رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از آغاز مطالعات برای ساخت «کشتی فضایی» بهعنوان ورژن بعدی پروژه بالن ارتباطی خبر داد و گفت: ساخت این محصول با نام «کیهان» در ۶ ماهه دوم امسال آغاز میشود.
به گزارش بادیجی، حسین صمیمی؛ رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از انجام پروژه مطالعاتی ساخت کشتی فضایی که ورژن دیگری از بالن ارتباطی است، در پژوهشگاه فضایی خبر داد و اظهار کرد: بالن ارتباطی که برای ارائه خدمات اینترنت و پایش محیط طراحی و ساخته شده و هماکنون در حال بهرهبرداری است، بالنی از نوع مقید محسوب میشود که در یک منطقه مشخص و برای مصارفی مانند حوادث غیرمترقبه و اضطراری، به صورت ایستا و در یک ارتفاع مشخص به پرواز در میآید.
وی ادامه داد: اما در ورژن بعدی قصدمان این است که این بالن را به موتور مجهز کنیم تا بتواند در سطح منطقه حرکت کند و ارتفاع آن نیز قابلیت تغییر کم و زیاد داشته باشد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اقدامات انجام شده برای تثبیت فناوری بالن ارتباطی در کشور گفت: در صورتی که این فناوری را به سطح قابل قبولی برسانیم، وارد فاز کشتی فضایی خواهیم شد که البته مطالعات آن با کمک دانشگاهها آغاز شده است.
صمیمی با بیان اینکه بالن مقید بستگی به ورژنی که برای آنها طراحی شده، میتواند در منطقه مدنظر به حرکت دربیاید و نیاز به آشیانه پرواز دارد، افزود: اما کشتی فضایی پروژه عظیمتری است که نام «کیهان» برای آن انتخاب شده و بالنی غیر مقید است که میتواند در پلتفرمها و کاربردهای مختلفی با وجود داشتن موتور، به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه این پروژه در حد مطالعه است و در برنامه داریم که امسال ساخت آن را آغاز کنیم، تصریح کرد: البته فعلاً ترجیح بر این است که در ۶ ماهه نخست امسال، تمرکز خود را روی بالن ارتباطی در پلتفرمهای مختلف بگذاریم و این فناوری را به تثبیت برسانیم. پس از آن وارد بحث کشتی فضایی میشویم.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران خاطرنشان کرد: کاربردهای بالن ارتباطی متفاوت است و برای مثال پلتفرم بالنی که در منطقه مازندران برای سیل مورد استفاده قرار گرفت بهدلیل شرایط آب و هوایی با بالنی که در کرمانشاه قابل استفاده خواهد بود، متفاوت است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران