نخستین سامانه اندازهگیری شدت تشعشعات الکترومغناطیسی و پرتوهای رادیویی در سال حمایت از کالای ایرانی، در کشور تولید شد و ایران به فناوری طراحی و ساخت دستگاه اندازه گیری تشعشعات دست یافت.
به گزارش بادیجی ، متخصصان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به دانش و بومیسازی فناوری طراحی و ساخت سامانه اندازهگیری شدت تشعشعات رادیویی دست یافتند.
مراسم رونمایی از نخستین سامانه اندازهگیری شدت تشعشعات الکترومغناطیسی در خاورمیانه، با حضور حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حاشیه پنجمین کنفرانس تخصصی ملی سنجش و ایمنی پرتوهای یون ساز و غیر یون ساز در دانشگاه کاشان برگزار شد.
این سامانه بومی با حمایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات(مرکز تحقیقات مخابرات ایران) و با هدف رفع وابستگی کشور در تامین نیازمندی به این تجهیزات و در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه، طراحی و ساخته شده است.
با بومیسازی این سامانه به همت متخصصان داخلی، علاوه بر جایگزینی نمونههای خارجی با داخلی، رفع نگرانی مردم از اثرات امواج الکترومغناطیسی و تشعشعات رادیویی با محصولات بومی امکان پذیر شده است.
سامانه اندازهگیری شدت تشعشعات پرتوهای رادیویی، علاوه بر اخذ تاییدیه سازمان انرژی اتمی کشور، گواهیها و تاییدیههای مربوط به آزمونهای دمایی، محیطی و سازگاری الکترومغناطیسی را نیز اخذ کرده است.
غلامرضا خاکسار، مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این مراسم گفت: باتوجه به دستیابی ایران به این فناوری، تجاری سازی و تولید انبوه این سامانه در برنامه های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار دارد.
وی ساخت این دستگاه را از مصادیق عملی اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی در راستای اجرای برنامه ششم توسعه دانست و گفت: با ساخت این دستگاه، افزون بر صرفه جویی اقتصادی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، گام هایی برای ایجاد اشتغال در کشور بر داشته خواهد شد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران