محققان دانشگاه Binghamton در شهر نیویورک آمریکا موفق شدند روی یک برگه کاغذ؛ باتری بسازند که توسط باکتری شارژ میشود. هدف از اجرای این پروژه ساخت باتریهای میکروالکترونیک یکبار مصرف است. اما مهمترین ویژگی این باتریها؛ قابلیت کار کردن برای چندین هفته با استفاده از مایعی است که سرشار از باکتری است.
به گزارش بادیجی به نقل از مجله شبکه، محققان این پروژه میگویند: “این روش ساخت باعث کاهش وقت و هزینه میشود و طراحی خاص آن میتواند یک انقلاب جدید در زمینه استفاده از بیوباتریها بهعنوان یک منبع انرژی در مناطق دوردست؛ خطرناک یا با منابع محدود باشد.”
آنها برای رسیدن به این هدف؛ از یک تکه کاغذ کروماتوگرافی و یک نوار از نیترات نقره که در زیر یک لایه از موم قرار گرفته بود استفاده کردند. در نیمه دیگر کاغذ؛ از پلیمر رسانا بهعنوان آنود استفاده شد و مایع سرشار از باکتری نیز درون یک مخزن ریخته شد. در این حالت واکنش سلولی باعث شارژ شدن باتری شد.
مطمئنا با این باتری نمیتوان یک خودرو را بهراه انداخت؛ اما از آن برای شارژ یک دستگاه کوچک میتوان استفاده کرد. میزان خروجی این پکیج در حالتیکه از شش باتری در سه سری موازی استفاده شده باشد، 31.51 میکرووات در 125.53 میکروآمپر است اما اگر ترکیب آن 6×6 باشد این دو عدد بهترتیب برابر با 44.85 و 105.89 خواهند بود.
محققان بر این باورند که باتری ساخته شده آنها قادر است تا سنسورهای گلوکزی را به جریان بیاندازد؛ پاتوژنها را شناسایی کند یا اینکه الکترونیکهای کوچک را بدون اینکه تأمینکنندههای معمول انرژی در اختیار باشد؛ زنده نگه دارد.
جالب اینکه؛ این تیم پیش از این نیز باتری باکتریایی ساخته و این بار نخست آنها نیست. اولین نمونه باتری این محققان در سال 2015 توسعه پیدا کرد که با ظاهر تاشوی خود بیشتر شبیه کبریت بود.
در آخر؛ به یک مورد دیگر هم باید اشاره کرد. این تیم در اوایل سال جاری میلادی از طرح جدیدی رونمایی کرد که از ستارههایی که نینجاها به دشمنان خود پرتاب میکنند الهام گرفته شده است.
نظرات کاربران