رسانه وابسته به سازمان صداوسیما پس از ورود جدی و پیگیری قاطعانه وزیر ارتباطات برای باز پس گیری باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ برای افزایش ظرفیت شبکههای تلفن همراه که این روزها به حداکثر ظرفیت خود رسیده است، به تکاپو افتاد.
به گزارش بادیجی، محمدجواد آذری جهرمی هفته جاری در ارتباط لایو اینستاگرامی ضمن اشاره به اقدامات زیربنایی که وزارت ارتباطات از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور انجام داده، اشارهای هم به رشد چشمگیر ترافیک شبکه موبایل داشت و اظهار کرد: طراحی شبکه تلفن همراه کشور برای همراه اول و ایرانسل که اپراتورهای بزرگ ما هستند، روزانه ۷.۵ پتابایت ترافیک را پیشبینی کرده بود. این عدد در تاریخ ۱۸ اسفند سال ۹۸، برای هر اپراتور تلفن همراه به حدود ۶.۸ پتابایت رسید که عددد قابل توجهی است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در این شرایط متوسط سرعت اینترنت نسل چهار موبایل در کشور، میتوانست حدود ۱۵ مگابیتبرثانیه باشد، اما هر چه حجم مصرف بالا میرفت، سرعت اینترنت نسل چهار هم با کاهش روبهرو بود.
این را هم بخوان: ورود با اولویت باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ به جلسه ستاد کرونا
صداوسیما مانع توسعه موبایل درکشور است
بررسی اختلاف وزارت ارتباطات و صداوسیما به شورای امنیت ملی رفت
ادامه مناقشه برای آزادسازی برخی باندهای فرکانسی
یکی از الزامات تحقق ۵G، آزادسازی باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ توسط صداوسیما است
باند ۷۰۰ و ۸۰۰ آزاد نشود کشور به مشکل میخورد
آینده فناوری در گرو دسترسی فرکانسهای ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز است
آذری جهرمی با بیان اینکه مصرف ترافیک از ۱۱.۲ پتابایت نیز گذشته است، افزود: البته در این مدت اقدامات مناسبی از سوی اپراتورها انجام شده برای اینکه خدمات مناسبی به مردم ارائه کنند. همچنین بخشی از فرکانسهایی که در اختیار سایر فعالیتها بود را آزادسازی کردیم و در اختیار اپراتورهای موبایل قرار دادیم، شرکتهای بینالمللی که تهیهکننده تجهیزات ما بودند نیز برای این افزایش ظرفیت همکاری کردند و اکنون ظرفیت شبکه موبایل از متوسط روزانه ۷.۵ پتابایت به ۱۱.۲ پتابایت افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: این بدان معناست که ظرفیتی که برای شبکه نسل چهار موبایل فراهم شده بود دوباره تکمیل شده است. به دلیل استفاده کلاسهای مجازی مدارس و دانشگاهها که برای آموزش نیازمند اینترنت هستند، این ظرفیت شبکه افزایش پیدا میکند، اما ما منابع فرکانسی را در اختیار نداریم و همه تلاشمان برای توسعه ظرفیت شبکه انجام دادیم.
وزیر جوان کابینه دولت بار دیگر با انتقادی ضمنی از سازمان صداوسیما عنوان کرد: فرکانسهای لازم اکنون در اختیار صداوسیماست لذا با ارسال نامهای به رئیس جمهوری، گزارشی از پیگیری شش ساله برای آزادسازی این فرکانسها ارائه کردم که بهصورت فوری این موضوع در دستور کار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار بگیرد که ما بتوانیم این فرکانسها را با همکاری صداوسیما آزاد کنیم و به شبکه تلفن همراه اختصاص و سرعت را افزایش دهیم.
به گزارش بادیجی، بعد از این تصمیم قاطع و پیگیریهای چند سالهای که هیچگاه به نتیجه نرسید، رسانههای صداوسییما ظاهرا بر آن شدند تا به مقابله با درخواست وزیر ارتباطات بپردازند و مدعی شوند که اپراتورهای تلفن همراه از تمامی ظرفیت فرکانسیشان استفاده نمیکنند.
باشگاه خبرنگاران جوان روز گذشته سریعا مصاحبهای را با نوید همایونی «مدیرکل پایش فضای مجازی مخابرات» ترتیب داد که با عنوان «اعتراضات مردم درباره قطعی اینترنت به فرکانسهای صداوسیما ربطی ندارد؛ اپراتورها از حداکثر فرکانسهای خود استفاده نمیکنند» در سایت این رسانه منتشر شد.
مخابرات تکذیب کرد!
اما به یک روز نرسید که شرکت مخابرات ایران طی تکذیبیهای، با خطاب قرار دادن این رسانه سازمان صداوسیما نوشت:
«۱. پست سازمانی به عنوان “مدیرکل پایش فضای مجازی” در شرکت مخابرات وجود خارجی ندارد.
۲. در بین مدیران این شرکت، فردی به نام همایونی وجود ندارد.»
البته شرکت مخابرات ایران ضمن تأکید صریح بر نیاز اپراتورهای تلفن همراه به فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ که امری بدیهی بوده و سالهاست در ایران استفاده از این باند خالی مغفول مانده است، ابراز امیدواری کرد: با تعامل و همدلی مدیران کشور، مشکل این باند فرکانسی حل و خدمات دهی به مردم با کیفیت مناسب تری صورت پذیرد.
باشگاه خبرنگاران جوان پس از تکذیب شدن!
اما پس از تکذیب شدن گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این رسانه وابسته به صداوسیما در گزارشی جدید نوشته است:
«در گزارش شب گذشته باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ صدا و سیما، تنها سِمت کارشناس اشتباه درج شده بود و موارد مطرح شده در آن کاملا کارشناسی است.
در خبر سایت باشگاه خبرنگاران جوان با نوید همایونی مدیرکل پایش فضای مجازی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر مصاحبه و نظرات کارشناسی او درباره استفاده از این باندهای فرکانسی منتشر شد، اما به اشتباه سمت او با عنوان «مدیرکل پایش فضای مجازی مخابرات» درج شد که برخی رسانهها از این موضوع سوء استفاده کردند و موضوع اصلی را با بزرگنمایی این اشتباه، به حاشیه بردند.»
به گزارش بادیجی، در حالی این رسانه با اشتباهی عجیب در انتشار گزارش و البته تکذیبیهای که احتمالا تصورش را نمیکرد، مواجه شد که عملا انتشار این گزارش پس از سالها پیگیری مسئولان ارشد ارتباطاتی کشور، جای تأمل دارد.
البته اگر بنایی هم بر روشنگری داشتند، طبیعتا باید پای صحبت دو طرف این نزاع چندین و چند ساله که روند توسعه کشور را به کندی کشانده، مینشستند نه تنها در گزارشی سر بسته که هدفش کاملا مشخص (سر باز زدن از آزادسازی باندهای فرکانسی مورد نیاز شبکه موبایل) است، به دفاع از منافع خود بپردازند.
با این حال باید منتظر تصمیماتی که در ستاد مبارزه با کرونا اتخاذ می شود، ماند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران