سرپرست معاونت کسبوکار بنیاد ملی بازیهای رایانهای با اشاره به تاثیر فیلترینگ بر برنامههای بازیسازان گفت که فیلترینگ تا حدی بر سرمایهگذاری خطرپذیر موثر است اما تاثیر قطعی ندارد زیرا حوزه بازی قابلیتهای زیادی برای سرمایهگذاری دارد.
به گزارش پیوست، علیرضا فراهانی، سرپرست معاونت کسبوکار بنیاد ملی بازیهای رایانهای، در پیش رویداد نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر با موضوع فرصتهای سرمایهگذاری و صادرات در بازیهای رایانهای گفت: کار ما تسهیلگری و تنظیمگری برای بازیسازان است. بنیاد هم کنار سرمایهگذاران، روی بازیسازان سرمایهگذاری میکند تا اکوسیستم را به صنعت تبدیل کند. وظیفه بنیاد تبدیل اکوسیستم به صنعت است.
محمدامین حاجیهاشمی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با اشاره به اهمیت این حوزه گفت بازی رایانهای عمیقترین ابزار انتقال مفاهیم است.
محدودیتهای زیرساختی در حوزه بازی زیاد است
در ادامه حسن مهدی اصل، مدیرعامل سورنا گیمز درباره محدویتهای بازیسازی در ایران گفت: محدودیتهای فرهنگی در ایران زیاد است و تا الان سرمایهگذاری زیادی در حوزه گیم نشده است. همچنین محدودیتهای زیرساختی و فیلترینگ سبب پیچیدگی این حوزه شده است. مهدی اصل با اشاره به بازار بکر بازی رایانهای در ایران گفت: باوجود محدودیتها این اکوسیستم در ایران بکر و نیروی کار هم ارزانتر از سایر کشورها است به همین دلیل بازدهی و سود بالایی را بهوجود میآورد.
مدیرعامل سورناگیم با اشاره به اهمیت ورزش الکترونیکی در جهان گفت که ورزش الکترونیکی یک رشته جدی در بازی الکترونیکی است که مقیاس و جوایز بزرگی در جهان دارد اما در ایران هنوز شکلی به خود نگرفته است.
سرمایه گذاری ویدئوگیم نداریم
شهریار ازهاریانفر، بنیانگذار آمیرزا با اشاره به نبود سرمایه گذار ویدئو گیم در ایران گفت: سرمایهگذاری در جایی اتفاق میافتد که امینت خاطر باشد. بازیسازی نیاز دارد خود را فراتر از مرزها نشان دهد. انتشار بازی در فضای بینالملی نیاز به زمان دارد. مشکل سرمایهگذاری باید ریشهای حل شود نه کپسولی.
ازهاریانفر با تاکید بر تاثیر منفی فیلترینگ گفت در آینده بلندمدت تاثیر فیلترینگ مشخصی میشود.
ابوالفضل صادق، مدیرعامل تترو پازل درباره سرمایهگذاری در حوزه بازی گفت: سرمایهگذاری نیاز به شناخت دارد. در صنعت بازیسازی مقیاسپذیری خیلی بالاست. سرمایهگذاران بهتر است روی تعداد بالایی تیم سرمایهگذاری کنند زیرا در نهایت یکی سوددهی بالایی دارد. در ایران سرمایهگذاری کم صورت گرفته است درشرایطی که درآمدزایی در این صنعت بسیار بالاست.
شناخت بازیسازان و سرمایهگذاران از یکدیگر کم است
محمد زهتابی، مدیرعامل پاییزان درباره اهمیت شناخت سرمایهگذاران و بازیسازان از یکدیگر گفت: متاسفانه این شناخت خیل کم است خیلی کم است و ما نمیدانیم سرمایه آنها به چه اندازه است و از طرفی آنها هم از این اکوسیستم آگاهی ندارند.
او ادامه داد: وقتی دغدغه بازیسازان فیلترینگ است بنیاد باید فعالتر عمل کند و نقش واسطهگر را اعمال کند.
در ادامه علی نادعلیزاده، مدیرعامل استودیو تات درباره نبود سرمایهگذاری در این اکوسیستم گفت: فضای سرمایهگذاری ایران از بازی دور است. به نظر میآید ایجاد اعتماد از سمت بازیساز و سرمایهگذار وجود ندارد.
به گفته نادعلیزاده آموزش در حوزه بازی ازسمت بنیاد کم است در دانشگاهها هم رشته تحصیل با این عنوان وجود ندارد. او ادامه داد: با این شرایط ما خودمان به سمت آمورش بازی به مخاطب رفتهایم.
مدیرعامل استودیو تات گفت: فیلترینگ فضاهایی مثل یوتیوب و گوگلپلی خیلی آسیب زننده است. تصمیم غلط حاکمیتی تاثیر منفی بر بازیسازان گذاشته است به همین علت حدود ۴۰ درصد درآمد ما ارزی است.
نظرات کاربران