تا به حال از خود نپرسیدهاید که اهمیت استعلام اصالت گوشی در هنگام خرید محصولات نو و دست دوم در چیست؟
به گزارش بادیجی ، حتما شما هم بارها شنیدهاید که برخی از اطرافیان به متقاضیان خرید گوشی مدام میگویند «حتما حواستان باشد که در هنگام خرید گوشی نو یا دست دوم، استعلام اصالت را انجام دهید.»
اما تا به حال از خود نپرسیدهاید که اهمیت این اصالتسنجی در چیست؟ و چگونه میتوان اقدام به سنجش اصالت گوشیهای فروشگاهی (در معرض دید خریداران) کرد؟
استعلام اصالت دستگاه به منظور بررسی قانونی بودن، مشخصات فنی و مدل دستگاه، شرکت گارانتی کننده و نوع واردات دستگاه، روشن شدن دستگاه در گذشته (نو یا کارکرده بودن دستگاه) و مواردی از این دست انجام میشود.
خریدار دستگاه باید به یکسان بودن مشخصات ذکر شده در پیامک پاسخ استعلام اصالت با مشخصات ظاهری دستگاه توجه کند تا متوجه قانونی بودن دستگاه مذکور یا واردات آن به شکل قاچاق شود.
لذا برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، پیش از خرید موبایل حتماً استعلام اصالت کنید و در پاسخ استعلام اصالت، به قانونی بودن، تطابق مشخصات پاسخ استعلام اصالت (مدل و برند ذکر شده در پاسخ) با مشخصات ظاهری دستگاه، شرکت واردکننده، نوع واردات، نوع ارز و روشن شدن دستگاه در گذشته توجه کنید.
جهت استعلام اصالت دستگاه، میتوانید به دو شکل پیامک به شماره 7777 یا شمارهگیری کد دستوری *7777# عمل کنید که مراحل فرآیند استعلام اصالت با استفاده از کد دستوری مطابق زیر است:
- لازم است تا کد دستوری *7777# را با یک شماره سیمکارت دلخواه شمارهگیری کرده و دکمه برقراری تماس را انتخاب کنید.
- در این مرحله لازم است تا با ارسال عدد 1، گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.
- سپس باید 15 رقم ابتدایی شناسه (IMEI) دستگاه را بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و…) وارد کنید؛ این شناسه به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابل مشاهده است.
- در صورتیکه شناسه IMEI را به درستی وارد کرده باشید، پاسخ استعلام بهصورت پیامک برای شما ارسال خواهد شد.
نهایتا پاسخها، یکی از موارد زیر خواهد بود که آشنایی با مفهوم پیام آنها بسیار ضروری است:
- ذکر غیرقانونی بودن دستگاه در پاسخ استعلام اصالت
- در صورتیکه در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود “شناسه دستگاه (IMEI) قانونی نیست و در شبکه تلفن همراه سرویس نخواهد گرفت” یعنی این شناسه غیرقانونی است و به هیچ عنوان، امکان ثبت و فعال شدن آن در سامانه همتا وجود ندارد.
- بنابراین توصیه شده از خرید این دستگاه، اجتناب کنید زیرا پس از گذشت 30 روز از زمان نخستین روشن شدن دستگاه، قطع خواهد شد.
- دستگاه قانونی دارای نام واردکننده
- در صورتیکه در پاسخ استعلام اصالت، ذکر شود “واردکننده: شرکت ****”، یعنی شرکت تجاری ذکر شده اقدام به واردات قانونی این دستگاه کرده و همچنین کد فعالسازی آن را به سامانه همتا اعلام کرده است.
- هرگونه مشکل در زمینه فقدان کد فعالسازی، عدم تطابق شناسه (IMEI) ذکر شده در پیامک تأیید فعالسازی با شناسه (IMEI) قابل مشاهده از طریق #06#* و …، باید توسط شما با این شرکت در میان گذاشته شود.
- دستگاه مسافری
- در صورتیکه در پاسخ استعلام اصالت، ذکر شده بود “واردکننده: بهصورت مسافری” یعنی این دستگاه صرفاً برای استفاده شخصی مسافر وارد کشور شده و نباید مورد استفاده تجاری قرار گیرد.
- همچنین، این دستگاه فاقد هرگونه گارانتی یا خدمات پس از فروش بوده و در صورت بروز مشکل احتمالی در آینده، شخص خریدار، مرجع معتبری برای رفع مشکلات خود نخواهد داشت.
- بنابراین باز هم توصیه شده از خرید این دستگاه، اجتناب کنید.
- دستگاه وارد شده از مناطق آزاد
- در صورتیکه در پاسخ استعلام اصالت، ذکر شده بود “واردکننده: صرفاً مناطق آزاد” یعنی پرداخت عوارض این دستگاه، منطبق بر ضوابط مصوب در مناطق آزاد تجاری بوده و این دستگاهها، صرفاً در همان مناطق آزاد، امکان استفاده از خدمات شبکه اپراتوری را دارا خواهند بود.
- بنابراین اگر قصد استفاده از این دستگاه در داخل کشور و خارج از مناطق آزاد را دارید، توصیه میشود از خرید این دستگاه، اجتناب کنید زیرا بهزودی، ارائه خدمات اپراتوری برای این دستگاهها، در خارج از مناطق آزاد تجاری، قطع خواهد شد.
- نوع ارز (دولتی یا غیردولتی)
- در صورتیکه در پاسخ استعلام اصالت، ذکر شده بود “وارد شده با ارز دولتی” یعنی واردکننده این دستگاه، برای واردات آن ارز دولتی دریافت کرده است.
- بنابراین اگر فکر میکنید با توجه به نرخ ارز دولتی، گرانفروشی رخ داده، میتوانید از طریق نهادهای نظارتی (تعزیرات، سازمان حمایت و …)، نسبت به ثبت شکایت اقدام کنید.
- این دستگاه قبلاً با یک سیمکارت روشن شده است
- در صورتیکه در پاسخ استعلام اصالت، ذکر شده بود “این دستگاه قبلاً با یک سیمکارت روشن شده است” یعنی این دستگاه، پیش از این، حداقل با یک سیمکارت روشن شده و از خدمات شبکه اپراتوری استفاده کرده است؛ بنابراین نباید بهعنوان دستگاه آکبند، ارائه شود.
- در صورتیکه این عبارت در پایان پاسخ استعلام اصالت ذکر نشد، اظهار نظر قطعی در زمینه روشن شدن این دستگاه نمیتوان داشت.
- شناسه (IMEI) دستگاه قانونی نیست ولی مشمول طرح ثبت تلفن همراه نیست
- در صورتیکه در پاسخ استعلام اصالت، ذکر شده بود “شناسه (IMEI) دستگاه قانونی نیست ولی مشمول طرح ثبت تلفن همراه نیست” یعنی این دستگاه هنوز مشمول طرح رجیستری نشده و میتوانید با قرار دادن سیمکارت در دستگاه و استفاده از آن، شناسه (IMEI) را به عنوان شناسه (IMEI) دستگاه قانونی ثبت کنید.
انتهای پیام/
نظرات کاربران