بررسی گزارشهای جامع نشان میدهد دولت یازدهم در چهار سال فعالیت خود، عملکرد بسیار روشنی را به نسبت دو دوره گذشته داشته و توانسته ظرف همین مدت افزایش ۷۶۰ درصدی در بخش مشترکان اینترنت پرسرعت ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار بادیجی، عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی چهار سال اخیر نسبت به دو دوره قبل از آن یعنی سالهای ۹۲ به قبل، با چنان حجمی از منظر کمیت مواجه شده که در بسیاری امور قابل مقایسه نیست.
برخی اقدامات و تصمیمگیریهای کلان این وزارتخانه براساس چارتی بدیع صورت گرفت به نوعی که تا پیش از آن عرصه ICT کشور با چنین تصمیماتی مواجه نشده بود؛ آزادسازی بخشی از واردات پهنای باند، ارائه مجوزهای جدید ارتباطات ثابت نظیر FCP و Servco، انحصارشکنی از پروانه پرابهام اپراتور سوم تلفن همراه و عرضه ۳G و ۴G به صورت سراسری، راهاندازی اپراتورهای مجازی تلفن همراه، فراهم کردن زمینه واگذاری پروانه دومین اپراتور پستی، اجرای ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه، برقراری رومینگ ملی و… برخی اقدامات متمایز این وزارتخانه در چهار سال اخیر به نسبت دو دولت گذشته بود.
اما شاید پیش از ورود به تمامی این مقولهها و پرداختن جزبهجز به آنها، مهم باشد که اشارهای به توسعه زیربنای حوزه ارتباطات و زیرساختهای این بخش داشته باشیم.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که در رأس تمامی تصمیمات این وزارتخانه است و به عنوان مغز متفکر حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات عمل میکند، توانست در این بازه زمانی چهار سال با اتکا به قوانین و مقررات مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات باعث شکوفایی بسترهای ارتباطی کشور گردد.
تصمیمات کلان این مجموعه باعث شد تا افزایش ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت سیار از ۰٫۸ درصد در سال ۹۲ به ۴۲ درصد در سال جاری برسد.
همچنین مشترکان اینترنت پرسرعت سیار از ۶۰۰ هزار نفر در سال ۹۲ به ۳۳ میلیون نفر در سال ۹۶ برسد.
براساس آخرین بررسیهای صورت گرفته در این حوزه، مشترکان اینترنت پرسرعت ثابت و سیار در چهار سال اخیر رشدی هشت برابری داشته و از پنج میلیون نفر در سال ۹۲ به ۴۳ میلیون نفر در سال جاری رسیده است.
پورتهای فعال باند پهن ثابت هم از پنج میلیون در سال ۹۲ به ۱۰ میلیون تا سال جاری رسیده است.
علاوه بر تمامی موارد زیرساختی فوق که بستری برای توسعه امر ارتباطات در کشور شد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهار سال اخیر توانست علیرغم تمامی بیتوجهی و سهلانگاریهای دّوَل پیشین، به ۲۷ هزار روستا و منطقه محروم اینترنت پرسرعت ارائه کند و به نوعی گامی در راستای برقراری عدالت اجتماعی بردارد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران