به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دومین جلسه میز تخصصی هوش مصنوعی به ریاست کریم زاهدی (معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری) و دبیری محمدنژادپور درباره اصول و مبانی ارزشی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران، با حضور اعضا در ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه اهمیت و ضرورت تبیین اصول و مبانی ارزشی سند هوش مصنوعی مبتنی بر آموزهها و معارف اسلامی- ایرانی مورد تاکید قرار گرفت. سپس متدولوژی و الگوی تدوین اصول و ارزشهای ۱۷ بندی تعیین شده در جلسات قبل توسط دبیر میز تشریح شد. این اصول و ارزش های ۱۷ بندی برگرفته از تحلیل بخش اصول و ارزشهای موجود در همه اسنادی بوده است که در دو سال گذشته مرتبط با هوش مصنوعی در کشور تهیه و سپس در نشستهای کارشناسی و خبرگانی تدقیق و تکمیل شدند.
در ادامه به منظور مداقه در تجربیات فراملی، نژادپور گفت: در چند سال گذشته، کشورها، سازمانها و شرکت هایی که با تعیین خط مشی و سیاستگذاری در حوزه فناوری ارتباط دارند، مجموعهای از اصول و مبانی ارزشی را برای هوش مصنوعی نوشته یا تأیید کردهاند.
وی افزود: رویکردها در تدوین این اصول و مبانی نیز برگرفته از جهانبینی، ایدئولوژی و مبانی ارزشی پایه آنها است و کشور جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و ما نیز باید بر پایه مبانی و اصول پایه خودمان که برگرفته از دیدگاه اسلامی و ایرانی است و شناختی که از انسان داریم، برای این موضوع چاره ای بیندیشیم.
در ادامه این نشست، نتایج یافتهها و مطالعات تطبیقی پیرامون اصول و ارزشهای هوش مصنوعی در اسناد فراملی ارائه شد. با تشریح نتایج حاصله، گفتگو و ارایه نظرات و اجماع اعضا، اصول و مبانی ارزشی سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران اصلاح شد.
همچنین مقرر شد در جلسه آینده میز تخصصی هوش مصنوعی، چشم انداز و اهداف کلان سند بررسی شود.
به گزارش ایرنا، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشتر از بررسی و نهاییسازی پیشنویس سند هوش مصنوعی در قالب میز تخصصی سند هوش مصنوعی جهت طی فرآیند تصویب در جلسه ۱۷۹ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور خبر داده بود.
رجبعلی برزویی پس از جلسه ۱۷۹ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، درباره موضوع سند هوش مصنوعی گفت: با توجه به مطرح شدن هوش مصنوعی در چهار موج، هوش مصنوعی اینترنتی، هوش مصنوعی تجاری، هوش مصنوعی ادراکی و هوش مصنوعی مستقل در دنیا و تاثیرات کلیدی هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری برافکن و تحولآفرین در حوزههای راهبردی مانند سیاست و دولت، مالی، بهداشت و درمان، امنیت، رسانه، آموزش، پژوهش و… و وجود خلاءها و بروز مشکلات بدلیل فقدان سیاست واحد و یکپارچه، لذا در سال ۱۳۹۹ این موضوع به عنوان یکی از اولویتهای ستاد علم و فناوری مطرح شد.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: اقدامات ستاد علم، فناوری و نوآوری در این حوزه با دریافت و بررسی گزارشها و مستندات پشتیبان از چالشها و فرصتها از نهادها و سازمانهای مختلف از جمله معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که در این حوزه فعالیت داشتند، آغاز شد.
وی افزود: با توجه به مطرح شدن ابعاد و اهمیت مسئله هوش مصنوعی مقرر شد بررسی و نهاییسازی پیشنویس سند هوش مصنوعی در قالب میز تخصصی سند هوش مصنوعی بررسی، اصلاح و جهت طی فرآیند تصویب در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور طرح شود.
نظرات کاربران