[stextbox id=”alert”]غول تجهیزات تلکام چین، روز دوشنبه قبل اعلام کرد بعد از اینکه از قوانین ایالات متحده درخصوص ممنوعیت صادرات به ایران تخطی کرد، از سوی دولت امریکا با محدودیت هایی روبرو شده است[/stextbox]
سرویس ترجمه بادیجی
ZTE در توضیحاتی که به بورس اوراق بهادار شنژن و هونگ کونگ داده بود، اعلام کرده وزارت بازرگانی امریکا صادرات به این کمپانی را محدود کرده است و دادوستد سهامش را هم به حالت معلق درآورده است؛ توضیحات بیشتری هم ارائه نکرد.
ZTE دومین تولیدکننده بزرگ تجهیزات تلکام در چین است.
آژانس خبری رویترز گزارش کرده است با اعمال این محدودیت ها، تامین کنندگان باید قبل از ارسال هر نوع قطعه ساخت امریکا به ZTE، مجوز صادرات تهیه کنند. در این گزارش که گفته های یکی از مقامات ارشد وزارت بازرگانی ایالات متحده را نقل کرده، آمده است این طرح از روز سه شنبه اجرائی می شود.
وزارت خارجه چین دوشنبه قبل در این خصوص از اقدامات دولت امریکا علیه کمپانی های چینی انتقاد کرد؛ هانگ لی، سخنگوی وزارت خارجه این کشور، به خبرنگاران پکنی گفت: “دولت ما همواره با تحریم های امریکا علیه کمپانی های چینی مخالف بوده… امیدواریم طرف امریکائی دست از این اقدامات برداره تا روابط دوجانبه و همکاری های اقتصادی مون بیش از این آسیب نبینه…”
واشنگتن در طول ماه ژانویه و بعد از تعلیق فعالیت هسته ای ایران، بخشی از محدودیت های تجارت با این کشور را لغو کرد؛ اما تحریم های مرتبط به حمایت تهران از تروریسم همچنان برقرار هستند و کمپانی های امریکائی نمی توانند با ایران تجارت کنند. روزنامه گلوبال تایمز چین روز دوشنبه به نقل از مقامات ZTE نوشت: “ZTE به قوانین کشورهای خارجی و حوزه های کاری شان کاملا احترام می گذارد.” ZTE که سال 1985 تاسیس شده است، در بیش از 160 کشور جهان به مشتریانش سرویس ها و تجهیزات تلکام عرضه می کند.
براساس گزارش بانک مرکزی نروژ، صندوق بازنشستگی عمومی این کشور از ماه ژانویه سال جاری معاملاتش با ZTE را به خاطر ترس از فساد اقتصادی در این کمپانی قطع کرده است. یکی از کنسول های مشاوره بانک ادعا کرده است ZTE در 18 کشور جهان مشکلات فساد مالی دارد و از این میان، 10 کشور مشغول بررسی پرونده اش هستند.
سهام ZTE روز جمعه در آخرین نشست دادوستد، در بازار شنژن 1.44% کاهش و در بازار هونگ کونگ 3.51% افزایش قیمت داشت.
هوآوی، یکی دیگر از غول های تلکام چین هم پیش از این به اتهام جاسوسی و همدستی با دولت کشورش، از پروژه های مرتبط به پهنای باند در استرالیا و امریکا کنار گذاشته شده بود. هوآوی تمامی این اتهامات را رد کرده است.
نظرات کاربران