مخترع جوان ایرانی، ‘نمایشگر لمسی متون بریل’ را ابداع کرده که امکان خواندن متن های دیجیتال و روش هایی را برای تنظیم کارآکترهای بریل به صورت پیوسته ارائه می دهد.
به گزارش بادیجی به نقل از ایرنا، ‘مسلم اعظم فر’ که اخیرا با ارائه طرح ‘نمایشگر لمسی متون بریل’ موفق به کسب رتبه اول نوآوری هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی شد، گفت: هر کاراکتر و اطلاعاتی به زبان دیجیتال، یک معادل در خط بریل دارد که این دستگاه، اطلاعات دیجیتال را از سیستم گرفته و به یک سری برجستگی های قابل لمس به خط بریل تبدیل می کند.
محقق پارک علم و فناوری اقبال یزد افزود: در این دستگاه کارآکترهای بریل بر روی یک مسیر دایره ای – خطی قرار می گیرد و به این ترتیب از زیر دستان کاربر که ثابت است عبور می کند و توسط حس لامسه کاربر خوانده می شود.
وی قیمت ارزان را از جمله مزایای این نمایشگر لمسی برشمرد و گفت: این دستگاه برای اولین بار در دنیا طراحی و ساخته شده و قیمت آن حدود دو تا سه میلیون تومان است و تقریبا 10 درصد قیمت دستگاه هایی است که برای کاربردهای مشابه استفاده می شوند.
اعظم فر درباره تفاوت این نمایشگر با نمایشگرهای بریل که در سراسر دنیا تولید می شود، توضیح داد: تفاوت اصلی این است که سبک خواندن در این دستگاه، خط به خط (Line by line ) نیست و برای خواندن از سبک پیوسته (continuous) استفاده می کنیم که همین ویژگی، سهولت و سرعت خواندن را برای نابینایان به میزان بسیار زیادی افزایش می دهد.
وی ادامه داد: تفاوت دوم این است که قیمت دستگاه حدود دو تا سه میلیون است درصورتیکه دستگاه هایی که شرکت های داخلی و خارجی تولید می کنند قیمت 12 میلیونی دارد و ما تلاش کردیم وسیله ای ارزان در اختیار نابینایان قرار دهیم.
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت یادآور شد: پیش از این در ساخت نمایشگرهای لمسی بریل، در قسمت وارد کردن متن توسط افراد نابینا به سیستم، مشکل چندانی وجود نداشت (تبدیل متن و ادراک دیجیتال به صدا Text to speech ) و آنچه مشکل عمده بوده و محققان دنیا درصدد حل آن بودند، امکان خواندن متن به صورت پیوسته و ساخت یک دستگاه با ابعاد کوچک و قابلیت تجاری سازی بود که دستگاه ساخت ما همه این ویژگی ها را داراست.
به گفته اعظم فر، نمونه کامل این دستگاه می تواند به صورت یک کامپیوتر باشد که به تمام نیازهای اطلاعاتی یک فرد نابینا پاسخ بدهد.
وی که مراحل ثبت جهانی اختراع خود در آمریکا را می گذراند ابراز امیدواری کرد با حمایت مسوولان و ارگانهای مختلف بتواند این دستگاه را پس از تجاری سازی در اختیار روشندلان کشور قرار دهد.
نظرات کاربران