الکسا ( alexa )چیست؟ یکی از سایت هایی بوده که جهت رتبه بندی وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش بادیجی ، الکسا یکی از سایت هایی است که تحت نظر کمپانی آمازون بوجود آمد و کار خود را در سال 1996 شروع کرد و فعالیت ها و خدمات خود را در زمینه اینترنت به کاربران و وبمستران عرضه کرد.
در حال حاضر سایت الکسا بیشتر تمرکز خود را روی رتبه بندی سایت های اینترنتی قرار می دهد. این وبسایت را دو توسعه دهنده وب به نام های بروس جیلیان و Brewster Kahle بوجود آوردند و آن را طی سال ها تبدیل به یک مرجع برای رتبه بندی سایت ها کردند.
سایت الکسا همچنین یک تولبار برای مرورگر های موزیلا و گوگل کروم طراحی کرد که توسط آن کاربران و وبمستران می توانند به راحتی اطلاعاتی دقیق از ورودی سایت ها، مدت زمان حضور کاربران و تعداد کاربران، رتبه سایت و… دریافت کنند.
رتبه الکسا تا چه حد اهمیت دارد و دقت آن چقدر است؟
برخی از وب مستر ها معتقدند که رتبه بندی های الکسا الزاما بر اساس امار های دقیق نیست و الکسا برای این رتبه بندی ها از محاسباتی فرضی و احتمالی را در نظر می گیرد، چرا که الکسا برای جع آوری اطلاعات از تولباری استفاده می کند که پیشتر اشاره کردیم.
روش دومی که برای جمع آوری اطلاعات و بررسی دقیق وبسایت وجود دارد این است که یکی از پلان های ارائه شده توسط الکسا را خریداری و سایتتان را در الکسا ثبت کنید.
بعد از این کار الکسا یک کد اسکریپت مخصوص در اختیار شما می گذارد تا آن را در قسمت Head سایت خود قرار دهید.
پس از انجام این کار الکسا سایت شما را یک بررسی کلی می کند و ورودی های سایت شما را با دقت خاصی ثبت می نماید، با وجود این مسئله الکسا می تواند به طور دقیق تر بهبود رتبه الکسا سایت شما را محاسبه کند.
معیار های الکسا برای رتبه بندی سایت ها چیست؟
ترافیک سایت
یکی از فاکتور هایی که باعث موفقیت و به درامد رسیدن یک سایت می شود ترافیک آن است. اگرچه ترافیک وبسایت با تعداد کاربرانی که از سایت بازدید می کنند رابطه مستقیم دارد اما ترافیک وبسایت یک مفهوم گسترده تر از این حرف هاست و تنها به تعداد بازدیدکنندگان خلاصه نمی شود. ترافیک سایت در واقع اطلاعاتی است که بین کاربران و وب سایت مبادله می شود. پس یکی از راه های بهبود رتبه الکسا این است که ترافیک سایتتان را بهتر کنید.
مدت زمان حضور کاربران
این که کاربران چه مدت زمانی را در سایت شما سپری می کنند نیز مهم است، الکسا اهمیت زیادی برای این موضوع قائل می شود و برای آن رتبه بالاتری در نظر می گیرد.
تعداد صفحاتی که هر کاربر مشاهده می کند
اگر سایت جذاب و کاربر پسندی داشته باشید کاربران برای خواندن صفحات دیگر سایتتان نیز رغبت پیدا خواهند کرد، این مسئله می تواند به عنوان یک المان مثبت در بررسی های الکسا قلمداد شود. الکسا یک برایند از متن شما خواهد کرد و حدس می زند که خواندن متن شما چند دقیقه طول می کشد، سپس دقایقی که مخاطب در صفحه آن مطلب بوده است را بررسی می کند و اگر از آن تایم حد قابل توجهی کمتر باشد امتیاز منفی به حساب می آورد.
Bounce Rate
نسبت تعداد کاربرانی که چند ثانیه پس از ورود به یک صفحه از سایت خارج می شوند به کل کاربران، بانس ریت نام دارد. هر چه بانس ریت یک سایت پایین تر باشد حاکی از عملکرد بهترآن سایت در تشویق کاربران برای مشاهده صفحات دیگر خود است. بانس ریت بالا یکی از فاکتور های منفی در رتبه بندی الکسا به حساب می آید.
ورودی موتور های جستجو
تعداد بالای ورودی از موتور های جستجو به ویژه گوگل یکی از بهترین فاکتور هایی است که می تواند رتبه سایت شما را در الکسا بهبود ببخشد. البته این را به خاطر داشته باشید که رتبه الکسا هیچ تاثیری در صفحه نتایج گوگل نخواهد داشت یعنی هر چه رتبه شما در الکسا هم خوب باشد ممکن است در صفحه نتایج گوگل در جایگاه مطلوبی قرار نگیرید.
بک لینک
بک لینک یکی از مقوله هایی است که هم در سئو و هم در رتبه بندی آلکسا اهمیت بسیار زیادی دارد، بحث بک لینک سازی است.
بک لینک گرفتن از سایت های بزرگ و معتبر نه تنها باعث بهبود رتبه در صفحه نتایج جستجوی گوگل خواهد شد بلکه رتبه الکسا شما را نیز کاهش خواهد دارد.
میزان این تاثیرگذاری بسته به تعداد کاربرانی است که از طریق لینک ها وارد سایت شما می شوند، هر چه تعداد کاربران بیشتر باشد میزان تاثیر گذاری آن روی رتبه الکسا شما بیشتر خواهد بود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران