[stextbox id=”grey”]به عقیده دانشمندان MIT مورچه ها حشراتی هستند که میتوانند چگونگی عملکرد شبکه های رایانه ای را به ما بیاموزند.[/stextbox]
به گزارش بادیجی و به نقل از خبرگزاری مهر، مورچه ها همیشه بخاطر کلنی های عظیمی که داشته اند موردتوجه دانشمندان بوده اند تا جایی که دانشمندان دانشگاه MIT برای بررسی عملکرد شبکه های رایانه ای و همچنین چگونگی ارتقا یافتن آنها، رفتار این حشرات را با دقت موردبررسی قرار داده اند.
از مدتها پیش تیمی از دانشمندان آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم رایانه ای دانشگاه MIT برای بدست آوردن مدلی جامع برای تجزیه و تحلیل مربوط به شبکه های اجتماعی، ارتباطات در شبکه های نامتمرکز و فرآیند اتخاذ تصمیم در میان دسته ای از روباتها، مطالعات بر روی مورچه ها را آغاز کرده بودند. مورد قابل توجهی که در این مطالعات وجود دارد این است که مورچه ها قادر هستند براساس فرکانسی که آنها با سایر مورچه ها در محیط اطرافشان وجود دارد و یا به طور تصادفی برخورد می کنند، تراکم جمعیتشان را تخمین بزنند. این توانمندی خیره کننده برای تصمیم گیری انتخاب مکان مناسب جهت ساختن کلنی جدید میتواند فاکتور موثر و تعیین کننده ای باشد.
بر طبق گفته های کمرون ماسکو، یکی از دانشمندان حاضر در این پروژه می گوید: طبق یک دیدگاه ادراکی، براساس تعداد دفعات یرخورد بین گروهی از افراد که بطور تصادفی در یک منطقه مشخص تردد میکنند تابعی از تراکم آنها بدست می آید. ارایه تجزیه و تحلیل دقیقی درخصوص این دیدگاه ادراکی کاری است که دانشمندان انجام میدهند و مورچه ها برای دادن سرنخ های لازم به دانشمندان کمک میکنند تا به یک ارزیابی قابل قبول دست یابند.
نظرات کاربران