Xbox One کنسول نسل هشتمی مایکروسافت، یا به اختصار XOne، در سال ۲۰۱۴ وارد بازار شد و پس از موفقیت های کنسول نسل هفتمی Xbox 360 حال باید دید که ردموندی ها با جدیدترین سخت افزار بازی خود چه می کنند.
به گزارش بادیجی ، ابتدا به معرفی مدل های مختلف Xbox One می پردازیم تا تفاوت ها و ویژگی ها هرکدام را بهتر بشناسیم :
نسخه ی اولیه Xbox One
نسخه ی اولیه Xbox One که با همان نام Xbox One شناخته می شود در سال ۲۰۱۴ و تقریبا همزمان با توزیع PS4 به بازار آمد. کنسول Xbox One به همراه یک سنسور کینکت،دسته ی بی سیم، هسدت و کابل های HDMI و برق بسته بندی شده است.
Xbox One مجهز به یک پردازنده ی ۸ هسته ای، ۸ گیگابایت رم و ۵۰۰ گیگابایت هارد دیسک است. همچنین درایو بلو-ری،وای فای داخلی و پورت USB 3 از دیگر ویژگی های نسخه اولیه Xbox One است. به لطف نسخه ی دوم کینکت، اکس باکس شما حالا صدا را بهتر می شنود و سنسورهای قوی تری دارد. می تواند حرکات چهره و چشم را تشخیص دهد و تکنولوژی مادون قرمز آن می تواند ریزترین حرکات را هم ردیابی کند. Xbox One کنسول خانگی ای است که می توانید با آن شبکه های تلویزیونی کابلی و ماهواره ای خود را تماشا کنید و سریعا بین بازی ها و برنامه های تلویزیونی حرکت کنید و حتی با صدا و استفاده از کینکت شبکه ی تلویزیونی را تغییر دهید. همچنین می توانید به سرویس های Hulu و Netflix و دیگر شبکه های تولید کننده محتوا دسترسی داشته باشید.
شماره مدل ۱۵۴۰/۱۵۲۰ همان کنسول های اولیه هستند که همراه با کینکت در جعبه عرضه می شدند و مدل ۱۵۴۰ نیز سری دیگری است که مایکروسافت برای باقی ماندن در رقابت، با عرضه کنسول به صورت جداگانه، قیمت آن را کاهش داد. شماره مدل روی جعبه و خود کنسول حک شده هر چند که تفاوت میان آن ها یعنی بودن یا نبودن کینکت نیاز به پیدا کردن و خواندن شماره مدل ندارد.
Xbox One های اولیه همگی هارد با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت داشتند اما مایکروسافت در میانه های سال ۲۰۱۵ مانند سونی تصمیم گرفت تا مدل ۱ ترابایتی کنسول خود را نیز روانه بازار کند. به غیر از عرضه باندل های مختلف از این کنسول، در اواخر سال ۲۰۱۵، ردموندی ها مدل دیگری از این کنسول به نام Elite را معرفی کردند که شامل کنترلر حرفه ای تر و البته گران قیمت تر Elite می شد که البته این گرانی بی دلیل نیست؛ شما می توانید تمت اجزای این کنترلر، از آنالوگ و دکمه ها گرفته تا وزن آنرا به دلخواه خود شخصی سازی کنید تا بهترین تجربه بازی کردن را داشته باشید.
خرید Xbox One به چه کسانی توصیه می شود؟
اگر قصد خرید Xbox One دارید، بهتر است از خرید این مدل که هم اکنون دیگر تولید نمی شود دست بکشید و مدل Xbox One S آنرا خریداری کنید. البته اگر PS4 دارید و می خواهید با خرید یک اکس باکس از عناوین انحصاری آن لذت ببرید، خرید مدل های دست دوم و کارکرده Xbox One که به وفور یافت می شوند و قیمت مناسبی دارند،تصمیم معقولی به حساب می آید.
Xbox One S
پس از عرضه ی نسخه ی Slim کنسول PS4 از طرف سونی،مایکروسافت هم به فکر عرضه ی مدل ارتقایافته Xbox One در سال ۲۰۱۶ گرفت و این چنین بود که Xbox One S متولد شد. Xbox One S مدل جمع و جورتر و کمی قدرتمندتر پدر خود است.
Xbox One S چهل درصد از نسخه ی اصلی کوچک تر است و تنها در رنگ سفید(بغیر از مدل های باندل) تولید شده و حالا می توانید بر خلاف اکس باکس اصلی آنرا عموی نیز قرار دهید و می توان فیلم ها و تصاویر را با خروجی ۴K مشاهده کرد، هر چند که Xbox One S توانایی اجرای بازی ها با رزولوشن ۴K بصورت طبیعی ندارد ولی می تواند روزولشون ۱۰۸۰p را به ۴K آپ-اسکیل کند. همچنین Xbox One S توانایی پشتیبانی از تکنولوژی HDR را دارد.
در این مدل دیگر پورت ورودی کینکت وجود ندارد و برای استفاده از کیکنت باید از مبدل های USB استفاده کنید. همچنین از بزرگترین تغییرات طراحی آن می توان به جاگذاری منبع تغذیه در داخل کنسول،برخلاف مدل قبلی که منبع تغذیه بزرگ آن خارج از کنسول قرار داشت، اشاره کرد. Xbox One S در مدل های با هارددرایو ۵۰۰ گیگابایت،۱ ترابایت و ۲ ترابایت عرضه شده است.
خرید Xbox One S به چه کسانی توصیه می شود؟
اگر تصمیم به خرید اکس باکس دارید و نمی خواهید زیادی خرج کنید یا تفاوت بین ۱۰۸۰p و ۴K برایتان مهم نیست یا حتی نمایشگر با وضوح ۴K ندارید، Xbox One S بهترین انتخاب می تواند باشد.
جدال مایکروسافت و سونی بیشتر از همه به نفع گیمرها بوده است و یکی از دلایل آن هم می تواند عرضه ی کنسول های میان نسلی باشد که می توانند قدرت اجرای بازی ها در پلتفرم های خانگی را پله پله بالا ببرند.
پس از عرضه ی PS4 Pro، مایکروسافت نیز در جواب اقدام به معرفی و عرضه ی “قوی ترین کنسول تاریخ” کرد که همانا Xbox One X باشد! Xbox One X با ۱۲ گیگابایت رم و قوی ترین کارت گرافیکی که تا کنون در کنسول های خانگی استفاده شده،بهترین انتخاب برای بازی کردن روی پلتفرم های مایکروسافت است و می توانید از اجرای بازی ها با رزولوشن ۴K و ۶۰ فریم بر ثانیه خیالتان را راحت کنید.
در بخش گرافیکیXbox One X از ۴۰ واحد محاسباتی استفاده می کند که با فرکانس تحسین برانگیز ۱۱۷۲ مگاهرتز کار می کنند.
مایکروسافت برای حافظه کنسول نیز، رم ۱۲ گیگابایتی GDDR5 را در نظر گرفته که به کل سیستم کنسول اختصاص یافته است.
به عبارت دیگر، بخشی از این حافظه در اختیار واحد پردازنده مرکزی یا همان CPU قرار می گیرد و باقی آن به واحد گرافیکی (GPU) می رسد. Xbox One X قدرتی بیش از ۶ ترافلاپس دارد که تقریبا ۴ برابر قدرت ۱.۳ ترافلاپسی ایکس باکس وان اولیه است.
پلی استیشن ۴ پرو نیز با رسیدن به قدرت ۴.۲ ترافلاپس، همچنان در پشت کنسول جدید مایکروسافت قرار می گیرد. این سخت افزار قدرتمند Xbox One X را قادر می سازد تا بازی ها را به صورت ذاتی با وضوح تصویر ۴K و حتی برخی از آن ها را روی ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کند.
بر خلاف Xbox One S که تنها می تواند رزولوشن بازی ها را از ۱۰۸۰p به ۴K بالا ببرد یا به عبارت تخصصی تر Upscale کند. Xbox One X با تمامی بازی های منتشر شده روی مدل های قبلی سازگار است و مایکروسافت وعده داده که کنسول جدید آن ها حتی این بازی ها را با کیفیت ارتقا یافته و بهتری اجرا می کند. Xbox One X در مدل های با هارددرایو ۱ ترابایت و ۲ ترابایت عرضه شده است.
اگر قیمت بالای این مدل،خصوصا در بازار ایران را در نظر نگیریم، بهترین انتخاب برای خرید Xbox One X است! قدرت بالا،پشتیبانی از تقریبا تمام تکنولوژی های حال حاظر گیمینگ، و عناوین انحصاری و.. دلایلی است که می تواند شما را تشویق به خرید قدرت مندترین کنسول خانگی تاریخ کند.
بازی اورجینال یا اکانت های هکی؟ مسئله این است…
چه کنسول دست دوم خریده باشید، Xbox One S نو را انتخاب کردید یا Xbox One X ، در هر صورت باید بدانید که کنسول Xbox One نیز مانند PS4 تا به امروز هک نشده و بعید هم است چنین اتفاقی، حداقل به زودی، بیافتد.
همچنین از آنجایی که کنسول PS4 در کشور ما بسیار محبوب تر و پر فروش تر است، بازی های Xbox One کمی سخت تر پیدا می شوند و گاهی تفاوت قیمت هایی در حدود ۱۰ الی ۲۰ هزار تومان بین بازی های مشترک دو کنسول در هنگام عرضه دیده می شود.
بازی های ویدیویی به دو صورت فیزیکی و دیجیتالی عرضه می شوند. اگر قصد خرید بازی نو و پلمپ را داشته باشید، گاهی خرید نسخه دیجیتال آن به وسیله گیفت کارت ها ارزان تر تمام می شود. همچنین، خرید بازی های دست دوم و یا تعویض بازی ها راهکار مشابه دیگری است که می توان برای خرید بازی های Xbox Oneنیز در نظر گرفت.
راهکار دیگری که تا حدودی از لحاظ اقتصادی به صرفه تر تمام می شود، خرید و فروش اکانت است. بر خلاف PS4 که اکانت ها هک شده و از طریق غیر قانونی برای فروش گذاشته شده اند، بسیاری از افراد اکانت های شخصی خود همراه با بازی های موجود روی آن را به دیگران می فروشند. اکانت مورد نظر ممکن است شامل چندین بازی مختلف باشد اما برای سهولت کار، اکانت های خرید و فروش شده معمولا تنها دارای یک بازی هستند.
فرض کنید دنبال یک بازی خاص هستید و فرد دیگری که این بازی را دارد، اکانتش را به شما می فروشد. با تمام کردن بازی، می توانید اکانتی که در اختیار دارید را به فرد دیگری فروخته و خود به دنبال اکانت دیگر با بازی جدیدی که می خواهید، بگردید و این چرخه همان طور ادامه پیدا می کند.
نکته مهم دیگر این است که این اکانت ها معمولا به سه شکل «کامل»، «هوم» و «عادی» فروخته می شوند. پیش از آن که به بررسی هر کدام از این حالت ها بپردازیم، ابتدا بهتر است با قابلیتی از کنسول Xbox One به نام Home آشنا شوید.
تبادل و جا به جایی بازی های فیزیکی بین چند کنسول کار ساده ای است اما فرض کنید که شخصی دو یا چند کنسول Xbox Oneداشته و بازی های خود را به صورت دیجیتالی خریداری کرده باشد، در این صورت برای تجربه بازی ها روی کنسول های دیگر مشکل پیش می آید. مایکروسافت برای حل این مشکل و همچنین کسانی چون اعضای یک خانواده که چندین اکانت روی یک کنسول دارند، قابلیت Home را ایجاد کرده است.
از این طریق، شما می توانید با وارد شدن به اکانت خود روی یکی از کنسول ها و رفتن به تنظیمات، کنسول مورد نظر را به کنسول اصلی یا Home خود تبدیل کنید. در این صورت تمامی بازی ها، محتویات اضافه دانلود شده و حتی اشتراک گلد روی آن کنسول قابل استفاده خواهد بود.
حالا می توان از این روش برای اشتراک گذاری بازی ها با دیگران استفاده کرد. برای این کار فرد دیگر با اکانت شما روی کنسول خود لاگین و آن را به عنوان کنسول اصلی مشخص می کند.از این طریق، هم شما و هم آن فرد می توانید از بازی های روی اکانت استفاده کنید با این تفاوت که شما برای این کار حتما باید آنلاین باشید. لازم هم نیست نگران آن باشید که Xbox One فرد دیگری به عنوان کنسول اصلی شناخته شده چرا که تا ۳ مرتبه در سال می توانید کنسول Home را تغییر دهید.
از این قابلیت به شیوه های مختلفی می توان برای خرید و فروش اقتصادی تر بازی ها استفاده کرد. اگر دوست یا آشنای نزدیکی دارید که Xbox One دارد، می توانید بازی ها را به صورت شریکی خریداری کرده و با استفاده از این قابلیت Home، از بازی های اکانت های یکدیگر استفاده کنید.
استفاده دیگر از این ویژگی، در خرید و فروش اکانت ها است. اکانت های «کامل» که قیمت بیشتری دارند، کنترل کامل اکانت مورد نظر را در اختیار شما می گذارند. اکانت هایی که به صورت «هوم» به فروش می رسند، بازی های روی اکانت در اختیار دو نفر قرار می گیرند با این تفاوت که شما می توانید به صورت آفلاین بازی کنید و در آخر اگر اکانت های «عادی» را خریداری کرده باشید، در واقع کنسول فرد دیگر به عنوان Home ثبت شده و شما برای بازی کردن باید حتما آنلاین باشید.
اما از یاد نبرید که خرید و فروش بازی ها از این طریق خطرات و ریسک هایی را نیز برای شما به همراه دارد. اگر کسی که از او اکانت خریداری کرده باشید فرد درستکاری نباشد، می تواند هر لحظه با عوض کردن کلمه عبور کنترل اکانت را از دست شما بگیرد. جنبه های اخلاقی این نوع از خرید و فروش بازی ها نیز کاملا به خود شما بستگی دارد. خرید و فروش اکانت کاری غیر قانونی نیست اما در دو حالت دیگر در واقع دارید از قابلیت Home که مشابه قابلیت License Transfer کنسول Xbox 360 است، سو استفاده می کنید.
تمامی مدل های Xbox One همراه با یک کنترلر عرضه می شوند، بنابراین اگر برادر، خواهر و یا دوست و آشنایی دارید که با آن ها روی یک کنسول بازی می کنید، خرید یک کنترلر دیگر ضروری است. کنترلرها با طرح های مختلفی برای کنسول مایکروسافت موجود است که قیمت های متفاوتی نیز دارند. کنترلر ساده مشکی یا سفید Xbox One برچسب قیمتی در حدود ۴۵۰ هزار تومان دارد اما رنگ های خاص دیگر و یا کنترلر هایی که طرح بازی مشخصی دارند، کمی گران قیمت تر هستند و از آن جایی که در بازار ایران سخت تر نیز پیدا می شوند، ممکن است قیمت آن ها تا ۷۰۰ هزار تومان هم برسد.
اگر به دنبال کنترلر خاص و حرفه ای برای خودتان هستید، کنترلر الیت (Elite) بهترین گزینه ممکن است. تمامی دکمه های این کنترلر قابل تعویض و شخصی سازی هستند، می توان میزان حساسیت هر دکمه را به کمک اپلیکیشن مخصوص آن روی کنسول تغییر داد. چهار Paddle مختلف در جعبه کنترلر وجود دارد که با نصب کردن آن ها به شکل های مختلف در پشت کنترلر می توانید به بهترین ارگونومی ممکن کنترلر برای دست خود برسید.
اگر می خواهید صدای غرش ماشین های مسابقه ای و یا رگبار گلوله ها را با تمام وجود لمس کنید، اسپیکرهای تلویزیون یا نمایشگر دیگر پاسخگو نیاز شما نیستند و بهتر است به فکر خرید یک هدست مخصوص باشید. هدست های استریو ایکس باکس وان که به دو رنگ مشکی و سفید عرضه می شود، یکی از بهترین هدست های ارزان قیمت است که با قیمتی معادل ۴۵۰ هزار تومان به فروش می رسند.
کینکت ۲.۰ سنسور حرکتی مایکروسافت
مایکروسافت در ابتدای نسل امید بسیاری به نسل دوم کینکت داشت اما سنسور حرکتی جدید مایکروسافت که با نام Kinect 2.0 شناخته می شد حتی نتوانست به نصفی از موفقیت نسبی کینکت Xbox 360 برسد. بنابراین جای تعجبی هم ندارد که چرا مایکروسافت تصمیم گرفت پورت اختصاصی کینکت را از کنسول های Xbox One S حذف کند.
با این وجود اگر علاقه خیلی زیادی به بازی های ورزشی کینکت و استفاده از سنسورهای حرکتی دارید، در این صورت باید در حدود ۷۰۰ هزار تومان برای سنسور حرکتی مایکروسافت کنار بگذارید. البته در نظر داشته باشید که با کمک آداپتور مخصوص، می توانید کینکت را به کامپیوترهای شخصی نیز وصل کرده و از آن استفاده های دیگر کنید.
انتهای پیام/
نظرات کاربران