را دارد، با روزی ۶۰۰۰ بازدید، پر بازدیدترین بخش نمایشگاه بود و تنها خود شرکت کننده ها ۶۰۰ نفر می شدند. حتی افرادی هم که در سالن دیگر غرفه داشتند از این سالن بازدید می کردند و این همه تلاش هیاهو برایشان جذابیت داشت.
بر اساس همین موضوع باید بهای بیشتری به بخش استارت اپ داده شود.
تیم اجرایی هم تلاش کرد که با کمترین هزینه بهترین و بیشترین امکانات در اختیار شرکت کنندگان قرار بگیرد. مثلا با در نظر گرفتن یک فضای vip برای استارت اپ ها، آنها می توانستند یک یا دو بار در طول روز جلسه کاری با مشتریان برگزار کنند.
در کل نسبت سال گذشته با کیفیت بهتری برگزار شد.
نظرات کاربران