شرکت فضایی اسپیسایکس دیروز پنجشنبه پذیرفت که کپسول سرنشیندار دراگون این شرکت دو هفته پیش در جریان آزمایش بر روی زمین منفجر شده است.
به گزارش بادیجی، این حادثه برای اسپیسایکس به ویژه برای هدف این شرکت مبنی بر اعزام دو فضانورد در سال جاری به ایستگاه بینالمللی فضایی، یک ناامیدی محسوب میشود. این کپسول روز بیستم آوریل (۳۱ فروردین) تنها نیم ثانیه قبل از روشن شدن پیش رانشگرهای لغو پرواز منفجر شد.
«هانس کوینسگمن»؛ معاون رییس شرکت Mission Assurance که موفقیت و بی خطری ماموریتهای اسپیس ایکس را تضمین میکند، میگوید که هنوز نتیجهگیری در مورد علت این شکست بسیار زود است.
پرسنل اسپیسایکس بنا به دلایل امنیتی تاکنون قادر به دسترسی به این منطقه آزمایش در پایگاه فضایی کیپ کاناورال واقع در فلوریدا نیستند.
این شرکت اعلام میکند که نمیخواهد باعث تغییر هر مدرکی شود که میتواند سرنخی در رابطه با نحوه بروز این انفجار ارائه دهد اما اسپیسایکس در میان این شکست، اعلام کرده است که برای پرتاب نسخه کوچکتر باری این کپسول به منظور ارائه کالا به ایستگاه بینالمللی فضایی آماده است.
ایستگاه بینالمللی فضایی روز دوشنبه ۲۹ آوریل حدود ۲۵ درصد از برق خود را از دست داد که باعث شد نتواند محمولهای را بپذیرد اما این مشکل روز پنجشنبه دوم ماه مه (۱۲ اردیبهشت) توسط ماموران کنترل این پایگاه در حال چرخش برطرف شد.
شرکت فضایی اسپیسایکس نیز بهرغم شکست آزمایش خود بر روی زمین و پیشبینی بروز طوفان قرار بود امروز صبح کپسول باری دراگون را که حامل تجهیزات برای ایستگاه بینالمللی فضایی است، سوار بر راکت فالکون به این ایستگاه پرتاب کند اما این پرتاب بهدلیل بروز نقص فنی در برق کپسول دراگون به صبح شنبه موکول شد.
کپسول دارگون دارای دو نسخه سرنشیندار و باری است و این کپسول تفاوتهای کاملا بارزی با هم دارند اول اینکه کپسول باری دراگون از پیش رانشگرهای SuperDraco که به نسخه سرنشیندار دارگون چسبیدهاند، برخوردار نیست. از این پیشرانشگرها برای جدا کردن این کپسول از یک راکت تازه پرتاب شده در موقعیتهای اضطراری استفاده میشود.
محققان معتقدند که این پیش رانشگرها باید از فهرست دلایل احتمالی شکست آزمایش کپسول سرنشیندار دراگون بر روی زمین حذف شوند.
شرکت اسپیسایکس تابستان امسال دراگون سرنشیندار جدیدی را آزمایش میکند تا نحوه عمل این پیشرانشگرها را در یک پرواز ناموفق مشاهده کند.
این شرکت اعلام کرد که تعداد بیشتری از این کپسولها در دست ساخت قرار دارند که میتوانند مورد آزمایش قرار گیرند. با این حال اسپیسایکس هنوز امیدوار است که دو فضانورد را در سال ۲۰۱۹ به ایستگاه بینالمللی فضایی ببرد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران