اسپیساکس میگوید تمامی ۶۰ ماهواره استارلینک این کمپانی بهخوبی کار میکنند.
به گزارش بادیجی ، شصت ماهوارهای که شرکت اسپیساکس هفته گذشته و بهمنظور تشکیل یک ابَرصورتفلکی پهنباند به مدار پرتاب کرد، همگی روشن شده و با ایستگاههای زمینی تماس برقرار کردهاند.
تمام این شصت ماهواره – که قرار است تعداد آنها به هزار و دویست عدد برسد – از صفحات خورشیدی برخوردارند و بیشتر آنها باید از موقعیت کنونی خود واقع در ارتفاع ۴۴۰ کیلومتری زمین، به مداری بالاتر و در ۵۵۰ کیلومتری زمین بروند. سخنگوی اسپیساکس میگوید: «شرکت ما همچنان به پایش صورت فلکی خود ادامه میدهد. تمامی ماهوارهها از قابلیت مانور برخوردارند و بهگونهای برنامهریزی شدهاند تا با هم و نیز و دیگر اشیاء در مدار برخورد نکنند».
البته ایلان ماسک (مدیرعامل اسپیساکس) هشدار داده بود از آنجا که ماهوارههای استارلینک میزان زیادی فناوری جدید با خود بههمراه دارند، ممکن است پس از پرتاب آنطور که برنامهریزی شده، کار نکنند. وی گفته بود: «ممکن است برخی از این ماهوارهها درست عمل نکنند و در واقع احتمال کوچکی هم وجود دارد که هیچیک از ماهوارهها درست کار نکنند! ولی طراحی ما عالی بوده و همهکار کردهایم تا احتمال موفقیت را بیشینه کنیم».
این فناوری نوین شامل پیشرانهای برقی است که بهجای زنون، با کریپتون کار میکنند و برای برقراری ارتباط، آنتنهای پیشرفتهای دارند. بیشتر این شصت ماهواره تاکنون از این فناوریها بهرهمند شدهاند؛ اگرچه سخنگوی اسپیساکس، تعداد دقیق را مشخص نکرده است. وی گفت ماهوارههای استارلینک همزمان با قرار گرفتن در مدار، از نظرها ناپدید خواهند شد و این فرایند سه تا چهار هفته به طول خواهد انجامید.
گفتنی است منظره آسمانی شصت ماهواره استارلینک نخست، موجبات نگرانی برخی از ستارهشناسان را پدید آورد؛ چرا که اظهار میداشتند همزمان با افزایش تعداد این ماهوارهها، ممکن است بخش بزرگی از آسمان فرا گرفته شود.
بدینترتیب، آقای ماسک بهسرعت از گروه متخصصان ماهوارههای استارلینک خواست تعداد آنها را کاهش دهد. او در پیامی توئیتری نوشت: «مطمئن باشید که اقدامات ما هیچ اثر بدی بر اکتشافات کیهانی نخواهند داشت؛ ما برای علم ارزش زیادی قائل هستیم».
انتهای پیام/
نظرات کاربران