پس از روزها گمانهزنی و انتشار شایعات متعدد در این رابطه، بلاخره مایکروسافت دقایقی پیش تایید کرد که با پرداخت ۷.۵ میلیارد دلار، گیتهاب را تصاحب کرده است.
به گزارش بادیجی ، آمارهای ارائه شده توسط گیتهاب نشون میده که این سرویس تا مارس ۲۰۱۸ میزبان بیش از ۲۸ میلیون توسعهدهنده و بیش از ۸۵ میلیون مخزن کد بوده است. که در این بین، ماکروسافت به عنوان فعال ترین Organization در گیت هاب بوده و بیش از ۱۰۰۰ کارمند را تنها برای افزودن کدهای برنامهنویسی به منابع گیتهاب در اختیار دارد.
همچنین ماکروسافت چندی پیش، سرویس Codeplex را که به عنوان رقیبی نه چندان موفق در برابر گیت هاب بود رو متوقف کرد و پروژه های خودش رو به گیت هاب منتقل کرد.
در این میان رقبای مهمی برای گیت هاب وجود داره، از جمله gitlab، bitbucket و… که تلاش میکنند از این اتفاق بیشترین استفاده رو داشته باشند و با دادن تخفیف و پیشنهادات ویژه، توسعه دهندگان ناراضی از این اتفاق رو به سمت خودشون جلب کنند.
در حال حاضر قرار است نَت فریدمن، مدیرعامل پیشین زامارین و قائم مقام کنونی مایکروسافت، سمت مدیرعاملی گیتهاب را بر عهده بگیرد؛ همچنین کریس وانستراث، موسس و مدیرعامل سابق گیتهاب نیز به مایکروسافت پیوسته و در بخش استراتژیهای نرمافزاری مایکروسافت فعالیت خواهد کرد.
گزارش ها نشون میده که گیت هاب سرنوشتی به جز فروخته شدن نمی تونسته داشته باشه، چون مدل فعلی مالیش به هیچ وجه سود ده نبوده، و اکنون گیت هاب ترجیح داده به جای ورود به بازار بورس، آن را بفروشد؛ از طرفی اینکه مایکروسافت توانسته از بین همه خریداران بالقوه از جمله گوگل، آمازون و.. گیت هاب را بخرد میتواند حاکی از این باشه که گیت هاب، ماکروسافت رو گزینه بهتری برای آینده و پیشرفت خودش دانسته است.
با توجه به این که مدل درآمدی گیت هاب نمیتوانسته، ادامه حیات و پایداری این سرویس رو تضمین کند، خبر فروشش توسط یک کمپانی دیگر، خبر خوشی برای توسعه دهندگان خواهد بود چرا که می توانند کما فی السابق از این سرویس استفاده کنند.
همانطور که با خرید linkedin توسط ماکروسافت، شاهد رشد و پیشرفت قابل توجهی برای آن بودیم، میتوان انتظار پیشرفت گیت هاب و افزوده شدن قابلیت های جدید در آن را نیز داشت.
با توجه به تمرکز مایکروسافت بر بروی سرویس های کلود خود در این اواخر و نیز در کنفرانس بیلد 2018، هدف مایکروسافت از خرید گیت هاب ایجاد دروازه جدیدی را برای ارتباط با توسعه دهندگان نرم افزار و استفاده از توانایی های آنها برای شکوفایی هرچه بیشتر پلتفرم های مختلف کلود خود از جمله Azure و VSTS است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران