پس از دو بار تعویق، بالاخره اسپیسایکس محموله ۶۰ ماهواره استارلینک را به فضا پرتاب کرد؛ هدف از این پرتاب در مدار قراردادن ماهوارههایی برای دسترسی به اینترنت در سراسر جهان با سرعت تا یک گیگابیت بر ثانیه است.
به گزارش بادیجی، راکت فالکون ۹ از سکوی پرتاب اسپیسایکس در کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شد و تنها در حدود یک ساعت بعد ۶۰ ماهواره در مدار بسیار بالای زمین، در حدود ارتفاع ۴۴۰ کیلومتری رها شدند تا در نهایت با استفاده از پیشران های خود به ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری برسند. در حال حاضر بخش اول راکت که سومین پرتاب به فضا را تجربه کرد روی کشتی ویژه اسپیسایکس فرود آمده است.
به گفته ایلان ماسک؛ مدیرعامل اسپیسایکس این پرتاب حامل سنگینترین محموله راکت فالکون ۹ بود که به فضا ارسال شد. در حالی که سنگینترین محموله تا پیش از این ۱۰.۶ تن وزن داشت اما محموله اخیر با ۱۸.۵ تن رکورد قبلی راکت فالکون ۹ را شکست.
ایلان ماسک در مورد استارلینک گفته که بهتنهایی یکی از مشکلترین پروژههای مهندسی بوده که تاکنون شاهد اجرایش بوده است. البته این تنها محموله ماهوارههای اینترنتی مورد بحث نیست و در نهایت شبکه کامل شامل ۱۱ هزار و ۹۴۳ ماهواره استارلینک در مداری پایینتر از ایستگاه فضایی خواهد بود؛ هدفی که گفته شده تا میانههای سال ۲۰۲۰ محقق خواهد شد. به گفته ماسک، اسپیسایکس با ۷۲۰ ماهواره میتواند پوشش متوسطی را در سرتاسر جهان ایجاد کند. استار لینک احتمالاً برای توسعه کامل به میلیاردها دلار سرمایه نیاز دارد اما ماسک گفته که این شرکت بودجه مورد نیاز برای عملیاتی کردن آن را در اختیار دارد.
مدیرعامل اسپیسایکس امیدوار است ایده اینترنت جهانی ارائه شده با ماهواره استارلینک آنقدر برای شرکت درآمد داشته باشد که هدف بلندپروازانه ارسال انسان به مریخ و تشکیل اولین جامعه انسانی در این سیاره توسط اسپیسایکس را محقق کند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران