به تازگی سازمان تنظیم مقررات رادیویی در گزارش مفصل خود اقدام به بررسی شرایط اپراتورهای مخابراتی ایران کرده است و با توجه به این موضوع که استفاده از تلفن های همراه هوشمند و اپراتورها بخش مهمی از زنگی ما هستند، این بررسی آماری برای همه ما مهم خواهد بود و به همین دلیل نیز به سراغ نگاهی دقیق به این آمار می رویم تا سوال همیشگی شما را جواب بدهیم: کدام اپراتور بهترین است؟
به گزارش بادیجی ، پیش از شروع باید یادآور شویم که گزارش یاد شده شامل بررسی وضعیت بازار ایران در پایان سه ماهه نخست سال ۱۳۹۸ است. این آمار به وضعیت مخابراتی ایران، نگاهی آماری داشته است ولی بخش های بسیاری از این گزارش ۶۷ صفحه ای هستند که بعد فنی و پیشرفته ای از مخابرات را پوشش می دهند و به همین دلیل نیز امروز تنها قصد داریم تا به بخش های خاصی از این گزارش که اپراتورها را هدف قرار داده است بپردازیم.
سیم کارت ها و آمار مشترکین
به صورت کلی باید گفت که اگر تمام ایران را در نظر بگیریم، سه اپراتور مخابراتی همراه اول، ایرانسل و رایتل به عنوان اپراتورهای فعال در تمام کشور مطرح هستند. گزارش یاد شده نشان دهنده این است که این سه اپراتور توانسته اند تا تعداد ۱۷۵ میلیون و ۷۶۶ هزارسیم کارت را به کاربران ارائه کنند. این سیم کارتها شامل ۲۳ میلیون و ۳۴۱ هزار سیم کارت دائمی و ۱۵۲ میلیون و ۴۲۵ هزار سیم کارت اعتباری هستند. این آمار نشان می دهد که تقریبا در ازای هر شهروند ایرانی شاهد وجود دو سیم کارت هستیم.
کدام اپراتور بهترین عملکرد در زمینه پوشش کاربران را داشته است؟
وقتی سیم کارتهای دائمی را در نظر بگیریم، همراه اول کمتر از ۴۴ هزار عدد تا رسید به ۲۰ میلیون کاربر سیم کارت های ثابت فاصله دارد و به همین دلیل نیز پادشاه بلامنازع این بخش است.
در رده دوم، ایرانسلی قرار دارد که تنها ۳ میلیون و ۲۴۵ هزار سیم کارت دائمی در اختیار کاربران خود قرار داده است و در سومین رتبه نیز رایتل با تعداد ۱۳۶ هزار و ۳۲۹ سیم کارت، عملا حرفی برای گفتن ندارد.
این آمار نشان می دهد که همراه اول در حقیقت بهترین خدمات در زمینه سیم کارتهای دائمی را ارائه می کند ولی وضعیت برای سیم کارتهای اعتباری چگونه است؟ در این رده، ایرانسل با داشتن ۷۸ میلیون و ۲۲۱ هزار کاربر، رتبه نخست را دارد و همراه اول با ۶۴ میلیون و ۵۶۴ هزار کاربر اعتباری، در رتبه دوم قرار گرفته است.
تعداد کاربران اعتباری رایتل بار دیگر فاصله ای چشمگیر با دو اپراتور دیگر دارد و این شرکت تنها ۹ میلیون و ۶۲۲ هزار کاربر اعتباری دارد.
در مجموع تعداد کاربران همراه اول بیش از ۸۴ میلیون و ۵۲۰ هزار کاربر است که این امر به معنای بیش از یک سیم کارت برای هر ایرانی است.
ایرانسل نیز آماری نزدیک داشته و ۸۱ میلیون و ۴۶۷ هزار کاربر را به خودش اختصاص داده است و رایتل نیز تنها ۲۳۰ هزار نفر تا رسیدن به باشگاه ۱۰ میلیون کاربر فاصله دارد.
با این وجود نکته مهم، میزان سیم کارتهای فعال است. همراه اول موفق به کسب ضریب ۹۲٫۳ درصد سیم ارت دائمی فعال شده است که نشان دهنده اعتبار بسیار بالای این شرکت در میان کاربران سیم کارتهای دائمی است.
این آمار برای ایرانسل تنها ۷۱٫۴ درصد است و رایتل نیز توانسته است تنها ۶۶ درصد از کاربران دائمی خود را فعال نگاه دارد.
درصد فعال بودن سیم کارت در میان سیم کارتهای اعتباری برای همراه اول بیش از ۶۵ درصد بوده است در حالی که ایرانسل تنها ۶۰ درصد از سیم کارتهای اعتباری خود را فعال می بیند. رایتل نیز با ۵۲ درصد ضریب فعال بودن سیم کارتهای اعتباری، مطابق معمول چندان قادر به چالش ایجاد کردن برای دو غول دیگر ندارد.
این بخش نشان دهنده این است که بیشترین میزان وفادارای به یک اپراتور در میان کاربران همراه اول به چشم می خورد و چنین امری تنها به واسطه ارائه خدمات مناسب ممکن است و ظاهرا همراه اول در این زمینه از سایر رقبای خود پیشی گرفته است.
اینترنت به تعریف تلفن همراه
اینترنت همراه در سه رده ۲۶، ۳۶ و ۴۶ توسط اپراتورهای ایران ارائه می شود و هر یک از اپراتورها داده های همراه را به واسطه ایستگاههای تبادل اطلاعات یا همان BTSها به کاربران خود می رسانند.
بیشتر بودن تعداد BTS برای یک اپراتور به معنای خدمات بهتر اینترنتی توسط آن اپراتور است و در بخشی از گزارش یاد شده، این ایستگاه ها نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.
نتایج به دست آمده نشان دهنده این هستند که در سطح اینترنت همراه نسل دوم یا همان ۲G، رایتل عملا هیچ فعالیتی ندارد و ایرانسل با ۱۲ هزار و ۳۸۴ BTS، با فاصله ای بسیار زیاد پشت سر همراه اولی قرار دارد که ۲۵۳۹۹ عدد ایستگاه BTS فعال در اختیار دارد.
این آمار در سطح اینترنت ۳G به ۳۶۴۳ مورد برای رایتل، ۱۲۳۵۵ مورد برای ایرانسل و ۲۰۸۱۸ ایستگاه برای همراه اول می رسد که نشان می دهد همراه اول در این سطح نیز بهتر از سایرین عمل کرده است و میزان تفاوت این اپراتور با سایر رقبا، بیش از ۴۰ درصد بوده است.
با این حال مهم ترین بخش اینترنت همراه برای کاربران ما، سریع ترین روش اتصال یعنی شبکه ۴G است. در این رده نیز همراه اول بار دیگر با اقتدار در صدر قرار دارد و ۱۹ هزار ۱۷۲ BTS فعال برای اینترنت ۴G در اختیار دارد.
ایرانسل ۱۰۸۷۰ عدد BTS فعال دارد و این آمار برای برای رایتل برابر با ۱۲۲۶ عدد است. به این ترتیب باید گفت که همراه اول با داشتن بیش از ۶۰ درصد از تمام BTSهای ایران، بهترین خدمات در زمینه اینترنت همراه را ارائه کرده است.
پوشش دهی، کلید ایجاد تفاوت
با این حال یکی از المان های دیگر مهم در انتخاب یک اپراتور، گستردگی این پوشش دهی در تمامی نقاط کشور است و آمار یاد شده به بررسی میزان شهرها و روستاهای تحت پوشش و حتی مسافت جاده ای تحت پوشش هر اپراتور نیز نگاهی داشته است.
بر اساس این آمار، همراه اول با پوشش ۱۲۴۷ شهر کشور بهترین عملکرد را داشته است و ایرانسل با اختلافی اندک، ۱۲۳۵ شهر را تحت پوشش خدمات خود قرار داده است.
رایتل نیز با پوشش ۴۸۴ شهر هنوز راهی طولانی در پیش روی خود می بیند. پوشش روستایی همراه اول برابر با ۴۴ هزار و ۹۱۸ روستا است که موجب شده است ۹۶٫۵ درصد از کل جمعیت کشور امکان استفاده از خدمات این اپراتور را داشته باشند.
ایرانسل با پوشش ۱۶ هزار و ۷۹۳ روستا، عملا رقابت در این بخش را به همراه اول واگذار کرده است و تنها ۸۶٫۹۲ درصد از کل جمعیت ایران را تحت پوشش خود قرار می دهد. رایتل نیز بار دیگر با اختلاف بسیار زیاد، تنها ۷۹ روستا را پوشش داده است و ۵۵,۷۹ درصد از کشور ما امکان استفاده از خدمات آن را خواهند داشت.
وقتی به بررسی وضعیت جاده ای نگاه می کنیم، همراه اول با پوشش ۷۴ هزار ۵۹۶ کیلومتر جاده و ۷۵۵۰ کیلومتر مسیر ریلی، ۸۶٫۸۱ درصد کل جادهها و ۸۲٫۶۴ درصد از کل مسیرهای ریلی کشور را پوشش داده است.
این آمار برای ایرانسل به ۵۷۷۶۳ کیلومتر جاده یا ۶۷ , ۲۳ درصد از کل جاده های کشور می رسد. همچنین ایرانسل از نظر پوشش ریلی توانسته است تنها ۶۳۰۳ کیلومتر مسیر با ۶۹ درصد کل مسیرهای ریلی کشور را پوشش بدهد.
این پوشش دهی برای رایتل برابر با ۲۸ درصد از کل جاده ها و ۴۰ درصد از کل مسیرهای ریلی بوده است.
نتیجه گیری
در پایان باید گفت که همراه اول با ضریب نفوذ ۷۳ درصدی خود، عملا برتری محسوسی به ایرانسل با ضریب نفوذ ۶۰ درصد دارد و این دو اپراتور عملا رایتل با ضریب نفوذ ۶ درصدی را رقیب جدی ای در مسیر خود نمی بینند.
پوشش جاده ای، شهری، روستایی و ریلی همراه اول نیز از سایر اپراتورها بهتر بوده است که این امر به واسطه BTSهای فراوان ممکن شده است. با این تفاسیر باید گفت که اپراتور همراه اول در زمینه سیم کارتهای دائمی، بهترین گزینه است و سیم کارتهای اعتباری این شرکت نیز محبوب ترین هستند ولی ایرانسل در زمینه سیم کارت های اعتباری عملکرد بسیار خوبی داشته است.
در مجموع می توان گفت که این آمار و ارقام خبر از تلاش بسیار بالای اپراتورها برای رضایت کاربران دارند و آمار یاد شده بسیار خوشحال کننده هستند زیرا نشان می دهند که بیش از ۹۶ درصد از مردم کشورمان امکان استفاده از شبکه های مخابراتی را دارند، آماری که مسلما در گزارش های بعدی بهتر نیز خواهد شد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران