امروز گسترش اینترنت و توسعه ارتباطات اینترنتی باعث شده تا جابجایی اطلاعات با سرعتی چشم گیر و فراتر از مرزهای جغرافيايی در سراسر جهان منتشر شود و همین امر باعث افزایش هر روز مخاطبان و کاربران اینترنت شده که علاوه بر فوایدی که به همراه دارد امکان سوء استفاده نیز در آن وجود دارد…
به گزارش بادیجی ، به همین منظور کشورها در صدد برآمدند تا هم به منظور جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی و هم در راستای منافع ملی و سیاسی خود کنترل این فضا را به نحوی بر عهده بگیرند.
نظام فیلترینگ نیز در کشورها به همین منظور ایجاد شد تا جایی که امروز كشورهايی مثل سوئد، فرانسه وآلمان در اروپا و كشورهايی مانند هند، عربستان، كره جنوبی، مالزی و در مجموع آسيا و نيز كانادا گستردهترين ميزان تنوع فيلترينگ را دارند. هرچند شاید بتوان گفت کنترل و محدود کردن آن به طور کامل امکان پذیر نیست.
در ایران نیز در دولت یازدهم و زمان مسئولیت محمود واعظی وزیر ارتباطات وقت بحث فیلترینگ هوشمند مطرح شد و اکنون نیز محمد جواد آذری جهرمی؛ وزیر جوان ارتباطات در دولت دوازدهم طی مصاحبه کوتاهی به آن پرداخته است.
آذری جهرمی در این باره اظهار کرد: همه کشورهای دنیا از جمله ایران طبیعتا نظام فیلترینگ دارند. نظام فیلترینگ همچنین جنبه های فنی هم دارد که وزارت ارتباطات به عوان ضابط دستگاه قضایی و کمیته تعیین مصادیق در این خصوص عمل می کند و وظایف این وزارتخانه مشخص است.
وی خاطر نشان کرد: وزارت ارتباطات در کمیته تعیین مصادیق رای دارد و نظر ما در این زمینه مشخص است.
جهرمی افزود: رویکرد وزارت ارتباطات مبنی بر این است که امکان حداکثر استفاده از فضای مفید در فضای مجازی را ایجاد کند و البته فضای نامناسب فضای مجازی را نیز در حداکثر امکان حذف کند تا سلامت جامعه حفظ شود اما نحوه حذف آمصادیق نامناسب و مکانیزم هایی که باید در نظر گرفته شود گاهی جنبه های فنی دارد که ممکن است امکان اجرای آن وجود نداشته باشد و گاهی لازم است با راهکارها و شیوه های دیگر به مقابله با آن ها پرداخت که چارچوب های آن از پیش مشخص شده است و ما هم بر همان اساس پیش می رویم.
آذری جهرمی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ارتباطات از موضوع فروش ویپیانها (VPN)، انحصار آن ها و یا گردش مالی حاصل از فروش وی پی ان ها آمار یا اطلاعاتی دارد یا خیر، گفت: آماری از گردش مالی وی پی ان ها در دست نداریم.
مرضیه صدری
انتهای پیام/
نظرات کاربران