اگر اطلاعات و مطالب مهمی در حافظه کامپیوتر خود ذخیره کرده اید و قصد دارید از این اطلاعات مهم، پشتیبان تهیه کنید یا حافظه سیستم شما نسبتا پر شده است، زمان آن رسیده که یک هارد اکسترنال تهیه و اطلاعات کامپیوتر خود را به صورت دسته بندی شده در فصای این هارد ذخیره کنید.
به گزارش بادیجی، انواع حافظه خارجی به شرح زیر است:
- دو نوع درایو ذخیره سازی اطلاعات وجود دارد، مدل های Solid-State Drives یا اصطلاحا SSD و مدل های Hard Disk Drive یا اصطلاحا HDD
- هارد های مدل SSD بسیار سریع هستند ولی نسبت به HDD ها گرانتر می باشند. برای خرید SSD در حجم بالا باید حدودا 4 برابر HDD هزینه کنید. SDD ها همچنین امن تر هستند. اگر مقاومت هارد برای شما مهم است می توانید از مدل های قوی و ضد ضربه استفاده کنید.
چند ترابایت کافی است؟
پاسخدادن به این سوال کار چندان سختی نیست و کاملا به نیازهای مصرفکننده مربوط میشود. ممکن است نیاز یک نفر با یک هارد ۵۰۰ گیگابایتی هم مرتفع شود و در طرف مقابل، یک هارد ۸ ترابایتی هم نتواند شخص دیگری را قانع کند.
مهمترین فایلهایی که گیگابایتها را سوخت میکنند، فایلهای ویدیویی هستند. فیلمهای سینمایی به عنوان مهمترین فایلهای ویدیویی که میتواند در آرشیو شخصی افراد وجود داشته باشد اصلیترین دلیل خرید هارد اکسترنال هستند.
پس اگر آرشیو کردن فیلم را به عنوان یک سرگرمی دوست دارید و همیشه به دنبال بهترین نسخههای منتشر شده از آثار سینمایی هستید، باید حداقل یک هارد ۲ ترابایتی تهیه کنید و ترجیحا از میان هاردهای دسکتاپی دست به انتخاب بزنید.
آیا باید دادهها را رمزگذاری کرد؟
شما بپرسید به چه دردی نمیخورد؟ یک کیف سامسونیت را در نظر بگیرید که هیچگونه قفلی ندارد یا مثلا گاوصندوقی را فرض کنید که درش را قفل نکردهاند؛ شما اگر با چنین مواردی برخورد کنید ساده از کنارشان عبور میکنید؟ آیا وسوسه نمیشوید حداقل نگاهی به محتویاتشان بیندازید؟
جلوی کنجکاوی را نمیتوان گرفت؛ اما میتوان عواملی که به بروز کنجکاوی منجر میشوند را کنترل کرد. اگر هارد شما به سیستم رمزگذاری مجهز باشد، تنها خودتان میتوانید به اطلاعات درون آن دسترسی داشته باشید. تصمیم با شما است: امنیت را دوست دارید یا نه؟!
ضد ضربه و ضد شوک بودن به چه دردی میخورد؟
همهی ما چیزهای مقاوم را دوست داریم. کمتر فردی را میتوان یافت که از ساعتهای مچی و موبایلهای ضدآب بدش بیاید یا مثلا شلوار جینی که عمر زیادی داشته باشد را دوست نداشته باشد.
این قضیه در چند سال اخیر به هارددیسکهای اکسترنال هم سرایت کرده و مفهوم هاردهای ضدضربه را به وجود آورده است.
هاردهای ضدضربه با استفاده از پلاستیکهای مقاوم در بدنهشان کاری میکنند تا در صورت سقوط ناگهانی هارد از ارتفاع، اتفاق ناگواری برای دادههای کپیشده در آن به وجود نیاید.
در طرف مقابل، هاردهای ضدشوک با استفاده از یک سنسور داخلی، تکانهای جزیی وارد آمده به هارد را تشخیص میدهند و با برداشتن موقت هِد از روی صفحههای مغناطیسی، سعی میکنند که از آسیبدیدن دادهها جلوگیری کنند.
نکتهی آخر
خب، حالا نظرتان در مورد خرید یک هارد اکسترنال چیست؟ حالا باید اطلاعات بیشتری در مورد این محصولات داشته باشید. حالا میدانید چه ظرفیتی به درد چه کسی میخورد. میدانید چرا بعضی از هاردها ارزانتر هستند؛ چرا باید از سیستم رمزگذاری دادهها استفاده کرد، فرق بین SSD و HDD در چیست و مواردی از این قبیل.
انتهای پیام/
نظرات کاربران