در سال 2017 فناوریهای هیجان انگیزی از راه میرسد که نمونه های اولیه بسیاری از آنها در سال 2016 نیز در دسترس بود.
به گزارش بادیجی به نقل از فارس در سال 2017 فناوریهای هیجان انگیزی از راه خواهند رسید که نمونه های اولیه بسیاری از آنها در سال 2016 نیز در دسترس بودند و به احتمال زیاد سال 2017 سال بلوغ آنها خواهد بود.
روز گذشته دو مورد از این فناوری ها را با هم مرور می کنیم و حال به معرفی بقیه آنها می پردازیم.
خودروهای خودران: تا چند سال پیش حتی تصور اینکه افراد بخواهند در اتومبیل هایی بدون پدال گاز و ترمز و فرمان بنشینند محال بود، اما حالا یکی دو سالی است که سر و کله خودروهای بدون نیاز به راننده در نقاطی از جهان پیدا شده است.
پیش بینی ها حاکیست در سال آینده میلادی رقابت برای تولید این نوع خودروها بیش از گذشته خواهد بود. با پیشرفت فناوری، غول های صنعت اتومبیل سازی هم به تدریج ساخت خودروهای خودران را جدی گرفته اند و رقابت در این بازار داغ تر از گذشته است.
یکی از اولین شرکت هایی که در این زمینه به طور جدی به فعالیت پرداخت تسلاموتورز بود که البته به علت تولید خودروهای برقی نیز شهرت فراوانی دارد. این شرکت با افزودن قابلیت رانندگی و هدایت خودکار به برخی از تولیداتش مزایای این فناوری را نشان داد. الون ماسک مدیر عامل بلندپرواز تسلا اعلام کرده که این شرکت در آینده سخت افزارهای جدیدی تولید خواهد کرد که حرکت خودروها را بدون نیاز به راننده تسهیل و تسریع می کند.
علاوه بر تسلا گوگل هم به دنبال تولید این نوع خودروهاست و تولیدات این شرکت مدتی است به طور آزمایشی در شهرهای مختلف آمریکا و به خصوص در ایالت کالیفرنیا در حال حرکت و جابجایی هستند. اگر چه در معدود مواردی این خودروها تصادف هم کرده اند، اما پیمودن بیش از دو میلیون مایل از طریق خودروهای یاد شده آنها را به گزینه ای مقبول مبدل کرده است.
اوبر که نرم افزار موبایلی تاکسی یابش محبوبیت فراوانی دارد هم به تازگی یک شرکت سخت افزاری به نام Otto را خریداری کرده که تجهیزات مورد نیاز خودروهای خودران را تولید می کند و از همین طریق موفق شده اولین مجموعه از کامیون های خودران خود را تولید و عرضه کند. آزمایش تعدادی از تاکسیهای خودران اوبر هم در شهر پیتسبورگ آلمان آغاز شده است.
اپل و بی ام و دیگر شرکت هایی هستند که خودروهای بدون نیاز به راننده تولید می کنند. البته این دو شرکت هنوز عملا چیزی را روانه بازار نکرده اند، اما ممکن است اپل تا دو سال آینده یک محصول عملیاتی آزمایشی را روانه بازار کند.
محققان همچنین در تلاش برای ابداع سیستم های تقویت کننده خودروهای خودران و همین طور الگوریتم هایی هستند که با قدرت و دقت بیشتری بتوانند اشیا و موانع جاده ای را شناسایی کنند. از این طریق احتمال برخورد خودرها در پیچ ها یا عدم مشاهده عابران پیاده به حداقل می رسد.
پهپادهای همه کاره: یکی دیگر از روندهای نوظهور در دنیای فناوری عرضه پهپادهایی هستند که برای فیلم برداری و عکس برداری، تحویل کالا، گشت زنی و کنترل و انجام امور متنوع دیگری قابل استفاده هستند.
پیش بینی می شود در سال 2017 تحویل کالا از طریق پهپادها به امری عادی و روزمره مبدل شود. گوگل، آمازون و دومینو از جمله شرکت هایی هستند که در یک سال اخیر تحویل کالا با استفاده از پهپاد را آزمایش کرده اند. این آزمایش ها با موفقیت در آمریکا، انگلیس و نیوزلند صورت گرفته و به نظر می رسد حتی برخی فروشگاه های زنجیره ای مشهور هم درصدد استفاده از این روش برای تحویل کالا باشند. والمارت از جمله فروشگاه های زنجیره ای است که تحویل هوایی کالا با استفاده از پهپاد را مدنظر قرار داده است.
البته استفاده از این روش در مقیاس کلان و به طور گسترده برای تحویل کالا به خصوص در شهرهای بزرگ همراه با چالش های مهمی است که غلبه کردن بر آنها ساده نیست. اما به هر حال باید منتظر باشید که در آینده ای نزدیک پیتزایی را که سفارش داده اید از طریق پهپاد تحویل بگیرید.
بلندگوها و سیستم های هوش هوشمند: یکی دیگر از محصولات جالب دنیای فناوری در سال 2016 بلندگوی هوشمند اکوی آمازون بود که قادر به دریافت فرامین صوتی مختلف و اجرای آنهاست. این بلندگو با دریافت فرمان های مختلف می تواند برای پخش اخبار، اعلام وضعیت آب و هوا و پروازها مختلف، سفارش دادن خرید برخی کالاها و جستجوی اینترنتی و غیره اقدام کند.
در همین حال گوگل هم بلندگوی هوشمند گوگل هوم را برای رقابت با اکو عرضه کرده و شنیده می شود که اپل و سامسونگ هم برای عقب نماندن از قافله به زودی در این زمینه وارد عمل می شوند.
محصولات هوشمندی که قرار است در آینده به بازار بیایند بسیار فراتر از بلندگوهایی مانند اکو هستند. این سیستم ها از توانمندی های فراوانی برای پیش بینی و بازسازی آینده، آموزش به خود و یادگیری مطالب جدید، رمزگذاری داده ها و تبادل آنها بدون نیاز به دخالت انسان و غیره برخوردار خواهند بود و همین توانمندی ها از هم اکنون موجب نگرانی هایی در میان صاحب نظران دنیای فناوری شده که بیم دارند سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی که از قابلیت خودآموزی برخوردارند بتوانند روزی بر انسان ها غلبه کرده و بر علیه سازندگان خود شورش کنند، امری که در برخی فیلم های علمی تخیلی شاهد آن بوده ایم.
دستیارهای صوتی هوشمندی مانند سیری و کورتانا جلوه ای از این توانمندی را به ما نشان داده اند. اپل به تازگی دسترسی به کدهای منبع برنامه سیری را برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان ممکن کرده تا آنها بتوانند محصولات و خدمات خود را با سیری سازگار کنند. سامسونگ هم در تلاش برای تولید محصول مشابهی است. با توجه به این همه نوآوری و خلاقیت سال 2017 سالی سرشار از هیجان و نوآوری به نظر می رسد.
نظرات کاربران