با موافقت کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با افزایش تعرفه های تلفن ثابت در بخش شهری، سوالی مطرح می شود که آیا در بخش آبونمان تلفن هم تغییرات و افزایشی هم صورت می گیرد یا خیر؟
در شهریور ماه سال 92، وزیر ارتباطات و فناوری که از شروع دولت یازدهم معتقد بر شعار دفاع از حقوق مردم بود، با افزایش تعرفه های تلفن ثابت و موبایل موافقت نکرد، در سال جدید با افزایش یکباره 50 درصدی تعرفه تلفن های ثابت موافقت کرد.
از وزرای پر کار دولت یازدهم می توانیم به محمود واعظی که اشراف بسیار زیادی به بخش ICT دارد اشاره کنیم که از ابتدای شروع کارش، چالش های این بخش را هدف خود قرار داد، ولیکن در حال حاضر در بخش تعیین تعرفه های جدید از شعارهایش و اعتقاداتش کمی فاصله گرفت.
در اواخر سال 92، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، به ریاست محمود واعظی مجوز و دستور افزایش تعرفه های ارتباطی در بخش سیار را صادر کرد. این در حالیست که وی در اواسط همان سال در اقدامی رسانه پسند و مردمی با افزایش تعرفه ها مخالفت کرد.
محمود واعظی از اول شروع کار دولت یازدهم با مخابرات اختلاف داشت و از جایگاه های مختلف و در سخنرانی های مختلف وزارت ارتباطات، این شرکت خصوصی را زیر سوال برد و در آخر افزایش تعرفه در بخش تلفن ثابت معلق شد.
سال ها وزارت ارتباطات، مخابرات را مورد بی مهری و بی توجهی خود قرار داده بود و مدام سرکوب می شد، به یکباره مورد توجه و گل سر سبد وزارت ارتباطات شد.
در کل مخابرات به صورت غیر قانونی واگذر شده بود و هیچ گونه حمایتی نباید از آن انجام می گرفت تا بلکه به وزارت ارتباطات باز گردد، این یک پیش بینی کلی بود و در حال حاضر بر خلاف این پیش بینی مخابرات بر سر جایش است و دولت دلداده آن و مورد تفقد دولت هم قرار می گیرد.
این روند به یکباره عوض شد و اعضای مورد اعتماد وزارت ارتباطات پشت میز های مدیریتی( هیات مدیره ) این شرکت نشستند. با گذشت چند روز از این تغییر و تحولات وزیر ارتباطات، بعد از 2 سال و نیم مخالفت و برخورد سیاسی با مخابرات، با بازگو کردن افزایش تعرفه های تلفن ثابت، بعد از گذشت 12 – 13 سال،موافقت کرد.
البته این اقدام حتما منجر به توسعه همکاری و همدلی بین دو شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات می شود، هر چند دیر ولی اتفاق افتاد.
وزیر ارتباطات کنونی، با توجه به مقاومتی که طی سال ها با افزایش تعرفه ای انجام داده بود، با این حال عنوان کرد: با در نظر گرفتن ضرر و زیانی که در تلفن ثابت وجود دارد نرخ تعرفه هر دقیقه مکالمه با تلفن ثابت 15 ریال افزایش میابد، یعنی از 30 ريال به 45 ريال تغییر می کند و از اول تیر ماه این تغییر صورت می گیرد.
این سوال که در این 2 سال و نیم اخیر که مدیران مخابرات همواره از ضرر و زیان در این حوزه می گفتند، ولی مدیران اجرایی مخالفت می کردند یا به کل توجهی نشان نمی دادند، چه اتفاقی افتاد که یکباره مدیران به این نتیجه رسیدند که تلفن ثابت زیان ده شده است؟! همچنان وجود دارد اما در مورد افزایش تعرفه تلفن ثابت توضیحات و جزییات بیشتری وجود ندارد.
طی مصاحبه هایی که وزیر ارتباطات با رسانه های دولتی انجام داده فقط در مورد افزایش تعرفه مکالمات شهری صحبت شده است و بحثی در مورد تعرفه های بین استانی و آبونمان به میان نیامده است و نتیجه می گیریم که این که تعدیل تعرفه های تلفن ثابت تنها در رابطه با بخش درون شهری می باشد.
با این تعاریف نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییری نکرده است.
آیا با افزایش نرخ تعرفه های تلفن ثابت، آبونمان نیز تغییر می کند؟
برچسبها:آبونمان, افزایش آبونمان, تلفن ثابت, محمود واعظی, مخابرات
نظرات کاربران